Görüş Bildir
Haberler
Mudurnu'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Mudurnu'da Nereye Gidilir?

Mudurnu'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Mudurnu'da Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
31.12.2021 - 10:01

İl merkezine 52. km uzaklıkta olan Mudurnu, Bolu ilinin bir ilçesi olarak biliniyor. Kentsel sit alanı olarak bilinen Mudurnu eski Türk evleri özelliğiyle bilinmektedir. 173 adet mimari değeri yüksek olan Mudurnu'da, tarihi olarak 165 ev ve 8 Cami, çeşme ve hamam bulunmaktadır. Mudurnu ilçe sınırında ise Abant Gölü, Sülük Gölü, Karamurat Gölü, ve Şeyh-ül Ümran Tepesi olmak üzere görülmesi gereken değerli yerler bulunmaktadır. Hem doğal güzelliğiyle hem de tarihi önemiyle dikkat çeken Mudurnu'ya günü birlik geziler de dahil pek çok gezi düzenlenmektedir. Birçok kişi Mudurnu'da gezilecek yerleri internet üzerinden araştırıyor. Peki, Mudurnu'da gezilecek yerler nerelerdir? Mudurnu'da nereye gidilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bolu ilinin turistik ilçelerinden biri olan Mudurnu'da görülmesi gereken birçok yer bulunmaktadır. Hayvancılık ve iğne oyasının önemli bir geçim kaynağı olduğu Mudurnu aynı zamanda Saray Helvası üretim merkezleriyle de ünlenmiştir. Eski el işleri ve zanaatların devam ettiği Mudurnu Demirciler Çarşı'sı da yine ilçenin popüler olduğu yerler arasında yerini alıyor. Tarihi 4000 bin yıl önceye dayandığı düşünülen Mudurnu'nun antik çağ ismi ise Modrene / Modra olarak biliniyor. Tarihi Ahi Kenti adı ile 2014 yılında Dünya Mirası Listesine giren Mudurnu gezginlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Mudurnu'da gezilecek yerlere ve görülmesi gereken tarihi yapılara dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Mudurnu'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Mudurnu'da Nereye Gidilir?

Mudurnu'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Mudurnu'da Nereye Gidilir?

Sülüklü Göl: Mudurnu'nun Tavşansuyu Köy'ü sınırları içerisinde yer alan Sülüklü Göl görülmesi gereken yerler arasındadır. Heyelan sonucu oluşan gölün muhteşem bir doğa manzarası bulunmaktadır. Ayrıca Sülüklü göl birçok çeşit hayvan ve bitkiye ev sahipliği yaparken 300 yıllık bir tarihi geçmişe de sahiptir.

Babas Kaplıcası: Mudurnu'nun merkezine 4 km uzaklıkta bulunan Babas Kaplıcası ilçenin şifa merkezi olarak anılmaktadır. Sıcaklığı 40 derece olan kaplıca suyu özellikle romatizmal hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Mudurnu Saat Kulesi: 1890-1891 yılları arasında inşa edilen Saat Kulesi bölgenin tarihi gezisi için ilk durak olarak sayılmaktadır. Bölgenin tek ahşap kulesi olma özelliği gösteren Mudurnu Saat Kulesi 1900'lü yılların başında yanarak hasar görmüş ve sonrasında tamir ettirilmiştir.

Yıldırım Bayezıd Cami: 1374 yılında yapılan cami Yıldırım Bayezıd'ın şehzadelik döneminden kalma bir yapı olduğundan tarihi anlamda büyük önem taşımaktadır. Hala daha ibadete açık olan cami sağlamlığıyla ve mimarisiyle kendine hayran bırakıyor.

Pertev Naili Boratav Kültür Evi: Ünlü Türkolog ve ünlü kaymakam babasının kaldığı bu konak tarihi açıdan büyük önem taşımaktadır. Konağın içinde dönemin fotoğrafları ve yüzyıllar boyunca kullanılmış el yapımı aletler sergilenmektedir. 

Demirciler Çarşısı ve Orta Çarşı: Ahilik Teşkilatı’nın mirasını devam ettiren Demirciler Çarşısı'nda her cuma dükkanlar dualarla açılmaktadır. Eski el yapımı zanaatların sergilendiği çarşı Mudurnu'da gezilmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

Mudurnu Tarihi Konakları: Eski bir tarihi geçmişe sahip olan Mudurnu'da birbirinden güzel dokulara şahit olabileceğiniz konaklar bulunmaktadır. Konakların kimi sadece sergilenirken kimi ise dokusunu kaybetmeden restoran ve otele dönüştürülmüştür. Mudurnu'da görülmesi gereken ünlü konaklar arasında Yarışkaşı Konağı, Hacı Abdullahlar Konağı, Keyvanlar Konağı, Hacı Şakirler Konağı ve Armutçular Konağı bulunmaktadır.

Mudurnu Ve Çevresinde Görülmesi Gereken Diğer Yerler

Mudurnu Ve Çevresinde Görülmesi Gereken Diğer Yerler
  • Yıldırım Bayezid Hamamı 

  • Şehriman Tepesi

  • Karamurat Gölü 

  • Akkayalar Travertenleri 

  • Abant Gölü 

  • Gölcük Tabiat Parkı

  • Yedigöller Milli Parkı

  • Kartalkaya Kayak Merkezi

  • Göynük Zafer Kulesi

  • Tarihi Bolu Evleri

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın