Görüş Bildir
Haberler
Abant'ta Gezilecek Yerler Nerelerdir? Abant'ta Nereye Gidilir?

Abant'ta Gezilecek Yerler Nerelerdir? Abant'ta Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
22.12.2021 - 11:07

Ülkemizin dört bir yanı doğal güzelliklerle doludur. Ege ve Akdeniz Bölgesi özellikle deniz turizmi için tercih edilse de Marmara ve Karadeniz Bölgesi'de doğa turizmi için sıkça tercih edilmektedir. Dört bir yanı doğal güzelliklerle dolu ülkemizde gezilecek yerlerin başında Abant gelmektedir. Özellikle çevre büyük şehirlerden günü birlik geziler için tercih edilen Abant'ta görmeniz gereken bir çok yer bulunuyor. Bolu iline bağlı Abant Gölü 1350 metre yükseklikte bulunan ve alanı 125 hektarı bulan bir heyelan set gölü olarak biliniyor. Birçok gezgin Abant Gölü ziyaretinde çevrede görülmesi gereken başka yerleri de araştırıyor. Peki, Abant'ta nereye gidilir? Abant'ta gezilecek yerler nerelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bolu ilinin Mudurnu ilçesine bağlı Abant Gölü ve çevresi ülkemizde görülmesi gereken doğal güzellikler arasında bulunuyor. Abant Gölü ile ünlenen bölgede göl dışında da gezilecek birçok doğal ve tarihi yer bulunmaktadır. Yeşil'in içerisinde kendinizi huzurlu hissedeceğiniz Abant Gölü ve çevresi özellikle çevre şehirlerden yaz kış misafir ağırlamaktadır. Günü birlik turların da düzenlendiği Abant'ta aynı zamanda doğa ile iç içe kamp yapabileceğiniz veya konaklayabileceğiniz işletmelerde bulunuyor. Birçok gezgin Abant'ta gezilecek yerleri internet üzerinden araştırıyor. Abant'ta gezilecek yerlere ve görülmesi gereken tarihi yerlere dair tüm detaylara içeriğimizde yer verdik...

Abant'ta Gezilecek Yerler Nerelerdir? Abant'ta Nereye Gidilir?

Abant'ta Gezilecek Yerler Nerelerdir? Abant'ta Nereye Gidilir?

Abant Tabiat Parkı: Abant Gölünü'de içerisinde barındıran Abant Tabiat Parkı yaklaşık olarak 1200 hektarlık alana sahiptir. Çevrede kamp alanları, konaklama tesisleri ve doğayla baş başa yürüyüş yapabilceğiniz parkurlar bulunmaktadır.

Abant Tabiat Müzesi: Abant Milli Parkı içerisinde kaza ile veya doğal yollardan ölmüş hayvanların içeri doldurularak sergilenmektedirler. Müzede bulunan hayvan türleri arasında ayı, yaban domuzu, geyik, karaca, çakal ve çeşitli kuş türleri bulunmaktadır.

Yedigöller Milli Parkı: 1642 hektarlık alana sahip Yedigöller Milli Parkı Abant'a oldukça yakındır. Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olmak üzere yedi gölden oluşan milli parkta muhteşem doğal manzaralara şahitlik ederken Bizans Dönemi'nden kalma yapılarıda rastlayabilirsiniz. Abant'a gidiyorsanız muhakkak Yedigöller Milli Parkı'na uğramanızı tavsiye ediyoruz.

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı: Türkiye'de tabiat anıtı olarak tescil edilen ilk yer olma özelliğini taşımaktadır. 10 hektarlık alanı kapsayan şelalenin su sesleriyle kendinizi huzurlu hissedeceksiniz. Alanın çevresinde piknik alanları ve konaklama tesisleri de bulunmaktadır.

Abant'ta Çevresinde Gezilecek Diğer Yerler

Abant'ta Çevresinde Gezilecek Diğer Yerler
  • Gölcük Tabiat Parkı

  • Sünnet Gölü Tabiat Parkı

  • Beşpınarlar Tabiat Parkı

  • Güzeldere Şelalesi

  • Örmeci Yaylası

  • Sinekli Yaylası

  • Odayeri Yaylası

  • Pürenli Yaylası

  • Sarıalan Yaylası

  • Çamlıpınar Göleti

  • Atatürk Orman Parkı

  • Akkaya Travertenleri

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın