Görüş Bildir
Haberler
Kılıç'tan 19 Mayıs Mesajı

Kılıç'tan 19 Mayıs Mesajı

Fatih
18.05.2014 - 20:59

Kılıç'tan 19 Mayıs Mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkıp istiklal mücadelesini ateşleyişini temsil eden 19 Mayıs'ın, aynı zamanda bir milletin yeniden diriliş destanının sarsılmaz bir hatırası olduğunu kaydeden Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

'Mustafa Kemal'in 95 yıl önce memleketimden, Samsun'dan yakmış olduğu bağımsızlık ateşi, milletimizin cesaret ve özgüveniyle birleşerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu müjdelemiştir. O gün malını, canını, bütün varlığını vatanın kurtuluşu için siper eden ecdadımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, bu mücadele uğruna şehit düşmüş bütün istiklal kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle yad ediyoruz.'

Mesajına, 'Gazi Mustafa Kemal tarafından Türk gençliğine armağan edilen bu değerli emaneti yaşatmak ve korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, gençliğimiz başta olmak üzere hepimizin sorumluluğudur' şeklinde devam eden Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu emaneti en iyi şekilde muhafaza ettiklerini, geleceğe sağlıklı bir şekilde ulaşması adına gerekli mücadeleyi yine Türk gençliği ile birlikte verdiklerini belirtti.

Bakan Kılıç, mesajında şunları kaydetti:

'Türk gençliği ecdadından aldığı ilhamla Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacak, dünyaya örnek olacak ve milletçe hepimizi gururlandıracak çalışmalara imza atacak kudrete ve vizyona sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü yaklaşırken ülkemizin demokratik standartlarının gelişmesi ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine doğru hızlı ilerlemesi için Türk gençliği üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin istiklalinde gençlerin cephenin en ön saflarında verdiği kararlı ve cansiparane mücadelenin, istikbal mücadelemize de ışık tuttuğuna inanıyoruz. Bu sebepten dolayı 19 Mayıs'ı anmaktan ziyade 19 Mayıs ruhunu anlamayı daha çok önemsiyorum.19 Mayıs ruhu Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ateşini temsil ettiği gibi bu ülkenin evlatlarının el ele, gönül gönüle verdiği zaman üstesinden gelemeyeceği hiçbir meselenin olamayacağını da anlatmaktadır. İyi gününde bir araya gelip heyecanını ve coşkusunu paylaşarak çoğaltan Türk milleti, yeri geldiğinde tarihinin en çetin sınavlarında kederde ve acıda da birleşmeyi bilmiş, bu sınavların üstesinden gelmiştir.'

19 Mayıs 1919'dan 95 yıl sonra bugün, ülke ve millet olarak ne yazık ki çok zorlu, çok acı bir badireyle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Kılıç, mesajında Soma'daki maden kazasına da yer verdi.

'Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazasında 301 emekçimiz evlerine helal rızk götürmek için şehit oldu' ifadelerini kullanan Akif Çağatay Kılıç, mesajını şöyle tamamladı:

'Bu elim kaza milletimizi derinden sarsmış, insani erdemlerle anılmaya müstahak olmayanların dışında, 77 milyon yaralı yürek bu acıda birleşmiştir. Gözlerden dökülen o yaşlar, milletimizin matemine ve feryadına da tercüman olmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, tarih boyunca atlattığı çetin sınavlar gibi bu badirenin de üstesinden gelecek, gereken dersleri çıkaracak, bu acıyı asla unutmayacak ama yaraları bir an evvel sarmak için bütün imkanlarını seferber edecektir. Bir kez daha milletçe başımız sağolsun. Soma'daki şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygıyla anıyorum.'

Maraton

Kaynak: http://www.maraton.com.tr/detay.asp?n...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın