Görüş Bildir
Haberler
Mozilla, Firefox'ta Reklam Yayınlayacak

Mozilla, Firefox'ta Reklam Yayınlayacak

Batuhan
13.02.2014 - 15:05

Mozilla, Firefox'ta Reklam Yayınlayacak

Açık kaynak kodlu tarayıcı Firefox, reklam yayınlamak için reklam verenler ile görüşmeler yapıyor.

Firefox'un sahibi kar amacı gütmeyen Mozilla Vakfı Çarşamba günü yaptığı açıklamada yeni kullanıcıların yükleyeceği tarayıcının bir sekmesinde birkaç reklam yayınlayacağını duyurdu. Mozilla'nın 'tanıtım dizini döşemeleri' olarak adlandırdığı reklamlar son ziyaret sekmesi benzeri bir sekmede yer alacak.

Mozilla bu sekme içerisindeki bölümlerin 'Suriye'de kod yazan kadınlar hakkında bir haber' gibi bir şirketin tanıtımını yapmak istediği içeriklerden oluşacağını kaydetti. Ancak vakıf, ne tür reklamların yayınlayacağı ya da yayınlanmayacağı konusunda bilgi vermedi. Mozilla, reklam yayınlarının ikinci çeyrekte başlayabileceğini belirtti.

Geçen yıl Mozilla, üçüncü parti 'çerezleri' ya da pazarlama yapanların kullanıcıları takip etmek için sitelere yerleştirdikleri yazılım kodlarının bir kısmını engelleyeceğini duyurmuştu. Mozilla'nın içerik hizmetlerinden sorumlu başkan yardımcısı Darren Herman blog sayfasında yaptığı açıklamada, 'Mozilla dijital içerik topluluğunun tüm bakış açıları ile her zaman aynı fikirleri paylaşmıyor. Özellikle de Etkileşimli Reklamcılık Bürosu'nun görüşleri ile.' demişti.

Herman yazısında, yayımcıları temsil eden Etkileşimli Reklamcılık Bürosu ile geçen hafta yeni reklamlar konusunda bir toplantı yaptıklarını belirtti.

Çarşamba günü ise Mozilla'dan bir başka yönetici bu çatışma üzerindeki vurguyu azaltmaya çalıştı. Ticari işlerden sorumlu başkan yardımcısı Denelle Dixon-Thayer açıklamasında, 'Kamusal söylem bazı zamanlar düşmanca olarak adlandırabileceğiniz bir seviyede olabilir, biz her zaman bir ilişki içerisindeyiz' dedi.

Dixon-Thayer, reklam yayınının Mozilla'nın kullanıcı deneyimini geliştiren gelir akışına ve şirket kültürüne uygun olduğunu da sözlerine ekledi. Dixon-Thayer, daha fazla gelir kaynağının yaratılabileceğinin de altını çizdi. Mozilla'nın ana reklam geliri Google ile yaptığı ortaklık. Firefox tarayıcısının varsayılan arama motoru olarak Google kullanılıyor.

Shareaholic.com'un Ekim 2013'deki tarayıcı pazarı raporuna göre Firefox, Google'ın Chrome tarayıcısı ardından en yaygın ikinci internet tarayıcısı. Araştırmaya göre Chrome internet tarayıcı pazarının yüzde 35'ini, Firefox yüzde 17'sini, Apple'ın Safari'si yüzde 16'sını ve Microsoft 'un Internet Explorer'ı yüzde 16'sını oluşturuyor.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın