Görüş Bildir
Haberler
Ödemiş'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? Ödemiş'te Nereye Gidilir?

Ödemiş'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? Ödemiş'te Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
07.01.2022 - 09:57

İzmir ilinin en kalabalık ilçelerinden biri olan Ödemiş, İzmir şehir merkezinin güneydoğusunda yaklaşık 112 km uzaklıkta yer alır. Tarihi evleri, köftesi ve deri tulum peyniri ile bilinen Ödemiş gezilip görülmesi gereken birçok güzelliğe ev sahipliği yapar. Sahile kıyısı olmadığından deniz tatiline uygun değildir ama içinde barındırdığı tarihi ve kültürel dokusu doğal güzellikleri ile gezilecek pek çok yer bulunur. Ayrıca deniz bulunan ilçelere yakın olması yaz aylarında da tercih edilmesine neden oluyor. Birçok kişi Ödemiş'te gezilecek yerleri merak ediyor. Peki, Ödemiş'te gezilecek yerler nerelerdir? Ödemiş'te nereye gidilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ödemiş’in tarihine biraz değinecek olursak orta çağda küçük bir yerleşim yeriyken zaman içinde tarım ve ticaret gibi çeşitli nedenlerle gelişerek bugünki halini almıştır. Anadolu Selçuklulardan sonra Aydınoğlu Beyliği ve Sonrasında da Osmanlı idaresinden günümüze kadar gelen Türk yurdudur. Bazı tarihçilere göre ilçenin adı Teke Türkmenlerine bağlı Ötemiş Oymağı’ndan gelmektedir. Çok verimli bir ovaya sahip ilçede yaşayanlar genellikle tarım ve hayvancılıkla geçinmektedir. Bu verimli ovada yetiştirilen başta bir marka olan patates olmak üzere çeşitli meyve sebzeler yurdun dört bir yanına ulaştırılır. Hem yabancı hem de yerli turistlerin uğrak noktası olan Ödemiş'te görülmesi gereken yerler araştırılıyor. Ödemiş'te gezilecek yerlere ve görülmesi gereken tarihi yelere dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Ödemiş'te Gezilmesi Gereken Yerler Nerelerdir? Ödemiş'te Nereye Gidilir?

Ödemiş'te Gezilmesi Gereken Yerler Nerelerdir? Ödemiş'te Nereye Gidilir?

İlçe sınırları içinde gezilecek ve görülecek yerler açısından İzmir sahil kasabaları kadar turizm açısından çekiciliği olmasa da gezi meraklıları için zengin sayılabilir. Doğası ve Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan tarihi konakları ile ünlü Birgi Kasabası ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır. Ege Bölgesi'nin ünlü kayak merkezi Bozdağ ise ilçeye 29 km mesafede bulunur. Buranın doğal su kaynakları, çam ormanları arasındaki gölü, şifalı bitkileri, ipekçilik sanatı, yöresel yemekleri ve doğal güzellikleri gelen ziyaretçiler için bir çekim kaynağıdır. Yine doğal güzellikleri, şelalesi, doğal su kaynakları ve bol oksijenli havası ile Bademli Köyü ’de tercihler arasındadır. İlçe merkezine 20 km uzaklıkta olan Gölcük Gölü ve Yaylası yerli halkın özellikle yazları serinlemek ve doğa ile iç içe olmak maksadıyla tercih ettiği bir yerdir. Burası; göl kenarında balık tutmak, yürüyüş yapmak, piknik yapmak, göl kenarındaki işletmelerde kahvaltı yapmak ve yöresel yemeklerden tatmak için idealdir.

İlçe merkezinde Osmanlılardan kalma içinde tarihi zanaat atölyeleri barındıran Arasta Çarşısı ve Ege Bölgesi'nin kültürünü tarihini ve sosyal yaşamını yakından incelemek ve sergileri gezmek için Ödemiş Kent Arşivi Müzesi gezi için iyi birer seçenektirler. Cumartesi günleri ilçede kurulan Ödemiş Pazarı yerli halkın kendi üretimi olan meyve sebzeleri, dokuma ürünleri, organik süt ürünleri ve daha birçok yöresel ürün ile bölgenin en büyük pazarlarından biridir. Yine İlçeye 2,5 – 3 km kadar mesafede olan 125. Yıl Kültür Parkı içindeki yürüyüş yolları, mini golf sahası, şelaleler, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, yüzme havuzu ve göleti ile bölge halkının sosyalleşmek ve doğa ile baş başa olmak için tercih ettiği bir alandır. 

Daha çok su sporları, olta balıkçılığı, dağcılık, trekking gibi doğa sporları ve kış sporları için tercih sebebi olan Ödemiş’te konaklamak için her keseye uygun otel, pansiyon ve apart otel bulunur. Ulaşım için İzmir’den sık sık otobüs ve tren seferleri düzenlenmekte çevre ilçelerden de karşılıklı dolmuş seferleri yapılmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın