Görüş Bildir
Haberler
İznik'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? İznik'te Nereye Gidilir?

İznik'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? İznik'te Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
28.12.2021 - 11:52

Bursa ilinin bir ilçesi olan İznik adını aldığı İznik Gölü'nün doğusunda yer almaktadır. Bursa'nın kuzeydoğusunda yer alan İznik'in nüfusu 2020 verilerine göre 44.102 kişi olarak biliniyor. İlk adı Nikea olan İznik bu Yunanca adın önüne 'sur içinde' anlamında olan is eki getirilerek İsnikea adını almıştır. Sonrasında Türkçe'ye İznik olarak dönüşmüştür. İznik'te birbirinden güzel gezilecek yerler bulunmaktadır. Özellikle hafta tatillerinde veya günü birlik olarak çevre illerden birçok ziyaretçi alan İznik'te gezilecek yerler merak ediliyor. Peki, İznik'te nereye gidilir? İznik'te gezilecek yerler nerelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa'nın güzel bir ilçesi olan İznik'in tarihi yaklaşık olarak MÖ 2500 yıllarına kadar dayanmaktadır. Tarih boyunca birçok devlete ve topluma ev sahipliği yapmış olan İznik en son Osmanlı Dönemi'nde büyük bir üne ulaşmıştır. Dönemde ilçe kültür ve sanat merkezi haline gelmiş, medreselerde eğitimler verilmiş, birçok önemli eserler çıkarılmıştır. Özellikle 14. ve 16. yüzyılları arası bir sanat merkezi haline gelen İznik'te dünyaca ünlü çini ve seramikler üretilmiştir. İznik ilçesi tarihi dokuların yanı sıra birçok doğal güzelliği de bünyesinde barındırmaktadır. Gezginlerin uğrak noktalarından biri olan İznik'te görülmesi gereken yerler merak ediliyor. İznik'te gezilecek yerlere ve görülmesi gereken tarihi yapılara dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

İznik'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? İznik'te Nereye Gidilir?

İznik'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? İznik'te Nereye Gidilir?

İznik Gölü: İlçenin adını aldığı İznik Gölü muhakkak görülemesi gereken yerler arasında yerini alıyor. 298 metrekarelik yüzölçümü ile İznik Gölü Marmara Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin ise 5. büyük gölü olarak bilinmektedir. Gölü ister yukarıda kalan Abdulvahap Sancaktarı Türbesi'nin bulunduğu tepeden izleyebilirsiniz, isterseniz de direkt gölün kenarıdan. Fakat burada güneşi batırmayı ihmal etmeyin.

Ayasofya Kilisesi ve Orhan Cami7.Ekümenik Konsil’in M.S.787’de burada toplandığı düşünülen Ayasofya Kilisesi sonradan restore edilmiş ve şuanki Orhan Cami halini almıştır. Fakat Hristiyan'lar tarafından hala önemini taşımaktadır.

Yeşil Cami: Yine İznik'te görebileceğiniz yeşil minaresiyle dikkat çeken yapılardan biri Yeşil Cami'nin içerisine girerek çini işlemeli yapısına göz gezdirebilirsiniz.

Nilüfer Hatun İmareti & İznik Müzesi: İçerisinde Helenistik dönem, Roma dönemi, Emeviler, Selçuklulardan kalan eserlerin sergilendiği İznik Müzesi, Orhan Gazi'nin eşi Nilüfer Hatun adına yapılmış bir imaretidir.

İznik Evleri ve Çarşısı: İznik sokaklarında dolaşarak bölgenin tarihi evlerine göz atabilirsiniz. Ayrıca çarşısında birçok İznik çini işleri satan pek çok dükkan bulunmaktadır. Ayrıca İznik çarşısına doğru yürürken birçok büyük çınar ağaçları görebilirsiniz. Bu ağaçlar anıt ağaçlar niteliğinde büyük önem taşımaktadır.

Antik Roma Tiyatrosu ve Roma Harabeleri: 2. yüzyıldan kalma olduğu düşünülen Antik Roma Tiyatrosu ve Roma Harabeleri'nin dokusunu hissedebilir ve kendinizi Roma Dönemi'nde görebilirsiniz.

Surlar ve Kapılar: İznik'te eski dönemlere ait birçok görkemli sur ve kapı bulunmaktadır. Helenistik dönemde yapımına başlanmış olan surların birçok tarihe tanıklık etmesi ise oldukça heyecan verici. İznik'te sembol haline gelmiş ana kapılar ise; İstanbul Kapı, Lefke Kapı, Yenişehir Kapı ve Göl Kapı olarak biliniyor.

Hamamlar: İznik'te birçok hamam bulunmaktadır. Bu hamamların birçoğu da eski dönemlere ait izler taşıyor. Dilerseniz hamam keyfi yapabilir veya sadece gezebilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın