Görüş Bildir
Haberler
Kaş'ta Gezilecek Yerler: Yanık Dondurması ile Ünlü İlçe Kaş'ta Nereye Gidilir?

Kaş'ta Gezilecek Yerler: Yanık Dondurması ile Ünlü İlçe Kaş'ta Nereye Gidilir?

Nur YILMAZ
15.05.2023 - 12:18

Antalya ilimize bağlı olan Kaş, il merkezine olan uzaklığı 188 km uzaklıktadır. İl merkezinin güneyinde ve ulaşılması merkeze göre daha zor olan Kaş, el değmemiş sahilleri, antik kentleri ve fotoğraf meraklıları için panoramik görünümlü harika doğası ile burayı ziyaret edenlerin tekrar gitme isteği duyacağı önemli turizm bölgelerinden biridir. Özellikle yazın hem yerli hem de yabancı turistin sıkça ziyaret ettiği Kaş'ta gezilecek yerler merak ediliyor. Peki, Kaş'ta gezilecek yerler nerelerdir? Kaş'ta nereye gidilir? 

İşte Kaş'ta gezilecek yerler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Antiphellos Antik Tiyatrosu

1. Antiphellos Antik Tiyatrosu

Geçmişten bugüne birçok kültürel zenginliği içinde barındıran bölge, Likya Yolu ve Karia Yolu’nun kesişim noktasında olması dolayısı ile tarihsel ve kültürel değerini çok ileri taşımıştır. Tarihte Antiphellos ismiylede anılan antik kent aynı zamanda bir ticaret liman olarak bilinir. Büyük İskender’in Anadolu seferi ile Makedon krallığının kısa süre egemenliğinde kalan bölge daha sonra Romalıların ve peşinden Bizanslıların egemenliğine girmiştir. O dönemlerde Arap akınlarına uğrayan kent daha sonra Selçuklu hakimiyetine girerek Andifli adını almıştır. Osmanlı egemenliğine ise Yıldırım Beyazıt döneminde girerek günümüze kadar gelmiştir.

Adres: Andifli, 07580 Kaş/Antalya

Çalışma Saatleri: 24 saat açık

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Ücretlendirme: Ücretsiz

Gezgin Yorumları

'Merhaba arkadaşlar Antiphellos antik kenti her antik kent gibi kaşta bulunan eşsiz doğa ve manzarasıyla çok görkemli biryer giriş için herhangibi bir ücret talep edilmiyor kaşa sadece 5 dk yürüme mesafesinde gidip görmeniz gereken yerlerden birisi.”

“Kaş civarında uğrayabileceğiniz manzarasinda fotoğraf çekinebilceginiz bir yer antik tiyatrosu dışında görebileceğiniz fazla birşey yok giriş ücretsizdir her zaman açıktır”

2. Uzun Çarşı ve Kral Mezarı

2. Uzun Çarşı ve Kral Mezarı

Kaş uzun çarşı birbirinden renkli takıcıları ve hediyelik eşya satan dükkanları ile ziyaret etmenizi bekliyor. Arnavut kaldırımlı ve tarihi cumbalı ahşap evlerle dolu olan bu sokağın sonunda Kral Mezarı sizi karşılıyor. Kral mezarı olarak bilinen Lahit, M.Ö 4. yüzyıla aittir.  Lahit isimli bu eser tek bir bloktan meydana gelmektedir. Bu tek bloğun alt tarafında 8 satırlık bir kitabe, bir erkek, asa ve hüzünlü görünen bir kadın motifi, batı kısmında bir başka kadın figürü ve üst kısmında iki adet aslan figürü bulunuyor.

Adres: Andifli, Doğruyol Cd., 07580 Kaş/Antalya

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Ücretlendirme: Ücretsiz

Gezgin Yorumları

“Fotoğraflamaya değer bir yapı, üzerinde eski likya yazıları var, üstündeki 4 küçük aslan kafası heykeli ilk göze çarpan yapılar, merkezin içinde güzel taşlarla döşenmiş küçük yolları ve sağlı sollu mekanlarla Fotoğraflamaya değer küçük ve etkileyici görüntüyü görmenizi tavsiye ederim”

“Tipik Likya lahit orneklerinden. Şehir icinde bir tane daha gördüm. Ancak bu açıklamada yazdığından anlayacağınız üzere Kıral lahidi. İsmini bilmedigim guzel bir sokak üzerinde sonda kalıyor.”

