Görüş Bildir
Haberler
Lucescu Olmazsa B Planı: Matthias Sammer

Lucescu Olmazsa B Planı: Matthias Sammer

Caner
15.06.2014 - 12:53
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Lucescu Olmazsa B Planı: Matthias Sammer

Galatasaray yönetimi, istifa ederek görevinden ayrılan Mancini’nin ardından takımın başına getirmek istediği Mircea Lucescu için gergin bir bekleyiş içine girdi

Shakhtar Donetsk kulübü ile 1 yıl daha mukavelesi bulunan Rumen hocanın, bugün kulüp başkanı Rinat Ahmedov ile bir araya gelerek Galatasaray’a gitmek istediğini söyleyeceği bildirildi.

Çıkacak karara göre, Lucescu en geç yarın akşama kadar başkan Ünal Aysal’a kesin yanıtını bildirecek. Daha önce yapılan görüşmelerde Galatasaray’a gelmesi konusunda prensip anlaşmasına varılan Lucescu için dün Ukrayna’dan gelen olumsuz haberler yöneticilerde endişe yarattı.

Ahmedov’un Lucescu’yu bırakmak istemediği, bugünkü görüşmenin ardından her şeyin netlik kazancağı bildirildi. Sarı-Kırmızılılar’ın, Rumen teknik adamı bir kez daha arayarak markaja aldığı ve “Pazartesi günü bu işi mutlaka neticelendirelim” uyarısını yaptıkları öğrenildi.

Daha Mancini görevdeyken nisan ayında Lucescu’nun G.Saray’a gideceği açıklaması çok konuşulan Romanya eski federasyon başkanı Mircea Sandu, bu transfere ‘bitti’ gözüyle bakıyor. Romanya basınına konuşan Sandu, Lucescu, yeterince Ukrayna’da kaldı (10 yıl). İstanbul onu çağırıyor. G.Saray’da çok başarılı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Galatasaray yönetimi bir yandan Lucescu için Ukrayna’dan haber beklerken, diğer yandan da transferin gerçekleşmeme ihtimaline karşılık alternatif isimlerin nabzını yokluyor. Başkan Ünal Aysal’ın, Lucescu olmazsa Alman ekolünden bir hoca getirmek istiyoruz” sözlerinin arkasında yatan ismin, B.Münih’in sportif direktörü olan 47 yaşındaki Alman teknik adam Matthias Sammer olduğu öğrenildi.

Tam bir yetenek avcısı olan ve 18 yaşın altındaki gençleri bulup yıldızlaştıran Sammer’le ilk görüşmeyi Almanya Altyapı Proje Koordinatörü olan Bülent Tulun yaptı. Yıllarca bu ülkede bulunan G.Saray İdari Menajeri Erdal Keser de bu transfer için devreye sokuldu.

DORTMUND’U ŞAMPİYON YAPTI

Almanya’nın efsane futbolcularından olan Sammer, 2001-02 sezonu nda Borussia Dortmund’u şampiyon yapıp UEFA finaline çıkardı. 2004-05 sezonunda da Stuttgart’ı Avrupa kupalarında oynattı.

Nisan 2006’da Almanya Futbol Federasyonu’nda alt yapıda göreve başlayan Sammer, başarılı çalışmalarıyla dikkat çekmiş, ardından Bayern Münih’in alt yapısına geçmişti. Sammer, 2012’den bu yana Bayern Münih’te sportif direktörlük yapıyor.

HABERTÜRK

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0