Görüş Bildir
Haberler
Yazın Güney'e İnemiyorum Diye Üzülmeyin: İşte Marmara'nın Saklı Kalmış 13 Cennet Yöresi

etiket Yazın Güney'e İnemiyorum Diye Üzülmeyin: İşte Marmara'nın Saklı Kalmış 13 Cennet Yöresi

Yaz yaklaşıyor ve pek de zamanınız yok mu? Ya da Güney'e inemiyor musunuz? Üzülmeyin, eğer Marmara Bölgesi'ne yakınsanız dar zamanınızda, huzurlu, renkli, doğayla iç içe tatil yapabilirsiniz. Nasıl mı? Nasıl olduğuna Marmara'nın incilerini derlediğimiz içeriğimizde göz atalım.

1. Trilye - Bursa

1. Trilye - Bursa

Bursa’nın Mudanya ilçesinin 11 km uzağında, Marmara’ya kıyısı olan şirin bir beldemiz olan Trilye eski bir Rum Köyü'dür. Kırmızı kiremitli çatılarıyla göze çarpan Trilye, dar sokakları, tarih dolu mekanları ve sahil boyuyla muhteşem bir görüntü çiziyor. Diğer bir adı da Zeytinbağı olan bu şirin köyün zeytini dünyaca ünlüdür.

2. Erdek - Balıkesir

2. Erdek - Balıkesir

Marmara Denizi'nin en berrak hali ve incecik kumlu sahilleriyle Erdek, güneydeki tatil beldelerini aratmayacak güzelliklere sahip. Özellikle Ocaklar Mahallesi Erdek'in en güzel yerlerinden biridir. Birçok kampa ev sahipliği yapan Erdek, sizin için muhteşem bir tatil tercihi olabilir.

3. Kıyıköy - Kırklareli

3. Kıyıköy - Kırklareli

Mavi ve yeşili uyum içersinde bulabileceğiniz bir kıyı kasabası Kıyıköy. Doğal güzellikler arasında, şehrin kalabalığından uzakta, huzuru ve mutluluğu yaşayabileceğiniz neredeyse evinizin hemen yanı başında bir sahil kasabası. Kıyıköy’e her mevsimde gidebilirsiniz. İlkbaharda doğanın uyanışına tanık olabilirsiniz veya sonbaharda ağaçların yapraklarının renk değişimlerini izleyebilirsiniz. Yazın giderseniz de doğal güzelliklerin yanı sıra deniz ve güneşten faydalanabilirsiniz.

4. Enez - Edirne

4. Enez - Edirne

Meriç'in Ege'ye döküldüğü noktada kurulmuş Enez, Marmara Bölgesi'nin en güzel sahil kasabalarından biri. Denizi tertemizdir. Harika bir denizi kumsalı olan, buram buram huzur kokan ve kafa dinlemek için birebir olan mis gibi bir kasabadır.

5. Karabiga - Çanakkale

5. Karabiga - Çanakkale

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı olan Karabiga, güzelliğiyle göz dolduruyor. Tarihi antik çağlara kadar uzanan Karabiga, özellikle doğal güzellikleri ile tanınır. Biga’ya 20 kilometre uzaklıktaki bu muhteşem sahil beldesinin yerli halkı çiftçilik, balıkçılık ve hayvancılıkla geçimlerini sağlamaktadır. Halkı gelen ziyaretçilerine de oldukça sıcakkanlı ve samimidir.

6. Karacabey Boğazı - Bursa

6. Karacabey Boğazı - Bursa

Şöyle düşünün; önünüzde muhteşem bir deniz ve uzunca bir sahil var. Hemen arkanızda ise muhteşem bir orman. Ve ormanın içinde evler, oteller, kamplar. Mavinin ve yeşilin birleştiği yerlerden olan Karacabey Boğazı yazın, yurtdışında yaşayan insanlarımızın da en büyük tatil tercihi oluyor. Balıkçıları ve çay bahçeleriyle de ünlü olan bu güzel yöremizin tatlı ve güzel fırınlarına uğramayı unutmayın.

7. Mürefte - Tekirdağ

7. Mürefte - Tekirdağ

Şarabıyla ünlü olan şirin bir sahil kasabası. Mürefte, İstanbul'dan 227 kilometre uzakta Tekirdağ ili Şarköy ilçesine bağlı bir mahalledir. En büyük özelliği üzüm bağları veşarap sahili tabir edilen bölgesidir. Türkiye'nin şarap üretiminin %30'u burada yapılmaktadır. Sahili ve denizinin güzelliği de dillere destandır.

8. Karasu - Sakarya

8. Karasu - Sakarya

Şehir karmaşasını sınırlarına dahil etmeyen şirin bir ilçe Karasu. Sakarya'nın yegane incilerinden biri olan Karasu, geniş plajı, ince taneli kumu ve tertemiz deniziyle oldukça dikkat çekiyor. Tatilden beklentisi huzur olanlar ve doğa tutkunları için harika bir rota.

9. Burgaz Adası - İstanbul

9. Burgaz Adası - İstanbul

Burgazadası, İstanbul Adaları’nın büyüklük olarak üçüncüsüdür. Ada yuvarlak bir biçimdedir ve eni boyu yaklaşık 2 kilometredir. Ada üzerindeki tek tepe Bayrak Tepesi’dir. Burgazadası, iklimi, sahili, çamları, restore edilmiş zarif köşkleri ile İstanbul’un en sevilen mevkilerinden biridir. Adanın yalı ve köşkleri, güzellikleri ve zerafeti ile tanınmıştır.

10. Fıstıklı - Yalova

10. Fıstıklı - Yalova

Marmara Bölgesi'nin en temiz denizine sahip Fıstıklı. Aslında küçük bir köy yerleşimi olan Fıstıklı, gittikçe yenilenip gelişerek bir sahil kasabası görünümü aldı. Yalova'nın Armutlu ilçesine bağlı olan Fıstıklı, sahip olduğu doğal güzellikleri ile keyifli ve huzur dolu bir tatilin gözde adreslerinden.

11. Erikli - Edirne

11. Erikli - Edirne

Erikli için Marmara'nın Çeşme'si desek azdır. Erikli, Türkiye'nin en geniş plajlarından birine ev sahipliği yapıyor. Saros Körfezi'nin incilerinden biri olan Erikli, Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı bir kıyı kasabası. Ayrıca Marmara'nın en büyük çadır kampı da buradadır.

12. Marmara Adası - Balıkesir

12. Marmara Adası - Balıkesir

Marmara Adası'nın güneyinde Karabanlar Tepesi vardır ve 117.18 kilometrelik bir alana hakimdir. Gökçeada'dan sonra Türkiye'nin en büyük ikinci adasıdır. Küçük tepelik alanlarla doludur Marmara Adası. Ada halkı; mermercilik, şarapçılık, zeytincilik, balıkçılık ve bağcılıkla uğraşmaktadır. Bunun yanı sıra Topağaç Ovası'nda sebze ve meyve üretimi de yapılmaktadır. Topağaç Ovası turistlerin yoğun ilgi gösterdiği noktaların da başında gelmektedir. Oldukça huzurlu ve sakin bir doğası vardır.

13. Kumsaz - Bursa

13. Kumsaz - Bursa

Bu listenin en az duyulan ve gidilen yeridir belki de Kumsaz. Gemlik ve Mudanya'nın arasına sıkışmış bu güzel koy, pek gece hayatı sevenlere hitap etmese de, mütevazi çay bahçeleri ve huzuruyla göz önünde. Şimdilerde Bursa Belediyesi'nin yeni sahil yapımıyla inşaat halinde olan Kumsaz, Bursa'nın en uzun sahiline sahiptir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
384
157
49
16
16
11
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın