Görüş Bildir
Haberler
MHK, Hakem Hatalarını Açıkladı

MHK, Hakem Hatalarını Açıkladı

Batuhan
25.11.2014 - 15:30

Merkez Hakem Kurulu tarafından her hafta yapılması planlanan basın toplantılarının ilki gerçekleşti. Başkan Zekeriya Alp, Süper Lig'in 10'uncu haftasında görev alan hakemlerin performanslarını değerlendirdi.

Alp, toplantıya ameliyat olan Cüneyt Çakır hakkında bilgi vererek başladı. MHK Başkanı, Gençlerbirliği-Karabükspor maçında sakatlanan Cüneyt Çakır'ın 3-4 güne kadar hastaneden taburcu edileceğini, 10 güne kadar da antrenmanlara başlayabileceğini söyledi.Tecrübeli hakemin sakatlığının maç yoğunluğu ile ilgisi olmadığını belirtti.

'Galatasaray-Trabzonspor maçı dışında diğer maçların başarılı geçtiğini söyleyebilirim' diyen MHK Başkanı, futbolcuların gösterdiği iyi niyet için de kendilerine teşekkür etti.

Alp, Galatasaray-Trabzonspor maçındaki ilk golden önce, Gençlerbirliği-Karabük maçında, Beşiktaş-Kasımpaşa maçında da iki numaralı hakemin yanlış ofsayt kararı aldığını söyledi.

Alp'e göre Eskişehirspor-Kayseri Erciyesspor maçında da Eskişehir'in attığı ilk gol 9 cm ile ofsayt. Bursaspor-Fenerbahçe maçında da iki ofsayt kararı yanlış.

MHK Başkanı, FIFA kokartları alınan Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım hakkında 'İkisi de testlerde istediğimiz başarıyı elde edemedi. O yaşlarda bu koşuları koşan yok mu, var. Onlar da üzüldü, ben de üzüldüm. Bülent ve Fırat'ın 8 yıldız FIFA kokartı taktığını düşündüğümüzde bu üzüntü gayet normaldir' açıklamasını yaptı. Bursaspor-Fenerbahçe maçındaki performansı nedeniyle Fırat Aydınus'u kutladı.

Alp, Futbol Federasyonu'nun daha önceden hakemlere maçı tatil etme yetkisini verdiğini ama bundan sonra daha net bir şekilde bu yetkinin kullanılacağı bilgisini verdi: 'Bir hakem psikolojik olarak çok ağır baskı altındaysa o maçı iptal edebilir. son 15-20 yılda iptal edilen maç sayısı belli. Bu kararı büyütmenin anlamı yok. Zaten vardı. Biz öne çıkardık'

MHK Başkanı, derbilerde genç hakemlere de şans vereceklerini belirtti.

 Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/mhk...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0