onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Keşan'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Keşan'da Nereye Gidilir?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Keşan'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Keşan'da Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
03.02.2022 - 10:15

Özellikle yaz ve deniz turizmi açısından ideal bir konumda olan Keşan’da tarihi açıdan fazlaca görülecek yer olmasada Saroz Körfezi kıyılarında bulunan harika koylar ve doğal güzellikler bu yöreye oldukça fazla ziyaretçi çekmektedir. Dünyada kendi kendini temizleme özelliği olan bir deniz olması ve bünyesinde 300’den fazla sualtı canlısı çeşidi bulundurması Saroz Körfezi kıyılarının daha çok deniz ve doğa turizminde tercih edilme nedenlerinin başında gelir. Gezginlerin ve özellikle kamp severlerin uğrak noktası olan Keşan'da görülmesi gereken yerler merak ediliyor. Peki, Keşan'da gezilecek yerler nerelerdir? Keşan'da nereye gidilir? Keşan'da ne yenir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Trakya’da Edirne ilinin nüfus olarak en kalabalık ilçesi olan Keşan, il merkezine 112 km uzaklıkta konumlanmıştır. Haritada sınırları Ege sahillerine kadar uzanan ilçenin merkezi sahil kesimine 35-40 km kadar mesafede iç kısımlarda yer alır. Birçok doğal güzelliği bulunan Keşan'da gezilecek yerler internet üzerinden araştırılıyor. Keşan'da gezilecek yerlere ve yenilecek yöresel yemeklere dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Keşan'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Keşan'da Nereye Gidilir?

Keşan'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Keşan'da Nereye Gidilir?

Tarihi M.Ö. 4000 yıllarına kadar uzanan ilçede ve bu topraklarda o tarihlerden bu yana Yunan, Pers, Makedon, Roma ve Bizans uygarlıkları egemen olmuştur. Daha sonra 1354 yılında Rumeli’ye geçen Osmanlı kuvvetleri Önce Gelibolu’yu sonra da tüm Trakya’yı fethetmişlerdir. İlçe merkezinde bulunan ve Veziriazam Ahmet Paşa tarafından yaptırılan Hersekzade Ahmet Paşa camii 16. yüzyıl Osmanlı eseridir. İlçede gezilebilir ikinci tarihi yapı ise 16 yüzyılda Cenevizliler tarafından inşa edilen Saroz kıyısındaki Gökçetepe Kalesi’dir.

Gelelim tarihi gezimizden sonraki gezi duraklarımız olan Saroz Körfezi sahillerinde yer alan doğal güzellik alanlarına. Uzun sahili, tertemiz denizi ve harika görüntüsü ile Erikli Plajı Keşan’ın en güzel sahili olarak kabul edilmektedir. 2014 yılında mavi bayrak kazanan bu plajın uzunluğu yaklaşık 3 km dir. Saroz Körfezine çok yakın konumda olan ve bir kanalla denize açılan Tuzla Gölü temizliği, doğal güzelliği ve kamp yapmaya uygunluğu ile gezilecek yerler arasındadır. Kıyıya yakın üç adanın yer aldığı bazı yerleri taşlık bazı yerleri kumluk ve oldukça berrak olan Sazlıdere Sahili özellikle dalış tutkunları için dikkat çeken bir yerdir.

Su altı güzellikleri ve doğasıyla ön plana çıkan ve dalış meraklılarının vazgeçilmez noktası olan İbrice Limanı aynı zamanda dünyadaki ilk su altı müzesi yapay resife ev sahipliği yapmaktadır. Saroz sahil şeridinde yeşil ile mavinin içi içe geçtiği temiz denizi ve doğal güzellikler ile dolu plajlara diğer örnekler ise Danişment Sahili ve Göbeklitepe Sahili yüzme, dalış ve kamp aktiviteleri için uygun alanlardır. Gezi duraklarımızdan sonuncusu olan Gökçetepe Tabiat Parkı çam ormanlarının denizle birleştiği doğal güzelliği ile adeta cennetten bir köşedir. Yamaç paraşütü ve izcilik gibi aktivitelerin yapıldığı Kamp alanları restoran ve plajların bulunduğu bu bölge özelikle yaz aylarında fazlaca bir ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Keşan sahilleri yani Saroz kıyılarında her keseye uygun konaklama tesisleri bulunması dolayısıyla Keşan konaklama açısından zengin bir ilçe sayılır. Ayrıca bu bölgenin yöresel lezzetlerinden bahsedecek olursak Edirne yemekleri ile birlikte ele almak daha doğru olur. Et yemeklerinden Edirne tava ciğeri, ciğer sarma ve satır eti, buraya özgü tatlı olan badem ezmesi, bu bölgenin süt ürünlerinden olan manda yoğurdu ve Edirne peyniri bu yöreye özgü lezzetler olarak kabul edilirler.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın