Görüş Bildir
Haberler
Mülteci Teknesi Battı, 35 Kişi Kayıp

Mülteci Teknesi Battı, 35 Kişi Kayıp

Fatih UZUN
12.07.2014 - 18:34

İzmir’in Çeşme ilçesinden yasadışı yollarla yurtdışına gitmek isteyen ve içerisinde 37 kişinin bulunduğu tekne Yunanistan’ın Sisam adası açıklarında battı. 12 saat denizin üstünde batan tekneden kopan bir parçaya tutunarak hayatta kalmayı başaran iki kişi Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından kurtarılırken, kaybolan 35 kişi için arama çalışması başlatıldı.

Denizde iki kişinin yüzüdğü ihbarını alan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı helikopter, Suriye uyruklu 27 yaşındaki Abdull Ali Kılo ile Afganistan uyruklu 18 yaşındaki Rıza Akbari’yi kurtardı. Kılo ve akbari, 37 kişinin bulunduğu teknenin alabora olduğunu ve sadece kendilerinin yüzerek kurtulduklarını anlattı. Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan iki mülteci, yetkililere dört arkadaşlarının boğulduğunu söyledi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı filosuna geçen yıl katılan TCSG Güven botu, uluslararası sularda batan mülteci teknesinde başka kurtulanlar olabileceği düşüncesiyle bölgede görevlendirildi. Güven denizden Sahil Güvenlik helikopteri de havadan arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. 

DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0