Görüş Bildir
Haberler
Kobani Eyleminde 4 Polis Silahla Yaralandı

Kobani Eyleminde 4 Polis Silahla Yaralandı

Batuhan
09.10.2014 - 11:42

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Suriye’nin Kürt kenti Kobani’ye Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırısını protesto etmek isteyen gruptan polis ekiplerine ateş açıldı. Saldırıda 4 polis yaralanırken, çevrede toplanan ülkücü bir grup protestocuların üzerine yürümek istedi

Gazipaşa, Fahrettinpaşa, Şahin, Girne, Barbaros, Çağlayan, Tozkopran Zahit ile Fevziçakmak Mahallesi'nde IŞİD'in Kobani'ye dönük saldırılarını protesto gösterileri düzenlendi. Emine Boro İlkokulu bahçesinde bulunan anaokulunun 2'nci katına molotof kokteyli atan göstericiler, Mersin-Adana D-400 karayolunun 3 ayrı noktası ile Fahrettinpaşa ve Gazipaşa Mahallesi'nde hemzemin geçidi de ateşe verdi. Gösteriler sırasında Fahrettin Paşa Mahallesi'nde 4 polis av tüfeği ile yaralandı.

ÜLKÜCÜLER SOKAKTA

İlçede polislerin yaralandığını öğrenen Ülkücü grup, 4 ayrı noktadan yürüyüşe geçerek eylemlerin yoğun olduğu bölümlere geldi. Ülkücü grup, slogan atarak mahalle girişinde önlem alan ve gösterilere müdahalede bulunan polislerin yanına gidip, birlikte hareket etmek istedi.

Polislerin ikna ederek evlerine dönmelerini istediği Ülkücü grup ikna olmayınca Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Büro Amiri Mehmet Tüfek, 'Akrep' olarak bilinen zırhlı aracının üzerine çıkarak megafon ile gruba seslendi. Tüfek, 'Biz gerekli müdahaleyi yapıyoruz, sizlere teşekkür ediyoruz. Lütfen evlerinize dönün. Sizlere bir şey olması bizi üzer' diyerek grubun dağılmasını istedi. Ancak, kalabalık grup bir türlü dağılmadı. Bunun üzerine Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ali Rıza Genç ile Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Şevket Can, kalabalıktan sağduyulu olmalarını istedi. Konuşmaların ardından kalabalık grup dağıldı.

BDP BİNASI ATEŞE VERİLDİ

Öte yandan Şehit Mustafa Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi'nde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe binası kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verildi. Binadan dumanların yükseldiğini gören bir kişi tarafından durumun itfaiyeye ve polise bildirilmesi üzerine olay yerine gelen TOMA ve 2 itfaiye aracı ile binadaki yangına müdahale etti. Yangın nedeniyle ilçe binası kullanılamaz hale geldi.

Çevrede önlem alan polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

CİHAN

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-kobani-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0