Görüş Bildir
Haberler
Lice'de Karakol İnşaatı Protestosunda Askere Ateş Açıldı

Lice'de Karakol İnşaatı Protestosunda Askere Ateş Açıldı

Fatih UZUN
05.06.2014 - 19:56

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde bölge halkının karakol inşaatlarına ve operasyonlara tepki olarak YDG-H ile birlikte 13 gün önce hendekler kazarak kapattığı Diyarbakır- Bingöl karayolunu yeniden ulaşıma açmak için güvenlik güçlerinin dün başlattığı operasyonda, bugün göstericilerin arasından açılan ateşte 1 uzman çavuş bacağından yaralandı, ilerleyen saatlerde 2 asker daha yaralandı.

Bölgede karakol yapımı ve operasyonlar sebebiyle Diyarbakır-Bingöl karayolunu Lice İlçesi Fis Ovası Mevkii’nde 24 Mayıs günü hendekler kazarak kapatan bölge halkı ve Yurtsever Gençlik Hareketi grubuna geçen 30 Mayıs günü operasyon düzenlenmiş, açılan hendekler kapatılmıştı. Ancak güvenlik güçlerinin bölgeden ayrılmasının ardından karayolunda bu kez uzunluğu 50 metreyi, derinlikleri yer yer 2 ile 5 metre arasında değişen hendekler kazan göstericiler, Diyarbakır-Bingöl karayolunu yeniden kapatmıştı.

Yol kapatan gruplara yönelik güvenlik güçlerinin dün düzenlediği operasyonda, açılan hendeker kısmen kapatıldı. Bölgede gün boyu geniş güvenlik önlemleri alınırken, bu sabahtan itibaren yeniden karayollarındaki hendeklerin kapatılması için çalışma başlatıldı.

Lice ile Hani ilçeleri arasında bulunan Çağıl Mevkii’nde bugün tepelerde bulunan göstericiler, güvenlik önlemi alan askerlere önce el yapımı patlayıcı, havai fişeklerle saldırdı. Askerlerin biber gazı ile karşılık verdiği göstericiler arasında uzun namlulu silahla açılan ateşte, 1 uzman çavuş bacağından yaralandı. Yaralı uzman çavuş, helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Asker de bunun üzerine ateşle karşılık verdi. Kısa süreli çatışmanın ardından göstericilerin uzaklaştığı ifade edildi.

Bölgede öğle saatlerinde ikinci kez çatışma yaşandı. Öğle saatlerinde yaşanan gerginlikte göstericiler el yapımı patlayıcı ve havai fişekler kullandı, asker gaz bombası ile müdahale etti. Bu sırada grubun arasından güvenlik güçlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerin de karşılık vermesiyle bir süre çatışma yaşandı. Çatışmada ölen ve yaralanan olmadı.Güvenlik güçleri dürbün ve termal kameralarla izlediği göstericiler arasında silahlı bir grubun kendilerine doğru yaklaştığını görünce önlem aldı. Komutan, yaptığı anonsta tam askerlerin güvenli bölgelere ve zırhlı araçların içine çekilmesi emrini verdi. Askerler de kendilerini güvenli yerlere çektikten sonra, çevrede bulunan gazeteciler bölgeden uzaklaştırıldı.

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde yol kesen gruplara yönelik düzenlenen operasyonda akşam saatlerinde güvenlik güçlerinin üzerine keskin nişancı tüfeği Kanas ile açılan ateşte 2 asker daha yaralandı.

Birinin durumunun ağır olduğu ifade edilen askerler, helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi’ne sevk edildi. Lice’de sabah açılan ateşte 1 uzman çavuş yaralanmıştı. Lice’de akşam saatlerinde yapılan saldırıyla birlikte yaralı asker sayısı 3′e çıktı.

Güvenlik güçlerinin de ateş açanlara karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bölgede gerginlik sürüyor. 

  • Zete.com
Kaynak: http://zete.com/licede-karakol-insaat...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0