Görüş Bildir
Haberler
Savaş Yerine Müzik

Savaş Yerine Müzik

MasterPeace Türkiye
21.03.2014 - 11:34 Son Güncelleme: 28.03.2014 - 13:54

Savaş yerine Müzik; Önyargı yerine Diyalog; Silahlanma yerine Ekmek; Yıkım yerine Yaratım

Savaş yerine Müzik; Önyargı yerine Diyalog; Silahlanma yerine Ekmek; Yıkım yerine Yaratım

MasterPeace Türkiye in Concert

BARIŞI BERABER YARATALIM

Savaş yerine Müzik           Önyargı yerine Diyalog          Silahlanma yerine Ekmek         Yıkım yerine Yaratım

MasterPeace; yönetilmekten ziyade toplumun kendi inisiyatifiyle hızlı bir biçimde büyüyen ve herkese hitap eden yaratıcı ve küresel bir barış hareketidir. Bu hareket herkese açık olmakla beraber bireyleri yetenek ve enerjilerini barış için kullanmak adına kendi girişimlerini başlatmaya veya bir MasterPeace girişimini desteklemeye davet etmektedir.

MasterPeace’in, “MasterPeace Kulüpleri”, “MasterPeace Yaşayan Simyacı”, “MasterPeace Konseri” ve çeşitli yerel girişimlerle birlikte birçok projesi bulunmaktadır. Bu projeler; yaratıcı kampanyalar, sosyal medya, yerel-küresel etkinlikler ve özellikle sanat ve müziğin de yardımıyla iletişimin sağlanmasını, gelişimin sürdürülmesini ve silahlanmanın azaltılmasını amaçlamaktadır. MasterPeace, Afganistan, Kolombiya, Sierra Leone ve Nepal dahil olmak üzere 40’dan fazla ülkede MasterPeace kulüpleriyle çalışmalarını sürdürmektedir. 

MasterPeace kar amacı gütmeyen, küresel bir barış organizasyon kuruluşudur. 2011 yılında kurulan kuruluş Kahire’deki merkez ofisin (Mısır), Utrecht’deki Avrupa ofisinin (Hollanda) ve 30’u aşkın ülkede 40’dan fazla MasterPeace kulüpleriyle çalışmalarını sürdürmektedir. Ve 2013 Eylül ayı itibariyle MasterPeace Türkiye, İstanbul ofisi açılmıştır.

21 Eylül 2013 Dünya Barış günü’nde Yasemin Mori, Korhan Futacı ve Kara Orkestra, Sattas, Social Inclusion Band, Dj Naim Dilmener’in katıldığı Babylon konseriyle MasterPeace Türkiye lansmanı yapılmıştır. MasterPeace Türkiye barış elçilerinin arasında Sezen Aksu, Zülfü Livaneli, Şevval Sam, Mabel Matiz, Pelin Batu gibi isimler bulunmaktadır.“Savaş yerine Müzik, Önyargı yerine Diyalog” mesajıyla 21 Eylül 2014 Birleşmiş Milletler Dünya Barış Günü’nde, Istanbul Maslak Kücükciftlik'de MasterPeace İstanbul barış konseri gerçekleşecektir. MasterPeace barışın ortak dili olan müzik ile İstanbul’dan tüm dünyaya seslenecektir. 

Bizi Facebook'da takip edebilirsiniz: facebook.com/MasterPeaceTurkiye

Kaynak: http://www.masterpeace.org/about/tr
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0