Görüş Bildir
Haberler
Hopa'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Hopa'da Ne Yenir?

Hopa'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Hopa'da Ne Yenir?

Müge Kakşi
30.12.2021 - 11:25

Türkiye'nin Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Hopa, Artvin ilinin bir ilçesidir. Kemalpaşa, Borçka, Murgul, Arhavi ilçeleri ve Karadeniz ile çevrili olan Hopa'da Lazlar, Hemşinliler ve Rize göçmenleri çoğunluktadır. Bundan dolayı ilçede Türkçe'nin dışında yöresel diller olarak Lazca, Hemşince ve Gürcüce konuşulmaktadır. Hopa Limanı'yla bilinen ilçe Türkiye'nin başlıca liman kentleri arasındadır. Birçok kişi Hopa'da gezilecek yerleri internet üzerinden araştırıyor. Peki, Hopa'da gezilecek yerler nerelerdir? Hopa'da nereye gidilir? Hopa'da ne yenir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gürcistan sınırında bulunan Sarp Sınır Kapısı'na yaklaşık olarak 20 km uzaklıkta bulunan Hopa ülkemizin yeşilliklerle dolu ilçeleri arasında yer alıyor. Bir antik kent krallığı olan Kolheti Krallığı içerisinde yer alan Hopa'nın tarihi oldukça eskidir. Birçok topluma ev sahipliği yapmış Hopa hem yeşiliyle hem de mavisiyle göz kamaştıran manzaralara sahip ilçeler arasında yer alıyor. Son yıllarda Karadeniz turlarının yaygınlaşmasıyla Hopa'ya turistik gezilerde artmaktadır. Ayrıca yaz kış yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Hopa'nın birbirinden lezzetli yöresel yemekleri de bulunmaktadır. Birçok kişi Hopa'ya dair detayları internet üzerinden araştırıyor. Hopa'da gezilecek yerlere ve Hopa'da yenilecek yemeklere dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Hopa'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Hopa'da Nereye Gidilir?

Hopa'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Hopa'da Nereye Gidilir?

Sarp Sınır Kapısı: 1988 yılında açılan Sarp Sınır Kapısı uluslararası gümrük işlemlerinin geçekleştirildiği ve Artvin ile Batum sınırında bulunan bir bölgedir. Sınır kapısının yapılmasının ardından Hopa'nın popülerliği artarken sınırdan yaya olarak vize işlemlerini gerçekleştirip Batum'a geçiş yapabilirsiniz.

Hopa Limanı: Ülkemizin en önemli limanlarından biri olan Hopa Limanı, Karedeniz'in dünyaya açıldığı yer olarak da bilinmektedir. Bundan dolayı Hopa'ya gidenlerin göremesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Ayrıca Hopa limanı muhteşem manzaralara ev sahipliği yapmaktadır.

Çamburnu Tabiat Koruma Alanı: Yeşil'in mavi ile buluştuğu yer olarak bilinen Çamburnu Tabiat Alanı Hopa'da gezilmesi gereken yerler arasında baş sıralardadır. Bölgede doğa yürüyüşleri piknik yapabileceğiniz gibi kampçılarında uğrak noktasıdır.

Orta Hopa Cami: 19. yüz yılda inşa edilen Orta Hopa Cami'nin kim tarafından yaptırıldığı bilinmemekle beraber tarihi dokusuna hayran bırakmaktadır.

Hopa Plajları: Akdeniz ve Ege'nin ünü kadar duyulmasada Karadeniz plajları da oldukça güzeldir. Bu plajlardan Kopmuş Plajı ve Kemalpaşa Plajı Hopa ilçesinde popülerdir. Denizi ılık olan ve yeşilliklerin içerisindeki bu plajların keyfini çıkarmanızı öneririz.

İlçeye yakın yerlerden olan Portra Manastırı, Atabarı Kayak Merkezi, Kamilet Vadisi ve Mençuna Şelalesi Hopa'ya gitmişken görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor.

Hopa'da Ne Yenir? Hopa'nın Yöresel Yemekleri Nelerdir?

Hopa'da Ne Yenir? Hopa'nın Yöresel Yemekleri Nelerdir?
  • Kapçiyoni Mçkidi

  • Laz Böreği

  • Lahana Ezmesi

  • Pirinçli Lahana

  • Karalahana Sarması

  • Cevizli Karalahana

  • Abur

  • Kabak Pilavı

  • Termoni

  • Fasulye Kavurması

  • Hamsili Pilav

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın