Görüş Bildir
Haberler
Erdek'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? Erdek'te Nereye Gidilir?

Erdek'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? Erdek'te Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
21.12.2021 - 10:29

Balıkesir'in en güzel ilçelerinden biri olan Erdek'in Yunanca ismi Artàke olarak biliniyor. Kapıdağ Yarımadası'nda yer alan Erdek aynı zamanda Türkiye'nin ilk sayfiye yerleri arasında yer alıyor. Marmara Denizi'nin kıyısında bulunan Erdek kışın az bir nüfusa sahip olmasına karşın yazın nüfusu oldukça fazla artmaktadır. Özellikle deniz turizmiyle bilinen Erdek ilçesi doğal güzellikleriyle de ön plana çıkıyor. Birçok kişi Erdek'te gezilecek yerleri merak ediyor. Peki, Erdek'te gezilecek yerler nerelerdir? Erdek'te nereye gidilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Balıkesir’e bağlı bir ilçe olan Erdek, Marmara sahillerinin en güzel ve en önemli turizm merkezlerinden biri olarak bilinir. İlçe tarihi 5000 yıl öncelerine kadar gider. Kapıdağı Yarımadası’nın batı kıyılarında yer alan Kyzikos kentini Süleyman Paşa 1339 yılında ele geçirdiği ve kalıcı olarak Türk egemenliği altına aldığı bilinmektedir. 1807 yılında Karesi Sancağına, 1930 yılında da Bandırma’ya bağlanan Erdek, 1960'lı yıllardan sonra daha çok yerli turistlerce keşfedilmesi sonucu büyük gelişme göstererek günümüze kadar gelmiştir. Erdek'te görülmesi gereken yerler internet üzerinden araştırılıyor. Erdek'te gezilecek yerlere ve yenilecek yemeklere dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Erdek'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? Erdek'te Nereye Gidilir?

Erdek'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? Erdek'te Nereye Gidilir?

Erdek’te doğa ve deniz turizmi daha ön planda olmakla birlikte tarihi antik kent ve tarihi yapılar da gezilip görülebilir. Tarihi yapıları gezmekten hoşlananlar için Kyzikos Antik Kenti ilçe merkezine 8 km uzaklıkta olup görülmeye değer tarihi kalıntılar barındırır. Kyzikos tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, uzun yıllar süren savaşlar ve depremler sonucu terk edilmeye başlanmış ve günümüzde “Belkıs” ya da “Balkız” isimleriyle de anılmaktadır. 

Antik dönemde dünyanın sekizinci harikası olarak gösterilen Hadrianus Tapınağı’da bu tarihi kentin sınırları içinde Erdek-Bandırma karayolu kıyısında konumlanmaktadır. Erdek ilçe merkezine 24 km mesafede ve Kapıdağı Yarımadasının kuzeydoğusunda bulunan Kirazlı Manastırı görülmesi tavsiye edilen tarihi yerlerden biridir. Erdek’e en yakın ada olarak bilinen 8 dönümlük ufak bir ada olan Zeytinli Ada üzerinde ise Rumlardan kalma 4 kilise, manastır, hamam, vaftizhane ve sosyal yaşam alanları bulunmaktadır.

Tarihi eserlerinden başka Erdek deniz ve doğa turizmi açısından çok daha önem kazanır. Seyitgazi Türbesi’nin de yer aldığı Seyitgazi Tepesi panoramik Marmara ve Erdek manzarasını doya doya seyretmek isteyenler için ideal bir yerdir. Apostol denilen mesire yerinin önemi buradaki yıllanmış çınar ağacından kaynaklanmıştır. Bu yaşlı çınar ağacının gövdesinde bir insanın geçebileceği kadar mağaraya benzer bir delik bulunur. Buraya Hıdırellez de gelen ziyaretçiler buradaki çeşmeden su içer çınardaki delikten üç kez geçerek dilek tutarlar. 

Masmavi denizi ve altın sarısı kumsalları ile Erdek sahilleri doyumsuz bir güzelliğe sahiptir. Bunlardan Ocaklar Köyü ilçe merkezine 5 km mesafede olup berrak ve sakin denizi ile ünlüdür. Mavi bayraklı Çuğra Plajı ise ilçeye 3 km mesafede olup palmiyelerle çevrili doğası ile çok rağbet gören plajlardan biridir. Denize girilebilecek bir diğer yer olan Paflima Koyu ilçe merkezine 30 km mesafede Kapıdağı Yarımadası'nın kuzeybatısında bulunur ve harika bir doğaya, bakir ve çarşaf gibi bir denize sahiptir. Kısaca tanıtmaya çalıştığımız Erdek ilçesinde konaklamak için birçok seçenek bulunur. İlçe merkezinde ve köylerde çok miktarda otel motel ve pansiyon hizmet vermektedir. Kamp yapmayı tercih edenler için ise kamp alanları mevcuttur.

Erdek'te Ne Yenir?

Erdek'te Ne Yenir?
  • Kuru Tava Tatlısı

  • Soslu Kalamar

  • Fener Kavurması

  • Balık Çorbası

  • Midye

  • Balık Çeşitleri

  • Şevketi Bostan

  • Barbunya

  • Kabak Çiçeği Dolması

  • Zeytinyağlı Enginar

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın