Görüş Bildir
Haberler
Kolay Gibi Görünen Ama Aslında Çok Zor Olan 20 Şey

Kolay Gibi Görünen Ama Aslında Çok Zor Olan 20 Şey

Ufuk
11.01.2015 - 22:41 Son Güncelleme: 13.01.2015 - 16:47

1. Kitap açmanın serbest olduğu sınav

Kitabın açık olması sınavın kazık olduğuna delalettir. Hocanın öğrenciyi küçümsemesinin vücut bulmuş hali de diyebiliriz bu duruma. Küçükken mahallenin iyi futbol oynayan veledinin diğerlerine maç başlamadan 3-0 öndesiniz 4. golü atan kazanır demesi gibidir.

Materyal açıktır çünkü hocanın istediği cevap kitaplarda doğrudan bulunmayacaktır. Yoruma, çıkarım yapmaya dayalı sorulardan oluşacaktır. Bunun bir üst seviyesi ise sınav sorularını verip, bir hafta sonra çözüp getirin demektir. büyük oranda lisansüstü seviyede duayen hocalar tarafından yapılır ve cevap için dünya literatürünü taramanız gerekebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Başarılı olmak.

-Abi valla Facebook benim aklıma gelmişti.

-Olm ben whatsapp'ı 7 sene önce düşündüydüm.

-Ya kolay aslında azcık çalışsam ben hepsinden iyi yaparım.

Başarılı insanlar kıskanılır, kıskanılan insanlar da küçümsenir. Çok büyük başarılara imza atmış insanlar bile arkadaş ortamında yerden yere vurulur. Ama başarılı olmak sanıldığı kadar kolay değildir, emek ister.

3. Gta Vice City'deki inşaat patlatma görevi

Bir neslin psikolojisini bozmuş olan görevdir. Her seferinde ya yanlışlıkla duvarlara çarpmaktan, ya da  işçilerin saldırması yüzünden o helikopter patlardı. Kimimiz bir hafta kimimiz birkaç hafta uğraştık geçebilmek için. Çoğumuzun Gta'yı bırakma sebebidir, bünyelerde kalıcı hasara sebep olmuştur. 

Üzerinden o kadar zaman geçti, o kadar oyun oynadım bu görev kadar zoruyla hiçbir yerde karşılaşmadım.

4. Bowling oynamak.

'Abi tutuyon topu, atıyosun şişeleri deviriyosun işte'den çok öte bir oyundur bowling. Dümdüz top yuvarlama oyunu değildir bowling, en azından kavisli atmak gerekir. Profesyonelleşmek oldukça zordur, zaman ve ilgi ister.

5. Eski sevgiliden gelen mesajları okumamak.

5. Eski sevgiliden gelen mesajları okumamak.

Yeni ayrılmış olsanız da, aradan aylar geçmiş olsa da eski sevgiliden mesaj gelince okumadan duramazsınız. Dışardan bakınca, ne okucam ya mesaj atarsa silerim gerekirse engellerim diyebilirsiniz. Ama o iş o kadar kolay değil.

6. Evini/odanı düzelttikten sonra bu düzeni devam ettirmek.

6. Evini/odanı düzelttikten sonra bu düzeni devam ettirmek.

Odanız darmadağın hale gelir, önce toplamayı ertelersiniz. Sonunda boş bir vakit bulup saatlerinizi ayırıp her şeyi yerli yerine koyarsınız. Oldukça yorucudur bu süreç, her şeyi bitirdikten sonra odanıza bakar kendinizle gurur duyarsınız. Hiç bozulmayacakmış gibi gelir o düzen, sanki sonsuza  dek öyle kalacak sanırsınız. Sandığınızdan çok daha zordur bu düzeni devam ettirmek, ancak en fazla birkaç gün düzenli kalacaktır odanız, sonra aynı tas aynı hamam.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Sigara kabından çıkardığın jelatini geri takmak.

7. Sigara kabından çıkardığın jelatini geri takmak.

8. Flappy Bird oynamak.

8. Flappy Bird oynamak.

Flappy birdle ilk karşılaştığınız anı düşünün, ilk bakışta çok kolay gelmişti değil mi?

