Görüş Bildir
Haberler
Gemlik'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? Gemlik'te Nereye Gidilir?

Gemlik'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? Gemlik'te Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
27.12.2021 - 10:10

Bursa ilinin bir ilçesi olan Gemlik Marmara Denizi'in kıyısında konumlanmaktadır. Üç tarafı sıradağlarla çevrili olan Gemlik'in sadece batısında Marmara Denizi'ne kıyısı bulunmaktadır. 2020 yılı verilerine göre Gemlik'in nüfusu ise 115.404 olarak bilinmektedir. Bursa çevresinde kurulan en eski yerleşim yerlerinden biri olan Gemlik'in tarihi MÖ 12. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Eski bir yerleşim yeri olmasıyla da birçok tarihi yapıyı içerisinde barındıran Gemlik doğasıyla da insanları büyülemektedir. Birçok gezgin Gemlik'te gezilecek yerleri merak ediliyor. Peki, Gemlik'te gezilecek yerler nerelerdir? Gemlik'te nereye gidilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Efsanelere konu olmuş Gemlik anlatılanlara göre Herkül'ün en yakın arkadaşını aramak için geldiği ve sonrasında arkadaşının adı olan 'Syrus'un adını ilçeye verdiği bir yerdir. Çok eski zamanlardan beri yerleşim yeri olarak tercih edilen Gemlik ilçesi birçok topluma ev sahipliği yapmıştır. Hem doğasıyla hem de tarihiyle insanların dikkatini çeken Gemlik'te gezilecek birçok yer bulunmaktadır. Özellikle çevre illerden günü birlik veya hafta sonu tatilini değerlendirmek amacıyla gelinen Gemlik'te gezilecek yerler araştırılıyor. Gemlik'te gezilecek yerlere ve görülmesi gereken tarihi yerlere dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Gemlik'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? Gemlik'te Nereye Gidilir?

Gemlik'te Gezilecek Yerler Nerelerdir? Gemlik'te Nereye Gidilir?

Bursa iline bağlı Gemlik; Marmara sahillerindeki körfezlerden birinde yer alan ve son verilere göre 115.000 nüfuslu doğal güzelliklerle dolu şirin bir ilçedir. Özellikle ilçe sınırlarında bulunan kaplıcalarda şifa bulmak için yurdumuzun her bölgesinden ziyaretçiler gelmektedir. Ayrıca denizi ve yeşilliklerle dolu doğası dolayısıyla doğa severleri ve turizmcileri kendisine çeker. 

Bursa ilinin M.Ö. 12.yüzyıla kadar uzanan geçmişi olan ve en eski yerleşim yeri ünvanına sahip Gemlik ilçesi birçok mitolojik kahramanın yaşam yeri olduğuna inanılan efsanelere de ev sahipliği yapmaktadır. Anlatılan bazı efsanelere göre Herkül bu bölgeye ayak basmış ve kayıp arkadaşı Syrus’un adını bu bölgeye vermiştir. Daha sonra Büyük İskender’in, Perslerin ve Romalıların orduları ve halkları da tarihte bu bölgede bir süre yer almışlardır.

Şifalı kaplıcalarından bahsedecek olursak; genellikle romatizma, bel ağrıları ve kalp rahatsızlıkları şikayetleri olanların ziyaret ettiği bu bölgede yer alan piknik alanları, restoran ve kafelerde güzel vakit geçirebilirsiniz. Daha çok denize girmeyi tercih edenler tatilciler için Büyük Kumla Köyü sakin denizi ve yeşilliklerle dolu plajı ile iyi bir seçenek sayılır. Yine yeşillikler ve doğal güzellikler içinde çok güzel bir yer olan Narlı Köyü yeşil ve mavinin buluştuğu aynı zamanda deniz severleri memnun edecek bir beldedir. 

Ayrıca her yılın eylül ayında Gemlik’te yapılmakta olan Zeytin Festivali'de ilçeye ayrı bir renk katar. Sabah saatlerinden başlayıp geceye kadar devam eden festivalde çeşitli sanatçılar ve yerli guruplar sahne alır, yöresel oyunlar sergilenir ve gelen ziyaretçiler hoşça vakit geçirirler. İlçe merkezine 5 km uzaklıkta ve sıklıkla tercih edilen alanlardan biri olan Aytepe Seyir Alanı ise bölgenin en yüksek konumlarından birinde yer alır. Burası kamp ve piknik alanları ile restoran ve kafelerin yer aldığı doğal güzellikleriyle bilinen bir bölgedir. Gemlik’teki iki müzeden biri olan Gemlik Açık Hava Müzesi 2600 yıllık bir müze olduğu söylenmektedir. İçinde Roma dönemine ait kalıntılar ve o dönemdeki törenlere ait görseller yer almaktadır. Bir diğer müze de Celal Bayar Vakfı Müzesi mimari açıdan oldukça güzeldir. Türkiye’nin en kapsamlı müzelerinden olan bu müzede 20.000 'in üzerinde kitap ve yakın tarihimize ait fotoğraf arşivleri yer almaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın