Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Ayvalıtaş ve Fadime Ayvalıtaş Mezarları Başında Anıldı

Mehmet Ayvalıtaş ve Fadime Ayvalıtaş Mezarları Başında Anıldı

adem kara
02.06.2014 - 16:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bir Mehmet Kaybettim Ama Bin Mehmet'im Var'

Gezi direnişi sırasında, 1 Mayıs mahallesinde bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş, ölümünün birinci yıldönümünde mezarı başında anıldı. Baba Ali Ayvalıtaş, 'Bir Mehmet kaybettim ama bin Mehmet'im var' diye seslendi.

Gezi direnişi sırasında 1 Mayıs mahallesinde bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş, ölümünün birinci yıldönümünde Çekmeköy Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anmaya Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, yakınları, HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP İstanbul İl Eş başkanı Şamil Altan, ESP İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu, Taksim Dayanışması bileşenlerinden DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Mimar Mücella Yapıcı, Avukat Can Atalay'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Anmada Ayvalıtaş'ın yakınları ağır yakarken, kardeşleri Ayvalıtaş'ın mezarına kapanarak, 'Mehmet, kalk evimize gidelim' diye ağladı.

Gezi direnişinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan anmada ilk olarak SODAP adına Sezgin Kartal söz alarak, 'İktidar kâr hırsı için kana doymadı Mehmet'i, Ali İsmail'i, Ethem'i, Berkin'i, Abdullah'ı, Medeni'yi ve daha nice gençlerimizi aramızdan aldı'' diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel ise Gezi direnişinde yaşamlarını yitiren gençlerin yaşamlarını yitirmelerinin ardından 1 yıl geçmesine rağmen hala sorumluların cezalandırılmamasına tepki gösterdi. Gençlerin ölümünde Başbakan Erdoğan'ın sorumlu olduğunu söyleyen Tuncel, 'Başbakan, 'talimatı ben verdim' dedi. Dolayısıyla bu gençlerimizin ölümünden bizzat Başbakan Erdoğan sorumludur, önce o yargılanmalıdır. Bu devlet, Berkin'den, Mehmet'ten, Ali İsmail'den korkuyor. Bu korku onların sonunu getirecek. Şimdi Berkin, Mehmet aramızda değil, ama onların itirazını yükselten milyonlar sokakta' dedi.

'SENİN ÇOCUĞUNUN HESABINI SORACAĞIZ'

Tuncel sorumlular yargılanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini de söyledi. Mehmet Ayvalıtaş'ın yaşamını yitirmesinin ardından kısa bir süre sonra yaşamını yitiren Fadime Ayvalıtaş'ı da anan Tuncel, 'Senin çocuğunun hesabını soracağız' dedi.

Anmada konuşan Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş ise 'Bir Mehmet kaybettim ama bin Mehmet'im var. AKP'de kar hırsı olmasaydı, ayakkabı kutularındaki paralar olmasaydı Soma'da 301 madenci ölmeyecekti, Mehmetlerimiz ölmeyecekti' dedi. Ayvalıtaş, oğlunu kaybetmesinin ardından yaşadığı süreci anlattığı yazıyı okuyarak, 'Bir yıl benim için nasıl geçti bir de bana sor ey diktatör Recep Tayyip Erdoğan' dedi.

Mehmet Ayvalıtaş'ın mezarı başındaki anmanın ardından annesi Fadime Ayvalıtaş'ın mezarına geçildi. 'Fadime ana onurumuzdur' sloganlarını atan kitle, daha sonra Ataşehir Cemevi'nde Ayvalıtaş için verilecek yemeğe katılmak üzere mezarlıktan ayrıldı. 

İstanbul/DİHA

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/85556/b...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0