Görüş Bildir
Haberler
Londra'dan Paris'e! Dünya'nın Dört Bir Yanında Kendinizi Evinizde Hissedeceğiniz Türk Mahalleleri

Londra'dan Paris'e! Dünya'nın Dört Bir Yanında Kendinizi Evinizde Hissedeceğiniz Türk Mahalleleri

Don't mind me
22.01.2019 - 12:17

Yurt dışına gittiğinizde en çok özlediğiniz şeyleri bir düşünün, kimi zaman acılı bir lahmacun, kimi zaman bir merhaba duymak... Ancak bazı yerler var ki kilometrelerce ötede de olsa sizi sanki memleketinizde hissettirecek! İşte yurt dışında Türk popülasyonunun yüksek olduğu, memleket havası alabileceğiniz yerler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kreuzberg, Berlin - Almanya

Kreuzberg, Berlin - Almanya

Yaklaşık 5 milyonluk Türk nüfusu ile bu listeye ismini ilk yazdıran ülke, tahmin edilebileceği gibi Almanya. 1960'lı yıllarda Türkiye'den yoğun göç alan Almanya'da pek çok Türk mahallesi bulunuyor. Bunlardan en meşhurlarından biri Berlin'in Kreuzberg semti. 'Küçük İstanbul' olarak anılan Kreuzberg'de her köşe başında bir Türk'e ve Türk mağazasına rastlamak mümkün.

Schaerbeek, Brüksel - Belçika

Schaerbeek, Brüksel - Belçika
www.wikizeroo.net

Belçika'nın başkenti Brüksel'in Schaerbeek semti de Türklerin ağırlıklı yerleştiği yerlerden biri. Hatta buraya da 'Küçük Anadolu' lakabı takılmış. Belçika'nın genelinde yüksel bir Türk popülasyonu var. Afyon'un Emirdağ, Konya'nın Kulu, Ankara'nın Haymana gibi ilçelerinden çok fazla insanın göç ettiği Belçika'da 250 bin civarı Türk yaşıyor.

Green Lanes, Londra - İngiltere

Green Lanes, Londra - İngiltere

2011'de yapılan bir çalışmada Birleşik Krallık'ta Türk nüfusunun 500 bin civarında olduğu saptanmıştı. Bunların büyük çoğunluğunu da Kıbrıs Türkleri oluşturmakta. Green Lanes, Londra'ya bağlı bir semt ancak gittiğinizde her köşebaşında Türkiye'den esintiler taşıyan dükkanlara rastlayabilirsiniz. Green Lanes'te İngiltere çapında üne sahip Türk restoranları mevcut.

Saint-Denis, Paris - Fransa

Saint-Denis, Paris - Fransa

Saint-Denis, Paris'in meşhur Türk mahallesi. 1 milyon civarında Türk'ün yaşadığı Fransa'da Paris, Calais, Lille, Roubaix, Lyon, Alsace Strasbourg, Lorraine ve Marsilya gibi şehirlerde de etkin şekilde bulunuyor. Genel olarak pek çok farklı milletten insanın yaşadığı Sanit-Denis'de Türkler de yoğunlukla yaşıyor ve çalışıyor.

Viyana, Avusturya

Viyana, Avusturya

2001'de 183,445 Türk'ün yaşadığı bilinen Viyana'da şu anda 200-300 bin arasında Türk olduğu tahmin ediliyor. 50 bin civarında nüfusu ile Viyana en fazla Türk'ün yaşadığı kent.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Paterson, New Jersey - Amerika

Paterson, New Jersey - Amerika

Amerika'da Türk nüfusunun yoğunlukta olduğu yerlerin başında New Jersey geliyor. Özellikle Paterson'da, sokakta yürürken kendinizi memleketinizde hissedeceğiniz söylenir. Ayrıca görünen o ki yemeklerimizle burayı da fethetmişiz. Pek çok Türk restoranına rastlayabilir, memleket yemeklerinize hasretinizi giderebilirsiniz!

Rotterdam, Hollanda

Rotterdam, Hollanda

Hollanda nüfusunun %2.5'ini Türkler oluşturuyor, hesaplamalara göre 400 binden fazla Türk Hollanda'nın çeşitli şehirlerinde yaşamını sürdürüyor. 42 bin civarında Türk'ün yaşadığı Rotterdam ve Amsterdam'da nüfusun yaklaşık %7'si Türk. 

Tabii hepsi bu kadar değil, daha pek çok yerde Türkiye'den esintiler bulabileceğiniz semtler ve mahalleler var. Peki sizin bildiğiniz, Türklerin ağırlıklı yaşadığı yerler var mı? Ya da yukarıdaki şehirlere yolunuz düştü mü? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
52
18
12
12
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
eurus

Sondaki soruya istinaden; "Tehlikenin farkında mısınız? Çağdaş bir toplum olma yolunda hepimizin umudunu kıran 13 karanlık zihniyet" adlı içerikten geliyorum... Devamını Gör

ntyz

Vatanseverlik çok güzel bir şey fakat bunu vatanında yaparsan daha anlamlı ve gerçek olur. Elin ülkesine gidip çift pasaport alıyorsun, hem yaşadığın ülke iç... Devamını Gör

Domalt Trump

Yurtdışına giden bir Türk neden Türk mahallesinde yaşar? Türk mahallesinde yaşamak istiyordun madem, neden Türkiye'deki mahallenden çıktın? Türkiye'deki maha... Devamını Gör

geçiciex

ya bunlar şey ben kendi kültürümden kopamıyorum diğer insanlarala kaynaşamıyorumda ama ülke şartları da berbat geçinemiyorum ne yapam başka ülkede türk mahal... Devamını Gör