9. Tütün sarmak.

10. Kollar açık barfiks çekmek

10. Kollar açık barfiks çekmek

Ekşi sözlükteki bir anı barfiks çekmenin sanıldığı kadar kolay olmadığının bir kanıtı:

askerliğin ilk günleri bir uzman çavuş eşliğinde yaklaşık 50 civarı poşet* * etrafı geziyoruz, spor alanında atlama zıplama tırmanma pentatlon gibi bölümler hakkında işte şu kadar zamanda tırmanmanız gerekiyor şu kadar metre atlamanız gerekiyor gibi bilgiler veriliyor. derken barfiks çeken bir asker dikkatimizi çekti, kollar hayat maximum'da reklamındaki kadar açılmış* ayaklar bitişik yardırıyor resmen. o zamanlar sporla oldukça haşır neşir biri olmandan ötürü boş bulundum ve 30 tane rahat yaparım dedim. bunu duyan uzman durur mu yapıştırdı cevabı; 'sen 5 tane yap gel bide beni yap' demez mi? gaza geldim iyice ve 'şimdi senin a***na koydum' tavırlarıyla gittim barfiks demirinin olduğu yere, barfiks çeken yiğit oğlan indi bana izin verdi sağolsun. gerçekten de 30 tane yapabilirdim ama küçük bir detayı gözden kaçırma gafletine düştüğümü o an anladım; ben hep avuç içlerim kendime bakacak şekilde ve çokta nizami olmayan şekilde yapıyordum, burdaysa avuç içlerinin karşıya bakması ve kolların aşırı derecede açılması sözkonusuydu ama bunu çok önemsememiştim. demire asıldım ve başladım. başladım derken 15-20 saniye öyle asılı kaldıktan sonra indim ve kahkaha sesleri arasında yerime döndüm. ulan bu kadar zor olamazdı ya vay anasını hala aklım almıyor :( 

https://eksisozluk.com/entry/48332775_

11. Emzirmek.

11. Emzirmek.

Çiçeği burnunda bir anneden alıntı: 

emzirmekle ilgili tek bildigim herkesin söylediği dünyanın en harika duygusu olduğu idi. Ta ki bebeğim doğup emzirene kadar. nesi zor olabilir ki derdim..ancak emziren anneler anlar

https://eksisozluk.com/entry/48346153

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Buz pateni yapmak.

İzlerken hep kolay gelir, zaten zemin buz engel yok bir şey yok kayıp giderim dersiniz. Ama denediğinizde oldukça zor olduğunu görürsünüz. Dengeyi sağlamak baya uğraştırır, dengeyi sağlamayı öğrenene kadar uğraştığınız sürede ise kalçanızda oluşacak morluklar uzun süre acısını hissettirir.

13. Sigarayı bırakmak.

Defalarca bırakmayı deneyip yine yeniden başlamak.

14. İddaa tutturmak.

14. İddaa tutturmak.

2'ye 20 verenlere her defasına bu sefer kesin tutacak dersin ama gel gör ki ine tutmaz.

15. Kilo vermek.

Teoride çok kolay, pratikte çok zor.  

Vücudunuzun kolay kilo alan bir yapısı varsa ve dünyayı yediği halde kilo almayan arkadaşlarınız 'zayıflamak için az yiyecen spor yapıcan ' diyorsa onları bir kaşık suda boğasınız gelir.

16. Kısa dönem askerlik yapmak.

Sen bakma poşet dediklerine, bir ay bir yıl gibi gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Kavanoz kapağı açmak.

17. Kavanoz kapağı açmak.

Evde kavanoz kapağı açılamamışıtr, erkekten yardım istenir. Kendini adeta bir kahraman sanan erkeğimiz küçümseyerek mutfağa giriş yapar ve kavanozu eline alır. Ancak doğru teknik uygulamazsa karizmayı çizdirmemesi işten bile değildir.

18. Evlenme teklifi etmek.

Görünüşte sadece bir cümle söylemektir evlilik teklifi; ama onu söyleyebilmek, sorabilmektir asıl mesele.

19. Yatağa lastikli çarşaf geçirmek.

Dışarıdan bakınca hep kolay gelmiştir. Hemen başına geçip takmak istersiniz, ama bir yanını takarsınız diğer yandan çıkar. Türlü teknikler denersiniz yine olmaz. Hele bu işi tek başınıza yapmaya çalışıyorsanız ve yatağınız çift kişilikse bir hayli uğraşmanız gerekebilir.

20. Biraz uyuduktan sonra kalkıp ders çalışmak.

ve tabii ki uykuya yenik düşmek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
75
52
26
23
23
20