Görüş Bildir
Haberler
Bandırma'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Bandırma'da Nereye Gidilir?

Bandırma'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Bandırma'da Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
11.01.2022 - 09:43

Marmara Denizi’nin güney sahillerinde yer alan Bandırma, Balıkesir ilinin nüfus olarak en büyük ilçelerinden biridir. Son yıllarda fazlaca gelişme gösteren ilçe Türkiye’nin en büyük limanlarından birine sahiptir. Bu bölgeye ilk yerleşimi ne zaman ve kimler tarafından olduğu kesin bilinmemekle birlikte ilçenin hemen yanı başında bulunan Kapıdağı Yarımadası'ndaki Kyzikos Antik şehri ile aynı tarihlerde kurulmuş olabileceği tahmin edilmektedir. O dönemlerde bir balıkçı köyü olduğu bilinen Bandırma’nın “Panormos” olan eski adı Yunanca güvenilir liman anlamına geldiği söylenmektedir. Birçok kişi Bandırma'da gezilecek yerleri merak ediyor. Peki, Bandırma'da gezilecek yerler nerelerdir? Bandırma'da nereye gidilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarihte Kurtulmuşoğlu Süleyman Bey, Batı Anadolu’ya sefer yaparak 1076 yılında Kapıdağı Yarımadası ve çevresini fethederek bu bölgeyi Türk idaresi altına almıştır. Daha sonra Selçuklu sultanı 1.Kılıçarslan’ın ölümünden sonra Bizans’ın idaresi altına giren ilçe 1345 yılında ise Orhan Gazi döneminde Osmanlı topraklarına katılıp günümüze kadar gelmiştir. 2018 yılı sayımlarına göre toplam nüfusu 154,359 kişi olan Bandırma'da gezilecek ve görülecek yerler merak edilen konular arasında yer alıyor. Bandırma'da gezilecek yerelere ve görülmesi gereken tarihi yapılara dair birçok detaya haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Bandırma'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Bandırma'da Nereye Gidilir?

Bandırma'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Bandırma'da Nereye Gidilir?

Gezilip görülecek yerler açısından ve özellikle deniz ve güneş tatili sevenler için Bandırma pek fazla içeriğe sahip olmasa da doğa severler ve gezi meraklıları için yine önemli yerlere sahiptir. Bunlardan en başta gelenlerden biri olan ve merkeze uzaklığı 15 km. olan Manyas Gölü Kuş Cenneti bölgenin en güzel tabiat harikasıdır. Birçok kuş türüne ve canlı türüne ev sahipliği yapan bu alan aynı zamanda göçmen kuşların geçiş yolu üzerinde bulunması sebebiyle kuşların uğrak noktası olduğu bilinmektedir. Doğal güzelliği ile yurdumuzun cennet köşelerinden biri olan Manyas Gölü Kuş Cenneti her mevsim görülmesi gereken yerlerdendir. Bandırma ilçe merkezinde yer alan Arkeoloji Müzesi’nde Roma ve Pers İmparatorlukları döneminden kalan tarihi eserler sergilenmektedir. Yine tarih ve kültür meraklıları için görülmesi gereken yerlerden biri de Erdek ve Bandırma arasında bulunan Kyzikos Antik Kenti’dir Helen Uygarlığı ve Romalılar dönemlerinin mimari alanlarındaki eserlerini yansıtmakta olan bu tarihi bölge yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaktadır. 

Manyas gölü kıyısında bulunan ve arkeolojik kazıları halen devam eden Daskyleion Antik Kenti’nde ise Perslere ait bir saray kalıntıları bulunmaktadır. Bu tarihi kent yine turistler tarafından ziyaret akınına uğramaktadır. Yine ilçe merkezinde bulunan Bandırma Eski Gar Binası ve eski İskele Binası görülmeye değer eski yapılar arasındadır.

Şehir gürültüsünden bunalanlar, temiz hava arayanlar ve piknik yapmak isteyenler için Bandırma-Erdek yolu üzerinde yer alan Atatürk Parkı günübirlik ziyaretçiler için eşsiz bir yerdir. 32 yıldır aralıksız düzenlenen ve iki hafta süren Bandırma Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali'nde birçok etkinlik ve konser düzenlenmesi ile ilçe adeta bir karnaval havasına bürünür. 

Bandırma bir liman kenti olması dolayısıyla taze deniz ürünleri açısından zengindir. Kıyı şeridinde bulunan restoranlarda mevsimine göre çeşitli deniz ürünleri yenilebilir. Konaklamak için daha çok sahil bölgelerinde yer alan oteller ve konaklama tesisleri her bütçeye ve zevke hitap etmektedirler. Ayrıca denize sıfır otellerin içinde yer alan plaj tesisleri de deniz sevenler için de iyi bir seçenektirler.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
5
5
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın