Görüş Bildir
Haberler
Edremit'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? Edremit'te Nereye Gidilir?

Edremit'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? Edremit'te Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
21.01.2022 - 10:53

Yurdumuzda, yeşil ile mavinin kaynaştığı cennet köşelerden biri olan Edremit, Balıkesir iline bağlı bir ilçedir. Kuzeyinde heybetli görüntüsüyle uzanan Kaz Dağları’nın tertemiz havası, doğal güzellikleri ve tertemiz denizi ile her mevsim yüz binlerce yerli ve yabancı turist ilçeye akmaktadır. Birçok kişi hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle zengin olan Edremit'te gezilecek yerleri internet üzerinden araştırıyor. Peki, Edremit'te gezilecek yerler nerelerdir? Edremit'te nereye gidilir? Edremit'te ne yenir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eski adı Adramytteion ya da Pidasus adıyla bilinen M.Ö. 15. yüzyılda kurulan kent daha sonra M.Ö. 6. yüzyılda Lidyalıların kontrolü altına girmiştir. Persler bir süre bu bölgeyi ele geçirdikten sonra Büyük İskender 334 yılında bu bölgeyi imparatorluğuna katmıştır. İlerleyen zamanlarda Roma ve Bizans hakimiyeti altına giren Edremit ve çevresi Selçukluların Anadolu’ya girmesi ile daimi olarak Türk yurduna katılmıştır. Tarih boyuca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Edremit'te gezilecek birçok tarihi yer bulunuyor. Gezginlerin ilk duraklarından biri olan Edremit'e dair bazı bilgiler merak ediliyor. Edremit'te gezilecek yerlere ve Edremit'te görülmesi gereken tarihi yapılara dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Edremit'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? Edremit'te Nereye Gidilir?

Edremit'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? Edremit'te Nereye Gidilir?

Daha çok doğal güzellikleri, Kaz dağlarının oksijen dolu havası, zeytini ve zeytinyağı ile tanınan Edremit’te gezilecek birçok tarihi ve turistik köşe yer alır. Bunların başında Kaz Dağları Milli Parkı’nı sayabiliriz. Dünyanın en fazla oksijene sahip ikinci bölgesi olmakla ünlü olan Kaz Dağları havasının astım hastalarına bile iyi geldiği söylenmektedir. 

Şelaleleri ve gölleri, yemyeşil doğası, çeşitli ağaç türleri ve yaban hayatı ile öne çıkan milli parkta günübirlik gelenler ya da kamp yapmak isteyenler doğa ile iç içe harika zamanlar geçirebilirler. Milli parkın içinde bulunan ve çok soğuk bir suya sahip olan Hasan Boğuldu Gölet’i büyüleyici doğal güzelliği ile fotoğraf meraklılarının ve turistlerin ilgi odağı olmaktadır. 26 km uzunluğunda olan Şahindere Kanyonu yüzlerce çeşit bitki çeşidine hayvan türüne ev sahipliği yapan doğa harikası bir alandır. Yalnız Kanyona izinsiz girmek tehlikeli olduğundan Edremit Milli Parklar Müdürlüğü’nden izin alarak kılavuz eşliğinde gezmek gerekir.

Kaz dağları eteklerinde yer alan Darıdere Tabiat Parkı burayı ziyarete gelenlere doğal güzellikleri ile tavsiye edilen yerlerden biridir. Bu alanda gölet, piknik alanları, voleybol, basketbol ve futbol sahaları bulunmakta, birçok bitki çeşidi ve yabani hayvana ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca konaklamak için oteller kamp yapmak için kamp alanları da bulunmaktadır. 

İlçe merkezine 3 km mesafede olan ve romatizma, kadın hastalıkları ve böbrek hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği söylenen şifalı suları ile Derman Kaplıcaları hizmet vermektedir. Kaplıca bölgesinde sağlık turizmi kapsamında işletilen ve birçok otel mevcuttur. Termal kaplıcalar yönünde zengin olan Edremit’te diğer kaplıca ise ilçeye 12 km uzaklıkta olan Güre Kaplıcaları'dır. İçinde bol miktarda kalsiyum, potasyum, sodyum, sülfat ve magnezyum mineralleri barındıran buranın şifalı sularının cilt hastalıkları, guatr, kadın hastalıkları, böbrek taşı, romatizma ve solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir.

Edremit-Çanakkale yolu üzerinde peş peşe sıralanan Akçay ve Altınoluk beldeleri özellikle yaz turizmi açısından bu yörenin en önde gelen tatil yöreleridir. 5 km. uzunluğunda ince kumlu doğal kumsalıyla ve Edremit’e 10 km mesafesi ile Akçay zeytinlikler içinde şirin bir kasabadır. Buradaki plajın önemli bir özelliği de denizin içinde kaynayan soğuk ve tatlı su kaynağıdır. Daha ilerde konumlanan zeytin ağaçlarının adeta bir bulut gibi sardığı Altınoluk beldesi özellikle yazın büyük bir nüfusa ev sahipliği yapar. Kıyı şeridinde yedi adet mavi bayraklı olmak üzere on dan fazla plaj bulunur. Sahilden Altınoluk’un muhteşem doğal güzelliklerini sergileyen tekne turları düzenlenmektedir.

Edremit'te Ne Yenir?

Edremit'te Ne Yenir?

Edremit’te zeytinin ve zeytinyağının bölgede çok önemli bir tarımsal ürün olduğu bilinmektedir. Yöresel lezzetlerden bahsetmek gerekirse bu bölgede en çok bilinen mide rahatlatıcı özelliği ile karanfilli ekmek, tavuk ve nohut ile yapılan Balıkesir mantısı, tatlı cinslerinden Balıkesir kaymaklısı, höşmerim ve mafiş tatlısı Edremit ilçe sınırlarındaki restoranlarda ziyaretçilerin beğenisine sunulmaktadır. Ayrıca beş yıldızlı otellerden apartlara, kamp alanlarından pansiyonlara kadar ilçede her türlü konaklama tesisleri yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet vermektedir

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın