Görüş Bildir
Haberler
İğneada'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? İğneada'da Nereye Gidilir?

İğneada'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? İğneada'da Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
14.12.2021 - 10:31

Kırklareli ilinin Demirköy ilçesine bağlı İğneada Trakya Bölgesi'nin Karadeniz sahilinde bulunmaktadır. İğneada'nın nüfusu TÜİK 2013 verilerine göre 2082 kişi olarak bilinmektedir. Doğal güzellikleriyle bilinen İğneada'nın sahili ise 22 kilometre uzunluğundadır. Aynı zamanda beldede Karadeniz kıyısının en batısında bulunan Limanköy Feneri bulunmaktadır. İğneada'nın ismi ise bölgeyi Osmanlı topraklarına katan İne Bey'den gelmektedir. Daha sonrasında bu isim 'İneada' adıyla anılmış sonraları ise günümüzde de kullanılan İğneada olmuştur. Birçok kişi İğneada'da gezilecek yerleri internet üzerinden araştırıyor. Peki, İğneada'da gezilecek yerler nerelerdir? İğneada'da nereye gidilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik....

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğal güzellikleri ve tertemiz sahilleriyle bilinen İğneada'nın bir diğer özelliği ise ormanlarıdır. Bölgede bulunan Istranca Dağları'nın Karadeniz kıyısına bakan ormanlarına Longoz adı verilmektedir. Longoz ormanlarında kayın, meşe, dişbudak ve kızılağaç  gibi birçok ağaç türü bulunmaktadır. Özellikle kışın yağışlı zamanlarda bu ormanlar su içerisinde bulunurken yaz mevsimine geçildiğinde ise yer yer göllerle kaplıdır. Aynı zamanda bölgede 500'den fazla bitki ve hayvan türü de dikkatleri üzerine çekmektedir. Yaban kedisi, su samuru ve kuğu gibi nadide türlerin bulunduğu İğneada'da gezilecek yerler ise internet üzerinden araştırılıyor. İğneada'da gezilecek yerlere ve görülmesi gereken alanlara dair tüm detaylara içeriğimizde yer verdik...

İğneada'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? İğneada'da Nereye Gidilir?

İğneada'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? İğneada'da Nereye Gidilir?

Trakya’nın Karadeniz sahil şeridinde Bulgaristan sınırına yakın bir belde olan İğneada. Kırklareli ilinin Demirköy ilçesine bağlı şirin bir sahil yerleşkesidir. Yurdumuz coğrafyasının kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlarından oluşan ve dünyada ender görülen bir ekosistem olan tabiat harikası longoz ormanları bu bölgede bulunur. İğneada’ya gidipte gezilip görülmesi gereken yerler nereler diye sorulacak olunursa; bu bölgenin eşsiz doğal güzelliklerini yansıtan koruma altındaki yedi gölü, longoz ormanları ve 20 km uzunluğundaki kumsalı en başta gelir. 

Ziyaretçilere mükemmel bir görsel şölen sunan göller ve orman bölgesinde yürümek isteyenlere yürüyüş yolları, dinlence alanları yer alır. Göllerde kano yapmak isteyenlere ve longoz ormanlarında çadır kurmak isteyenlere de uygun alanlar bulunmaktadır. Beldede ayrıca gezilmesi önerilen doğa harikalarından olan iki mağara bulunur. Bunlardan Dupnisa Mağarası üç bölümden oluşmakta ve içinden yeraltı nehirleri akmaktadır. 2720 metre uzunluğunda ve180 milyon yaşında olan Dupnisa Mağarasından başka bir diğer gezilecek mağara ise Kuru Mağaradır.

İğneada Limanı ise gezi sonrası vakit geçirebileceğiniz yorgunluğunu atabileceğiniz ve Karadeniz’in en taze balıklarını tadabileceğiniz pek çok kafe ve restoran gibi mekanlar barındırır. Yaz sezonu Ege ve Akdeniz bölgesine göre daha kısa olan İğneada’da konaklamak için yeterince otel, motel ve pansiyon bulunur. Ev pansiyonculuğu yaygındır. Ayrıca bir çok turist orman alanlarında ve doğal güzellikler altında kamp alanlarında kalmayı tercih etmektedirler.

İğneada'da Görülmesi Gereken Diğer Yerler

  • İğneada Feneri

  • Sislioba Kalesi

  • Demirköy Dökümhanesi

  • Beğendik Köyü

  • Limanköy

  • İğneada Plajı

  • Beğendik Plajı

  • İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı

  • Mert Gölü

  • Pedina Gölü

  • Bulanık Dere Longozu

  • Hamam Gölü

  • Saka Gölü Langozu

  • Dupnisa Mağarası

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?