Görüş Bildir
Haberler
HDP: 'Kontrollü Gerginlik Siyaseti' Yürütülüyor'

HDP: 'Kontrollü Gerginlik Siyaseti' Yürütülüyor'

Onedio Medya
10.03.2014 - 14:40 Son Güncelleme: 10.03.2014 - 15:07

HDP: 'Kontrollü Gerginlik Siyaseti' Yürütülüyor'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim kampanyaları boyunca süren saldırılara karşı bugün bir basın açıklaması yaptı.

HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü , HDP’nin şimdiye kadar 20 önemli saldırıyla karşı karşıya kaldığını, yarından itibaren seçim güvenliğiyle ilgili Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na (AGİT) başvuracaklarını ayrıca saldırganların cezalandırılması için yasal süreci başlatacakları gibi seçimlerde uluslararası gözlem heyetlerinin bulunması için çağrı yapacaklarını açıkladı.

HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel , Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi kriz karşısında HDP’nin güçlü bir alternatif oluşturduğunu, saldırıların bunun yarattığı rahatsızlıktan kaynaklandığını ifade etti.

HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel de medyanın saldırıları “HDP gerginliği” başlığıyla vermesini eleştirdi, herkesi saldırılara karşı tavır almaya davet etti.

Kürkçü, devam eden saldırılarla seçim güvenliğinin ortadan kalktığını belirtti. Hükümeti seçim güvenliğini iadeye çağırdı.

Tüm saldırıların ortak bir karakteri ve ortak özellikleri olduğunu belirten Kürkçü, saldırıları örgütleyenler arasında kamu görevlilerinin de olduğunu vurguladı ve şöyle konuştu:

“HDP’nin kimsenin inancına ya da siyasi kanaatine bir müdahalesi yoktur. Zaten saldıranlar da böyle gerekçeler öne sürmüyor. Bunun açık ve dolaysız bir saldırı olduğu ifade ediliyor. Saldırılar ultra-milliyetçi, ırkçı ve faşist bir koalisyon tarafından düzenlenmektedir ve asla kendiliğinden değildir.

“Kendi önlemlerimizle ilerlemeye çalışıyoruz ancak programımızı bildirdiğimiz ve saldırganlar sosyal medyadan örgütlendiği halde devlet hiçbir önlem almıyor. Yerel görevlilerin işlerini yapmadığını ve merkezden denetlenmediğini; İçişleri Bakanlığı’nın da işini yapmadığını ve kontrollü bir gerginlik siyaseti yürüttüğünü gözlemliyoruz.”

Kürkçü, Cumhuriyet Halk Partisi vekillerinin twitter’dan yaptıkları açıklamalar ve Özgürlük ve Demokrasi Partisi dışında hiçbir siyasi partinin HDP’ye yönelik saldırılara karşı tavır almamasını eleştirdi, “Sessiz kalmak onaylamaktır” diye konuştu.

Kürkçü, seçimlerde uluslararası gözlemci heyetler bulundurmaları için Avrupa’daki sosyalist gruplara da çağrıda bulunacaklarını söylerken, seçimlere kadar öngörülen tüm HDP etkinliklerinin planlandığı gibi gerçekleştirileceğini belirtti.

Tuncel, Türkiye’deki siyasi kriz karşısında HDP’nin tek alternatif güç olduğunu, AKP’den İşçi Partisi’ne bundan rahatsız olan kesimlerin biraraya geldiğini söyledi. Saldırıların tek bir merkezden kontrol edildiğini söyleyen Tuncel, “Belediye başkanları, valiler ve güvenlik güçlerinin saldırıların içinde yer alması da bunu gösteriyor” dedi. Saldırılarda Gladyo vurgusu yaptı.

Tuncel, Fethiye’de HDP ilçe örgütü açılışından önce ırkçı grupların sosyal medyadan örgütlenmeye başlaması üzerine Fethiye Valisi’yle konuştuklarını ancak “Merak etmeyin hiçbir şey olmayacak” yanıtı aldıklarını anlattı.

Fethiye’de HDP binasına yönelik kundaklama girişimini hatırlatan Tuncel, “Ha yakmışsınız ha yakma girişiminde bulunmuşsunuz. Fethiye’dekilerin Sivas’takilerden ne farkı var?” dedi. İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama beklediklerini söyledi.

Çiçek Tahaoğlu | Bianet

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/toplum/1...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0