Görüş Bildir
Haberler
Mart Ayı MMOFPS Top10 Oyun Sıralaması

Mart Ayı MMOFPS Top10 Oyun Sıralaması

Batuhan Aksu
05.03.2013 - 19:14

10-Arenas of Glory ;

Roma dönemidne başlayan Gladyatörlük kavramı ve döneme damgasını vuran kanlı ve ölümüne savaşlar tarayıcı tabanlı ve ücretsiz bir oyun olan Arenas of Glory'de hayat bulmaya devam ediyor.

Oyunda başarılarınız sonucunda ulaşabileceğiniz ama erişmesi hiç de kolay olmayan 11 farkklı ünvanı almaya hak kazanmaya çalışıyorsunuz. Cesur olup aslanlardan, kaplanlardan ve dev fillerden korkamadığını göstermeniz gerek. 3 gladyatörden birini seçip, gerçek oyunculardan oluşan 1700 klandan birine üye olup ve şu an 6 ligden oluşan lig sisteminde kendinizi ispatlamaya çalışabilirsiniz. 250 değişik silah ve donanım malzemeleri ile gladyatörünü zirveye taşımak için dişe diş bir mücadele mevcut.

Oyun oldukça iyi grafiklere ve kaliteli ses efektlerine sahip. 2 Boyutlu olmasına rağmen oldukça yüksek ve kaliteli detaylara sahip çizimleri ile size 3. boyutun eksikliğini yaşatmıyor. Oyunda siz rakip gladyatörleri ya da üzerinize salınan vahşi hayvanları yendikçe çevrenizde sizi izleyen kalabalık da ona göre tepki veriyor. Oyundaki yüklleme ve rakip bulma sürelerinin çabukluğu da oyunculara kolaylık sağlayacak cinsten.

Oyun ücretsiz oynanan bir oyuna göre oldukça kaliteli ve uzun süreli olarak oyuncuların ilgisini çekebilecek cinsten. 5 Milyonun üzerinde oyuncusu olması da oynayan kitlenin büyüklüğünü oldukça iyi anlatıyor. Siz de gladyatörlerin arasına inmek ve dövüş alanında geliştireceğiniz bir karakterle eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız bu ücretsiz oyuna bir göz atmanızda fayda var.

9-Kartuga ;

InnoGames yeni tarayıcı tabanlı oyunu Kartuga duyuruldu.Deniz korsanı olarak farklı bölgeleri keşfe çıkacağımız oyunda, Ithosia bölgesi Akdeniz limanlarından, Güneş İmparatorluğu İran ve Arap limanlarından, Kartu bölgesi ise Maya ve Aztek kültürlerinden ilham alınarak oluşturulduğu belirtildi. Her alanın kendine göre maceraları, fantazi öğeleri, ve denizcilik efsaneleri bulunmakta. Ayrıca her krallığın kendine ait PvP ve PvE sektörlerinin de bulunacağı yapılan açıklamalar arasında.

8-Arche Blade ;

Unreal Engine 3 ile geliştirilen Arche Blade harika görsellere sahip bir MMO-Action oyunu. Daha yeni açıklanması sebebiyle hakkında pek bilgi bulunmayan Arche Blade'ın çıkış tarihide henüz kesinlik kazanmış değil.

7-The Elder Scrolls Online ;

ZeniMax Online Studios bünyesindeki RPG ustası Bethesda'nın The Elder Scrolls serisi için yaptığı Online projesi olan The Elder Scrolls Online, 5. oyun Skyrim'in 1000 yıl öncesinde geçiyor. Birçok MMORPG oyunundan çok daha fazla RPG dolu bir içerik vaadeden oyunun çıkış tarihi 2013 olarak gösteriliyor.

6-Counter Strike Online ;

Milyonları peşinden sürükleyen Cunter Strike serisinin yeni oyunu NEXON tarafından çıkarıldı. Serinin klasik özelliklerinin yanında 2 adet bayan karakter, görünmezlik modu gibi güzel özellikler taşıyan Counter Strike Online tüm bunlara ek olarak Valve'ın Source motorunun son versiyonun verdgiği grafiksel desteği de arkasına almış durumda. Şu anda kapalı betada bulunan oyunun yakında final versiyonuna geçmesi bekleniyor.

Oyunda Counter Strike'ın ilk versiyonundan tanıdıgımız haritaları ve grafikleri görebileceksiniz. Bunun yanı sıra yeni bazı silahlar ve rütbe sistemi oyuna eklenmiş. Düşük sistem gereksinimleri ile kullanıcı dostu bir yapıda olan oyun daha önce Counter Strike oynayamamış ya da seriyi özlemiş oyuncular için güzel bir alternatif olarak geri dönüyor.

5-C9 (Continent of the Ninth) ;

Continent of the Ninth yani C9 Kore’nin meşhur firmalarından Webzen tarafından yayınlanmaktadır.

C9 grafik detaylarıyla, müthiş skill efektleriyle, hayal gücümüz ile yaratacağımız kombolarla şuanda kısa sürede Türkiye’de en çok oynanan oyunlardan biri olmuştur. . Direk saldır sistemi yani mobu seçip saldırmak yerine seçmeden saldırıp skillerimizi

kullanabiliyoruz. Single player adventure oyunların online oyunlara uyarlanması yani yeni nesil mmorpg olarak değerlendirilmektedir.

Oyunda 4 adet class mevcuttur; hunter, fighter ,shaman ve witchblade'dir. 20 levele ulaştığımızda ilk sınıf seçimimiz elite hunter, elite fighter, elite shaman ve elite witchblade olarak ve 25 levele ulaştığımızda ise fighter için warrior, guardian ve blade master, hunter için assasain, ranger ve scout , shaman için elementalist, taoist, illusionst sınıflarından birini seçebiliyoruz.

PvP sistemi ise diğer oyunlarda görülmemiş bir şekilde tasarlanmıştır. 2vs2, 4vs4, 6vs6 ve 8vs8 duel yapabilirsiniz.Ayrıca GvG yani Guild Vs Guild sistemi de bulunmaktadır. Oyunda level almak için dungeonlar bulunmakta ve level sadece dungeonlarda kasılmaktadır. Kolay, normal, zor ve epik (destansı zorlukta) olmak üzere her dungeonun seviyeleri vardır.

Dungeonları anlatmak gerekirse, grup halinde ya da solo olarak girebiliyoruz. Karşımıza çıkan mobları öldürerek ilerliyoruz en sonda ise sizi güçlü bir boss beklemekte onu da alt ettikten sonra dungeon sona eriyor. Bazı dungeon görevleri eskort göreviyle bitiyor. Ayrıca oyunda mesleklerde mevcut ve diğer oyunlar gibi moblardan düşen veya npclerden aldığımız eşyaları birleştirerek silah, giysi veya iksir yapabiliyoruz fakat seçtiğimiz meslekte tekrar değişiklik yapamıyoruz.

4-Tera Online ;

Geleneksel MMO deneyimi ve heyecanının görsel ve oyun içi aksiyonunun geliştirilmiş bri halidir. Ölüm krallıklarında epik savaşları ve krallıkları korumak için olağanüstü savaşlarda yerinizi alabilirsiniz. Genel oyun senaryosu yedi müttefik ırkın yağmacı canavarlar, yeraltı yaratıkları ve karanlık güçlere hizmet eden şeytanlara karşı direnişini konu alıyor.

Tera’da oyuncular topraklarını korumak için hep birlikte mücadele veriyor ancak bu yinede Tera’da PVP yapmanıza engel değil. Büyük savaşlar ve grup karşılaşmaları hatta oyuncularla duellolar bile yapabilirsiniz. Kısa zaman önce tamamiyle ücretsiz olan TERA piyasadaki en kaliteli MMORPG'lerden biri olarak gözüküyor. Üstün grafikleri, arkasındaki yapım şirketi, düzenli olarak güncellenen oyun içeriği ile ücretsiz ama kaliteli bir yapım.

TERA‘da karakter yaratmaya gelince, Popori, Castanic, Human, High Elf, Baraka, Aman ve Elin adlı sınıfları seçebilirsiniz. Oyunda Archer, Berserker, Lancer, Mystic, Priest, Slayer, Sorcerer ve Warrior sınıfları bulunuyor. Karakteriniz geliştikçe yeni yetenekler edinmenin ve yetenekleri glyph’ler ile geliştirmenin yanında, silahlarınızı da slotlara kristal yerleştirerek veya büyüleyerek geliştirebiliyorsunuz. Crafting sistemi de daha iyi nesneler üretebilesiniz diye yerli yerinde duruyor. Dungeon’lar TERA‘nın en eğlenceli bölümlerinden. Oyun, grup olmanın gerçek anlamını bu bölümlerde oyunculara yaşatıyor. Karakterlerin rollerine göre savaş sırasında bulundukları konum grubun hayatta kalmasının anahtarı haline geliyor.

Tera, oyun endüstrisinde çıtayı yükselten bir oyun olarak karşımıza geliyor. Diğer bir çok oyunun grafik kalitesinin, görsel olarak daha çekici haline gelmiş bir dünya içinde olacaksınız. Kalıplamışmış MMORPG oyun sisteminin yerine yepyeni bir sistem ile oyunun heyecanına ortak olacaksınız. Oyunda tam kontrollü saldırı sistemi ile sadece düşmanı tıklayarak atak veremeyecek hareketli saldırı ve ataklardan kaçmak gibi anlık eylemler ile düşmanlarınızla daha çetin bir mücadele içinde olacaksınız ve oyunda sadece karakterinizle eylem kontrolleri dışında ekonomi akışına ortak olabilir ve topluluk olarak oyun içindeki ekonomiye siz yön verebilirsiniz. TERA'nın devasa dünyası üzerinde yeni silah ve beceriler ile kendinizi geliştirerek zindanlarda çarpışan ya da rakiplerinize karşı arenalarda mücadele eden korkusuz bir kahraman olabilirsiniz.

2-Warface ;

Yönetici grubunu Türk kardeşlerin oluşturduğu Alman oyun firması Crytek'in ilk online FPS'si olan Warface'da askeri bir 2013'ün en çok beklenen MMOFPS oyunlarından biri. Fizik motoru olarak Crytek'in güçlü ve ileri seviye grafikler sunabilen CryENGINE 3 oyun motoru kullanılmış.

Warface size nefes kesici güzellikte mekanlarda, gezegenin en ölümcül savaş bölgelerine götürüyor. Yaratıcı oyun tasarımı ile keyifli kontroller ve hızlı tempolu aksiyon ayağınıza geliyor. Hayatta kalmak için yapmanız gereken takım çalışması sizi benzersiz bir deneyime taşıyacak. Warface, bol çeşitli ve yoğun, çok oyunculu oyun seçenekleri sunuyor, sıkça yenilenen ve son derece gelişmiş bir PvE evreni de oyunun artılarından. Sadece çatışmalara girmenin yanı sıra güncellenen konularıyla bir hikaye atmosferinin sunulması oyunun en büyük artılarından. Bu evrende arkadaşlarınızla beraber oynayacağınız görevleri başarmak hem takım çalışması hem de bireysel yetenek gerektiriyor. Gerçek rakiplere karşı oynadığınız, sınıf bazlı PvP modları ise eşsiz bir yarışma ve savaş ortamı sağlayacağa benziyor.

Trion Worlds ve Crysis serisinin ve ücretisiz oyun modeline sahip Warface MMOFPS'sinin yapım ekibi Crytek, popüler MMOFPS Warface için ortaklık hareket ediyorlar. Ortaklık gerçekten geniş çaplı diyebiliriz. Hem yayın hem de yapım aşamasını iki firma 'ortak' sıfatıyla bir arada gerçekleiştirecek. Yani Crytek'in Warface'i, Trion Wolrds'ün GFACE platformu üzerinden biz oyuncularla buluşacak.

Mart Ayı MMOFPS Top10 Oyun Sıralaması

1-The WarZ Oy:7.96

2-Warface Oy:7.92

3-Smite3 Oy:7.92

4-Tera Online Oy:7.91

5-C9 (Continent of the Ninth) Oy:7.90

6-Counter Strike Online Oy:7.89

7-The Elder Scrolls Online Oy:7.88

8-Arche Blade Oy:7.87

9-Kartuga Oy:7.84

10-Arenas of Glory Oy:7.84

Kaynak: http://aliveingames.com/oyunlar/
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
1
1
1
0
0