Görüş Bildir
Haberler
Muhtar ve Velilerin Direnişi Sonuç Getirdi

Muhtar ve Velilerin Direnişi Sonuç Getirdi

Bakırköy Halk Meclisi
24.11.2014 - 10:37 Son Güncelleme: 01.06.2022 - 13:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeşilköy’ de bulunan Halil Vedat Fıratlı İlköğretim Okulu, deprem hasarlı ve riskli olmasından dolayı Şubat 2012’de acilen boşaltılarak sekiz yüz altmış öğrencisi ile Kocasinan’ da bulunan bir ilköğretim okuluna taşınmış ve yeniden yapılacağı söylenen okul için üç yıldır tek bir çivi dahi çakılmamıştı.

İlerleyen yıllar içerisinde okul arazisinin TOKİ ye devredileceği, ünlü bir iş adamının araziyi satın alıp lüks konutlar inşa edeceği söylentileri mahalle sakinlerini ve bu okulun öğrencileri ile velilerini rahatsız etmeye başlamış, Mahalle muhtarı Bülent Yurtsever, semt sakinlerinden gelen yoğun talepler karşısında konunun sürekli takipçisi oldu. Gerek sosyal medyada gerek ulusal basında gündemde kalmasını sağlayan Yurtsever’in çabaları sonuç verdi. “İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi”, Halil Vedat Fıratlı İlkokulu için yeniden yapım ihale ilanı verdi.

İlan metninde şu ifadelere yer verildi;

Türkiye Cumhuriyeti, Dünya Bankası (IBRD), Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (CEB) ve İslam Kalkınma Bankası’ndan (IDB) İstanbul’daki hastane, okul ve idari binaları içeren kamu binalarının yeniden yapımında kullanılmak üzere kredi almıştır.

Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), firmaları aşağıdaki tabloda belirtilen inşaat sözleşme paketi kapsamındaki eğitim yapılarının anahtar teslimi götürü bedel yeniden yapım işleri için Dünya Bankasının satın alma esas ve usulleri doğrultusunda, Uluslararası Rekabetçi İhale – Küçük İşler (International Competitive Bidding – ICB Smaller Works) yöntemiyle kapalı tekliflerini sunmaya davet etmektedir.

İstanbul İlinde yedi adet okulun yeniden yapım işi anahtar teslimi götürü bedel olarak gerçekleştirilecektir.

Kaynak: http://www.bakirkoyden.com/haber/baki...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0