Görüş Bildir
Haberler
TV
Kurtlar Vadisi'nden Kimler Geldi Kimler Geçti

Kurtlar Vadisi'nden Kimler Geldi Kimler Geçti

Meltem Sevim
08.01.2014 - 21:49

Kurtlar Vadisi'nden Kimler Geldi Kimler Geçti

Ratingkurdu.com Kurtlar Vadisi'nde rol alıp, diziden ayrılan oyuncuları derledi. İşte o oyuncular..

Kaynak: http://www.ratingkurdu.com/kurtlardan...
İçeriğin Devamı Aşağıda

ŞEREF ZAZAOĞLU

ŞEREF ZAZAOĞLU

Ali Sürmeli’nin hayat verdiği Şeref Zazaoğlu büyük şehirlerdeki kap kaç baronu gibi bir şeydi… Her taşın altından o ve adamları çıkıyordu… Yapmadığı entrika, para kazanmak için başvurmadığı yol kalmadı… Zaman içerisinde safını belirledi, Polat’a yakın durmaya başladı ama bildiğinden de hiç geri durmadı. Bir kulağı kesildikten sonra bile inadından vazgeçmedi. Raconları, kendine has konuşma tarzıyla tam bir fenomen oldu.

LAZ ZİYA

LAZ ZİYA

İstemi Betil… Nam-ı diğer Laz Ziya… Kurtlar Vadisi’nin efsane karakteri. Bir kükredi mi, yer gök inlerdi. Kendine has tarzı, mafyanın ağa babasıydı. Dizinin başlarken de vardı, zirveye çıktığı dönemde de vardı. Polat Alemdar’ın Baron’ları tek tek imha ettiği dönemde diziye esrarengiz bir şekilde öldürülerek veda etti. Geçtiğimiz senelerde gerçek hayatta da kaybettiğimiz büyük oyuncuyu ratingkurdu olarak rahmetle anıyoruz

KILIÇ..BARON’UN SAĞ KOLU

KILIÇ..BARON’UN SAĞ KOLU

Atilla Olgaç’ın hayat verdiği Kurtlar Vadisi’nin bir başka efsane karakteri.. Dizide Baron Karahanlı’nın sağ koluydu. Polat’ın Efe Karahanlı olarak dünyaya geldiği günlerde bir gece baron’un oğlunu at çiftliğinde gezdirirken Aslan Bey tarafından kaçırıldığı an o oradaydı. Ömrü boyunca Baron’un oğlunun kaçırılmasının vicdan azabını yaşadı. O gece yüzüne aldığı bıçak izini ömrü boyunca bu yüzden hep yüzünde tuttu. Her aynaya baktığında o geceyi hatırladı.. Kurtlar Vadisi’nden kimler geldi kimler geçti derken Ratingkurdu O’nu unutamazdı. Kılıç Karahanlı’ya taparcasına bağlıydı. Sonu Karahanlı gibi ölüm oldu. Ölüm emrini konsey üyesi Nizamettin Güvenç verdi ve elinden hiç düşürmediği bıçağı kalbine saplandı.

TESTERE NECMİ

TESTERE NECMİ

Gaddar.. Acımasız.. Elindeki testereyle insanlara kıyacak kadar da vicdansızdı… Baronlar kabinesinin tetikçisiydi. Emrinde çalışan başta Çakır olmak üzere sayısız mafya babası vardı. Ratingkurdu.com Testere Necmi’yi de unutulmazlar arasına katmayı elbette unutmadı. Testere Necmi dizide nice cana kıydı.. Sonuysa Aslan Bey’in elinden oldu. Bir su deposunda patlatılan bombayla öldü, diziye veda etti

NİZAMETTİN GÜVENÇ

NİZAMETTİN GÜVENÇ

Karahanlı’nın baronluğundaki konseyin avukatıydı. Toplumda çok saygın bir yeri vardı ama bütün kirli davalarda da parmağı vardı… Sonu Polat Alemdar’ın elinden oldu. Polat Alemdar tarafından dövülerek öldürüldü, ceseti Sultanahmet meydanına asıldı

İçeriğin Devamı Aşağıda

ŞEVKO

ŞEVKO

Dizinin ilk bölümlerinde yer aldı. Hidayet Erdinç’in canlandırdığı karakter İstanbul’un o dönemki sayısız mafya babasından biriydi. Çakır’la girdiği rekabet sonunu getirdi. Aslan Bey tarafından hastane odasının camından aşağı atılarak öldürüldü.

İPLİKÇİ NEDİM

İPLİKÇİ NEDİM

Konseyin para kasasıydı. Kendine has konuşmasıyla, şivesiyle ve ılhamur tutkusuyla akıllara kazındı. Ve elbette aşırı pinti olmasıyla… Mahmutpaşa’da bir iş hanınının bodrum katında geçerdi genelde sahneleri… Parasız kalan tefecilik işiyle de uğraşan İplikçi’nin kapısını çalar, ılhamuru içer, biraz korkutur sonra da parasını alıp giderdi. Ama alınan paralar hele bir geri ödenmesin.. Devreye konsey girer, tahsilat yapılıdı. Ölümü bindiği araba taranarak oldu. Kurtlar Vadisi’ndeki unutulmazlar arasında Ratingkurdu.com iplikçi Nedim’i de unutmadı İplikçi nedim hızlı yaşadı ama en geç ölenlerden biri oldu.

MEHMET KARAHANLI

MEHMET KARAHANLI

Zafer Ergin’in hayat verdiği karakter. Kurtlar Vadisi’nin kuşkusuz en unutulmazlarından biriydi Karahanlı. Bir imparatorluktu. Ülkeyi yönetiyordu. Konseyin lideriydi. Çok güçlüydü. Dış güçlerle bağları vardı. Dünyayı yöneten adamların Türkiye temsilcisiydi. Ve çok sonra öğrendik ki Polat Alemdar aslında O’nun oğluydu. Efe Karahanlı isimli oğlu küçük yaşlarda derin devlet tarafından kaçırılmış, önce bir aileye evlatlık verilmiş, sonra da Polat Alemdar olmuştu. Karahanlı’nın ölümü çok dramatik oldu. Bir konsey toplantısı sonrasında bir mabette sırtından bıçaklanarak öldürüldü.

HÜSREV AĞA

HÜSREV AĞA

Baykal Saran. Muhteşem performansıyla Kurtlar Vadisi’nin ilk bölümünden hayatını kaybettiği son ana kadar diziye çok şey verdi. Elbette ratingkurdu.com bu listede O’nu unutamazdı. Konseyin uyuşturucu baronuydu. En yakın dostu Laz Ziya’ydı. Konseydeki muhalif ses oldu hep. Dobralığı ve inatçılığıyla hep konseyin karşısında durdu. Yaşadığı rahatsızlık sonrasında hayatını kaybedince diziden de doğal olarak ayrılmış oldu.

MANYAK ERDAL

MANYAK ERDAL

Sefa Zengin’in canlandırdığı Manyak Erdal konseyin ayaklı kasalarından biri, borsadaki adamlarındandı. Önceleri normal bir kişiliği vardı ama Elif’in en yakın arkadaşı avukat … ya aşık olunca (Hande Kazanova) psikopatlığı ön plana çıktı… Akıl hastanelerine yatırıldı kaçtı. Cezaevine atıldı kaçtı. Tek derdi yasak aşkına ulaşmaktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ASLAN BEY

ASLAN BEY

Dizinin ilk bölümlerinde başroldeydi. Selçuk Yöntem’in hayat verdiği derin devletin Polat Alemdar vesilesiyle görünen yüzüydü. Polat’ı Karahanlı’nın evinden kaçırıp, Ömer baba’nın ailesine evlatlık veren, oradan alıp derin devletin en güçlü ismi olarak yetiştiren kişiydi… Polat Alemdar’ın yüzünü değiştirdi, mafyayı ve konseyi çökertmek üzere mafyanın içine soktu. Dizinin 3. Sezonuna doğru bir suikast sonrası öldürüldü.

MURO

MURO

Kurtlar Vadisi’ne kötü adam olarak girdi. Terör örgütünün şehir temsilcisiydi ancak zamanla Polat Alemdar’a yakınlaştı. Kötü adam olarak girdiği diziden iyi adam olarak ayrıldı.

SÜLEYMAN ÇAKIR…

SÜLEYMAN ÇAKIR…

Oktay Kaynarca. Nam-ı diğer diğer Süleyman Çakır. Ama ne günlerdi… Bakışları. Mimikleri. Sinirlenince gözlerinden ateş çıkardı… Sert görünümlü ama vicdanlı bir mafya babasıydı. Kötülerin kabusu, iyilerin dostuydu. Nice kan aldı, nice can aldı dizide…dizi başladığında başroldü ama senaryo Polat Alemdar’a doğru ağırlık kazanınca dizinin ilerleyen bölümlerinde son derece dramatik bir şekilde öldürüldü… Haftalarca dizide ameliyat sahnesi yer aldı, tabiri caizse can çekişti… Adet yerini bulsun. Çakır’a ratingkurdu.com olarak biz de rahmet dileyelim. Çünkü O dizide ölünce adına gazetelere ölüm ilanları verildi, gıyabında cenaze namazları kılındı.

MEMATİ

MEMATİ

Hey gidi memati Hey.. Süleyman Çakır’ın can dostu. Polat Alemdar’ın can dostu. Dostu olduğu kişinin ölümüne yanında.. Düşmanın öldürene kadar peşindeydi. Raconların kralı ondan sorulurdu dizide.. Yüzü hiç gülmezdi. Bir kez aşık oldu, baba oldu ama mutluluk O’na haramdı. Annesi O’nu doğururken öldüğü için adını Memati koymuşlardı. Kendi çocuğunun da kaderi değişmedi. Dünyaya gelirken annesi öldü.. Memati tam mutluluğu bulacağı bir anda. Düğün sahnesinde Polat Alemdar’la karşılıklı oynarken vuruldu, can dostunun kollarında canını verdi… O gittikten sonra dizi artık izlenmez deniyordu ama O’nun bile boşluğu dolduruldu. Ratingkurdu.com Memati’yi de saygıyla anıyor.

ELİF EYLÜL

ELİF EYLÜL

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM… Ama ne aşktı… Polat’la Elif’in aşkı Leyla ile Mecnun’un aşkını da, Ferhat İle Şirin’in aşkını da geride bıraktı… Elif önce Ali’ye aşıktı.. Bir kadın aynı erkeğe iki kez aşık olur mu. Olur dedirtti. Ali öldükten sonra Polat Alemdar’a aşık oldu bu kez. Aslında aynı erkeğe aşık olmuştu ama O bunu bilmiyordu. Her ikisini de ölümüne sevdi… Hem Ali’nin hem Polat’ın O’na söylediği “Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm. Ben senin için ölmeyi değil yaşamayı seçtim ” sözü dillere destan oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HALO AĞA…

HALO AĞA…

Halil İbrahim Kapar. Kısaca Halo Ağa… Polat Alemdar’a yol arkadaşlığı yaptı aylarca. Sınır kaçakçısıydı ama zaman içinde içindeki iyilik meleği uyandı ve Polat’ın vazgeçilmez dostu oldu… Birlikte çıktıkları memleketi kurtarma yolunda kalbine yenik düştü. Hayatını kaybetti.

SEYFO DAYI..

SEYFO DAYI..

Güllü Erhan’ın tatlı belasıydı… Isparta’dan bir gün ansızın kapısına dayanıp gelen yeğeni Erhan O’nu çıldırtıyordu. Zaman içinde sadece Seyfo dayısının değil herkesin sevgilisi oldu. Ölümü bir sokak çatışmasında yediği kahpe kurşunla oldu.

YALÇIN BULUT

YALÇIN BULUT

Kurtlar Vadisi’ne çok sondadan katıldı. İkinci konseyin baronu Davut Tataroğlu’nun sağ koluydu.. Kurtlar Vadisi’nin unutulmazları arasında Ratingkurdu.com O’nu da unutmadı. Nice entrikaya imza attı, eli kolu her yere uzandı ancak dizideki ömrü birkaç sezonluk oldu.

DAVUT TATAROĞL

DAVUT TATAROĞL

Karahanlı’dan sonra Kurtlar Vadisi’nde görünen en güçlü barondu.. Türkiye’yi yönetiyordu, çok güçlüydü. Bir medya imparatoruydu ama esrarengiz bir şekilde öldürüldü

İSKENDER BÜYÜK

İSKENDER BÜYÜK

Buyrun bir baş belası daha.. Polat’a neler çektirdi neler.. O’nun dönemindeki aksiyon, entrikalar hiçbir dönem yaşanmadı Kurtlar Vadisi’nde… Ama hızlı koştu, çabuk yoruldu ve öldürülerek diziye veda etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
36
20
9
8
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın