Görüş Bildir
Haberler
Seferihisar'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Seferihisar'da Nereye Gidilir?

Seferihisar'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Seferihisar'da Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
29.12.2021 - 10:30

İl merkezine 52 km uzaklıkta olan Seferihisar İzmir ilinin 30 ilçesinden biridir. Coğrafi konum olarak İzmir yarımadasının güneyinde ve yarımadanın bitiminde yer alır. Yurdumuzun önemli turistik yerlerinden biri olan bölgede daha çok turunçgiller ve zeytincilik olmak üzere tarım da önemli bir yer tutar. Nüfusun %80 gibi büyük çoğunluğu tarım ile uğraşırken geri kalan bölümü balıkçılık ve turizm sektöründe faaliyet göstermektedir. Tatil için popüler ilçelerden biri haline gelen Seferihisar yabancı turistler tarafından da sıkça tercih edilmektedir. Birçok kişi Seferihisar'da gezilecek yerleri merak ediyor. Peki, Seferihisar'da gezilecek yerler nerelerdir? Seferihisar'da nereye gidilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarihte bu bölgedeki en eski yerleşim yerinin Teos olduğu ve Akalardan kaçan Giritliler tarafından MÖ 2000 yıllarında kurulduğu bilinmektedir. Seferihisar’da tarihte birçok uygarlık hüküm sürmüştür. Bunlardan bazıları olarak Lidyalılar, İranlılar, Makedonyalılar, Romalılar ve Bizanslıları sayabiliriz. Seferihisar; birçok uygarlıklara ev sahipliği yapan ve buram buram tarih kokan sokakları, birbirinden güzel koyları, Ege’nin en kalabalık ve popüler pazarı ve marinası ile gezilip görülecek yerler ile doludur. Seferihisar'da gezilecek yerlere ve Seferihisar'da görülmesi gereken tarihi yapılara dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Seferihisar'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Seferihisar'da Nereye Gidilir?

Seferihisar'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Seferihisar'da Nereye Gidilir?

Seferihisar doğal güzelliğiyle ve tarihi dokusuyla görenleri adeta kendine hayran bırakan ilçelerden bitanesidir. Seferihisar'da görülmesi gereken birçok yer bulunmaktadır.

Özellikle Sığacık bu bölgede mutlaka görülmesi gereken çok şirin bir sahil kasabasıdır. Plajının ünü İzmir ili dışından dahi bilinmektedir. Sadece plajı değil pazar günleri kurulan yöresel Sığacık Pazarı da çok popülerdir. Pazarın böyle ünlü olmasının sebebi ise daha çok yörede yetişen meyve sebzelerin yanı sıra yöresel ev lezzetleri ev yapımı tarhana, ekmek, yöresel meyve suları organik yumurta ve köy ürünlerinin gelen ziyaretçilere sunulmasıdır.

Sığacık limanının yanında bulunan ve içinde hamam, mescit ve camii bulunan Sığacık Kalesi ise Selçuklular döneminde inşa edilmiştir. Tarihte bir deniz üssü ve gümrük kontrol merkezi olarak kullanılan kale Seferihisar’ın tarihi yapılarından birisidir. Burada bulunan bir diğer tarihi yapı ise Teos Antik Kenti’dir. Burası içinde barındırdığı tapınak, tiyatro ve akropol kalıntıları ile Ege bölgesindeki en önemli arkeoloji merkezlerinden biridir. Tarihi MÖ. 1000 yıllarına kadar uzanmaktadır. Kalıntıların daha yakından tanınması için buranın bir rehber eşliğinde gezilmesi tavsiye edilir. Ayrıca günübirlik tekne turu ve deniz yolculuğu yaparak göz alıcı güzellikteki birçok koyu görme imkanını bulabilirsiniz. Bu koyların arasında Azmak Koyu, Turkuaz Koyu, Taş Ada Koyu, Papaz Boğazı Koyu ve Aktaş Koyu’nu sayabiliriz. Koylarından başka Sığacık Akkum Plajı, Ürkmez (Akvaryum) Plajı ve Akarca Halk plajı deniz tutkunlarının yaz aylarında uğrak yerlerindendir.

İlçe merkezinde yer alan Seferihisar Kültür Merkezi sanatsal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. İçerisinde sergiler, sanat galerisi, konferans salonu ve tiyatro salonu bulunmaktadır. Yine İlçe merkezinde bulunan Seferihisar Anı Evi’ni eski fotoğraflara yakın bakmak ve bölgenin gelenek ve göreneklerini yakından tanımak için gezebilirsiniz. Ayrıca ekim veya kasım aylarında bölgeye ziyarete gelmek isteyenler için Seferihisar’ın üretimiyle ünlü olduğu mandalinaları tanıtmak maksadıyla düzenlenen Seferihisar Mandalina Festivali’ni görmeleri önerilir. Festivalde çeşitli konserler, yarışmalar ve çeşitli etkinlikler düzenlenir.

Masmavi denizi, muhteşem doğası ve huzurlu atmosferi ile ziyaretçileri etkileyen Seferihisar’da her bütçeye hitap eden konaklama imkânı ile birçok otel, motel ve pansiyonun yanında doğa harikası koylarda kamp alanları bulunmakta ve tatil planları yapanlara güzel seçenekler sunmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?