3. Patara Antik Kenti

3. Patara Antik Kenti

Kalkan ve Fethiye arasında yer alan Patara Antik Kenti'nde 1988 senesinden beri kazı çalışmaları devam etmektedir. Bilinen Patara Likya Birliği’nin de başkentliğini yapmıştır. Birlik toplantıları kalıntılarını görme fırsatınızın bulunduğu meclis binasında yapılmaktaymış. 

Adres: Kalkan, 07960 Kaş/Antalya

Telefon: (0242) 871 60 01

Çalışma saatleri: 08:30–20:00

Ücretlendirme: Müze Kart ücretsiz

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Fethiye Kalkan arasında Gelemiş köyünde bulunmaktadır. Meclis binasının restorasyonu güzel bir şekilde yapılmış. Hemen yanında antik tiyatro yer alıyor. Liman kısmıda çok güzel görünüyor. Akşam saatlerinde gelirseniz bundan sonra kum tepelerinde gün batımını izlemenizi tavsiye ederim. Etrafta bir kaç köy evide bulunuyor. Küçük keçilerede rastladık.”

'Deniz ömrümde gördüğum en iyi kuma sahip💜'

4. Xanthos Antik Kenti

4. Xanthos Antik Kenti

Kaş’a 50 kilometre uzaklığa sahip Xanthos Antik Kenti, UNESCO dünya mirasları listesinde. Kazıları günümüzde hala devam eden bu eser, birçok defa yıkılmış, yanmış ve yeniden inşa edilmiş.

Pers işgali esnasında teslim olmak istemeyen ve savaşan Xanthoslular yenileceklerini anladığında tüm aileleri ile beraber saraya girip kendilerini yakmışlardır Xanthos Antik Kenti’ne ait pek çok eserin İngiltere’ye kaçırılmış olduğunu ve oradaki müzelerde sergilendiğini üzülerek belirtmekte fayda var.

Adres: Kınık, Asar Cd., 07970 Kaş/Antalya

Telefon: (0242) 871 60 01

Çalışma saatleri: 08.30-20.00

Ücretlendirme: Müze kart geçerli

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Gördüğüm en güzel Antik Kentlerden birisiydi.Fakat o kadar üzüldüm ki şehrin nasıl gezileceğini gösteren tabelalar yok.Görevliler ilgisiz.Her yer çöp içinde.İnsanımız maalesef her yerde kendini belli ediyor.Kaya mezarı önünde gördüğüm poşet içinde içecek ve yiyecek poşeti beni o kadar üzdü ki bu işe acil çözüm bulunmalı ve kirletenlere çöp atanlara ceza uygulaması gelmeli.Çok büyük bir kent en az iki saatte gezilebilecek bir yer.Yeşilliğin içinde kaya mezarları sizi karşılıyor.Bu insanlar gerçekten kendilerine ve gelecekte ki insanlara o kadar saygılılılar ki yaptıkları her eserde bunu anlamak mümkün.Kendinizi kente bırakın yamaçlardan mezarlara çıkıp o zamanları düşünün. Kayalara hayatlarını işlemiş bu insanların yaşam alanları kültürlerinin ne kadar yüksek seviyede olduğunu anlatmaya yetiyor. En son tiyatro bölümünü gezmeyi tercih ettim çünkü otoparkın karşısında olması çıkışta olması nedeniyle. Tiyatroyu gezdikten sonra arabamıza binip kentten ayrılmak daha mantıklı geldi.”

'Xanthos antik kenti, bölgede Likya medeniyetinin izlerini taşıyan önemli noktalardan birisi. Amfi tiyatrosu ve yüksek anıt mezarları ayağa kaldırılabilmiş yapılarından. İşlemeli anıt mezar ve bazı parçalar maalesef İngiltere'ye kaçırılmış. Şu anda bunların yerine kopyaları sergileniyor. Girişler Müze kart ile ücretsiz. Ana bölümün arka kısmında nekropol ve kaya mezarları bulunuyor. Görmeye değer noktalar.”

5. Uyuyan Dev

5. Uyuyan Dev

Uyuyan Dev, Kaş’ı çevreleyen dağın ismidir. Bir efsaneye göre Olimpos tanrılarından biri balıkçılık yapan Prometeus’a sinnirlenir ve sevgilisi ile ayrılmalarına neden olur. Sevgilisini karşı ada olan Meis’e hapis eder. Balıkçı Prometeus pes etmez ve kayığıyla giderek sevgilisini kurtarır. Prometeus’un sevgilisini kurtarmasına çok sinirlenen tanrı aşıkları biri Meis’te biri Kaş’ta dağa çevirir. O zamandan günümüze dek bu sevgililerin bakıştıkları ve kavuşacakları günü beklediklerine dair bir efsane vardır.

Adres: Andifli, 07580 Kaş/Antalya

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Yol tarifini ne siz sorun ne de ben söyleyeyim. vallahi çok zor gittim arkadaşlar :d instagramdan google haritalardan baktım zar zor yol tarifi çıkardım kendime.  Güneş batmadan güç bela yetiştik. Arabayla belli bi yere kadar girip park ettik patika yol çıktık. yolları çok bozuk”

Manzara nefis! Yeniköy tarafından ulaşıyorsunuz. Yeniköy yol ayrımında yeni köye değil de diğer tarafa sapın. İleride gelen köyün içerisinden toprak yoldan gidiliyor. Mutlaka sorun, öyle gidin.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Akçagerme Plajı

6. Akçagerme Plajı

Kaş’a 3 kilometre uzaklıkta olan Akçagerme plajının işletimi Kaş Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından yapılmaktadır. Mavi bayrağa sahip olan bu plaj, çakıl taşları ile dolu ve 200 metre uzunluğa sahiptir.

Adres: Yeniköy, Antalya Fethiye Yolu, 07580 Kaş/Antalya

Ücretlendirme

Girişler ve otopark hizmeti ücretsiz

  • Şezlong: 60 TL

  • Şemsiye: 40 TL

Duş ve Tuvalet hizmetleri:

  • Duş: 20 TL

  • Tuvalet: 10 TL

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

'Kaş'daki ilk günümüzde 3 den sonra girilebilecek plaj ararken bulduğumuz sosyal tesis, içinde küçük bir aqua park, cafeterya ve plaj alanı bulunuyor. Plajın büyüklüğü fena değil (500mt tahmini) ancak yaklaşık 10 metrede derinleştiği için insanlar öbek öbek toplanmış bir yerlere. Hatta bir kere sırt üstü kendimi bırakmışken bir kadına çarptım o derece yakın. Plajı çakıl büyükçe hem de. Suyu berrak gözlükle bayağı büyükçe balıkları karaya çok yakın yerlerde bile görebiliyorsunuz. Mavi bayraklı bir plaj. Benim Antalya'da gittiğim ilk plaj. Fena değil ama Marmaris 'i , Akyaka'yı sanırım biraz arattı.'

7. Hidayet Koyu

7. Hidayet Koyu

Çukurbağ Yarımadası’nda yer alan Hidayet Koyu, Kaş ilçe merkezine 3 km uzaklıktadır. Buranın ismi önceden bu koyda yaşayan Hidayet isminde bir adamdan gelmektedir.

Adres: Andifli, 07580 Kaş/Antalya

Ücretlendirme: Giriş ücretsiz

İnternet sitesi:www.hidayetkoyu.com/tr/anasayfa

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

'Süper bir plaj. Ufacık bir kumsalı var ama bir çok tesis var. Şezlong ve şemsiye kiralama imkanınız var. Plajda, denizin kenarında duşu da var. Denizden çıktığınız gibi duş alma imkanı. Çok büyük olmasa da yeterli bir otopark alanı var. Çukurbağ yarımadasında denize girmek için en güzel koylardan. Mutlaka gidilip görülmesi gereken bir yer. Tavsiye ederim.'

8. Kaş Belediyesi Halk Plajı

8. Kaş Belediyesi Halk Plajı

Çukurbağ Yarımadası’nda yer alan Belediye Halk Plajı’nda hem kum hem de çim bulunuyor. Derin denize sahip olan Kaş Belediyesi Halk Plajı’nda suyun altı akvaryum gibi olup, yanınıza gözlük almanız gerektiğini belirtmek isterim.

Adres: Andifli, 07580 Kaş/Antalya 

Çalışma saatleri: 08:00-20:00

Ücretlendirme: Girişler ücretsiz

Şemsiye: 40 TL

Şezlong: 40 TL

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Çakılı Plajı ve denizine rağmen müthiş bir denizi var, deniz ayakkabısı almanızı tavsiye ederim. Kaş merkezden yürüyerek 25 dk sürüyor, dolmuşla 7 dk da gelebilirsiniz. İçeride tesis var, şezlong, şemsiye, duş, Cafe var. Eğer isterseniz havluda serip vakit geçirebilirsiniz Gün batmadan önce ayrılırsanız dönüş yolunu yürüyerek güneşi batırarak ve manzaranın keyfini çıkartarak dönmeniz tavsiye ederim, yol boyunca seyrek aralıklarla oturmak ve müthiş manzaranın keyfini çıkarmak için banklar var, denizin rengine bayılacaksınız”

9. Büyük Çakıl Plajı

9. Büyük Çakıl Plajı

Kaş merkeze 1,3 kilometre kadar uzaklıkta olan Büyük Çakıl Plajı, üç tarafı ağaçlarla kaplı harika bir plaj. Dağdan akan kaynak suyunun denize karışması ile su biraz soğuk olabiliyor. 6 tane beach ve restoran bulunan Büyük Çakıl’da yemek yediğinizde ya da bir şeyler içtiğinizde şezlong ve şemsiyeler için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok.

Adres: Andifli, 07580 Kaş/Antalya

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Gerçekten büyük çakıl taşlarından oluşmakta plaj. Girerken biraz ağrılı bu sebeple. Deniz berrak ve sıcaklığı iyi. Buraya gelecekseniz eğer deniz ayakkabınızı yanınızda bulundurmanızı öneririm. Yok ayaklarım dayanıklı derseniz e siz bilirsiniz tabe. Bir de buraya kadar gelmişken Küçük Çakıl plajına da gitmenizi öneririm. Adı üstünde küçük çakıllardan oluşmakta ve girişi de çok rahat.”

“Kas’in denizi cok berrak, yazin bile kisim kisim denizi soguk plajidir. Halka acik ama isletmeler de var. ister gidin sahilde oturun, isterseniz isletmelerin sezlong/yiyecek icecek servisinden faydalanin. Gun batimi muhtesem tabi ki ;) onun disinda aksamlari sahile masa kuran isletmeler de var ;) ve kedi kopek olayi da dorun degil, genel olarak hayvan sever bir plaj;)”

10. Küçük Çakıl Plajı

10. Küçük Çakıl Plajı

Kaş merkeze 5 ila 10 dakikalık mesafede bulunan Küçük Çakıl Plajı küçük ve çakıllıdır. Plajın yakınlarda çıkan kaynaktan dolayı suyu oldukça soğuktur. Plajda kayalıkların üzerinde yer alan iki tane işletme yer almaktadır. Denize tercih edeceğiniz bu işletmelerden birinden dilediğiniz gibi girebilirsiniz.

Adres: Andifli, Beyhan Cenkçi Cd., 07580 Kaş/Antalya

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İnceboğaz Plajı

11. İnceboğaz Plajı

İnceboğaz Plajı, adalar manzarasına sahiptir. İsterseniz yüzebileceğiniz isterseniz de manzarasını doya doya izleyebileceğiniz yerlerden biridir. Çukurbağ Yarımadası’nda yer alan İnceboğaz, açık ve kapalı olmak üzere iki plaja ev sahipliği yapmaktadır.

Adres: Andifli, Beyhan Cenkçi Cd., 07580 Kaş/Antalya

Çalışma saatleri: 09:00-20:00

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Güzel bir yürüyüş yolunda kulağınıza kulaklığı takıp tek başınıza bu yolda yürüyün insana çok iyi geliyor. sakin ve mükemmel manzaralar eşliğinde yürüyorsunuz. Yolun sonuna doğru sağınıza baktığınızda deniz, solunuza baktığınızda deniz. Gerçekten insana çok büyük bir huzur veriyor ve ve enerji doluyorsunuz. Kesinlikle ve kesinlikle gitmenizi tavsiye ediyorum”

“Küçük, Kumsalı taşlık, denizi de taş ve kayalıklı... Deniz kestanesi var. Bu yüzden ayakkabı ile girilmesi tavsiye olunur. Deniz suyu havuz suyu gibi :) berrak, temiz... Giriş ücretsiz. Şezlong ve şemsiye hizmeti yok. İki tarafı var. Bir tarafı rüzgarlı, diğer tarafı daha sakin... Engelli arkadaşlarımız birinin yardimi olmasi mutlaka gerekiyor. Otoparkı küçük ve ücretsiz. Duş, wc, mescit, cafe, cankurtaran gibi şeyler göremedik (belki vardır) Şnörkel veya gözlükle denizin diplerini keşfetmenizi tavsiye ederim. Hayvan dostlarımızın da gelmesinde saķınca göremedik.”

12. Seyrek Çakıl Plajı

12. Seyrek Çakıl Plajı

Seyrek Çakıl Plajı’nın içerisinde dilediğiniz gibi yiyip içebileceğiniz bir işletme mevcuttur. Beache gitmek istemiyor sessizlik arıyorsanız burası tam size göre. Mavinin en güzel renginin hâkim olduğu denizin turkuazlığı hala korunuyor. Burada genelde deniz dalgasızdır ancak bir anda derinleşmektedir. 

Adres:Gökçeören, 07580 Kaş/Antalya

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Kaş'a 13-14km. mesafede, Kalkan yolu üzerinde küçük bir plaj. Suyu son derece berrak ve masmavi. Sahili çakıllı fakat deniz ayakkabısı ile girdiğinizde sorun olmaz. Şnorkel ile su altını ve balıkları izlemek keyif verici. Plajda, şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Wc ve duş mevcut, ayrıca yeme-içme ihtiyacınızı giderebileceğiniz küçük bir işletme de var...Çok fazla kalabalık olmayan bu plajda ailenizle birlikte harika bir gün geçireceğinize eminim…”

13. Limanağzı Koyu

13. Limanağzı Koyu

Limanağzı Koyu Kaş merkeze 15 dakika uzaklıktadır. Mavi Bayrak ödülüne sahip olan bu koyda dilediğinizi seçebileceğiniz 3 farklı işletme bulunmaktadır. Bu işletmeler Bilal’in Yeri, Delos Beach, Nuri’s Beach.

Adres: Limanağzı Mevki, 07580 Kaş/Antalya

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Ücretlendirme

Bilalin Yeri: Giriş ve şezlong kullanımı ücretsiz, kişibaşı minimum 150 TL harcama zorunluluğu var.

Nuri’s Beach: Bu beachi tercih ettiğinizde kişi başı minimum 300 TL harcamanız gerekmektedir.

Gezgin Yorumları

“La Moda Beach Hoteli 4 sene sonra keşfettiğim için üzgünüm. Çalışanların ilgisi, yemeklerin lezzeti , mükemmel manzarasıyla bence kesinlikle Limanağzı nda gidilecek tek yer! Tam ortada kalıyor ve Kaş on harika manzarasını en önden seyrediyorsunuz. Giriş ücreti, şezlong ücreti yok. Günlük 200₺ harcama limiti var. Denize girmek için merdivenleri var. Eğer şezlong istemezseniz arka taraflarında locaları var. Çocuklu aileler için çok iyi. Mutlaka Kaş a gelirseniz uğrayın ve kendinizi mükemmel manzaraya bırakın.”

“Her sene gelirim.. Bu sene liman ağzı tekneleri 100 tl olmuş. 4 kişilik bir ailenin liman ağzına gelmesi 400 tl. Haklılar mazot pahalı. Herşey pahalı. Bu sene mutfağından memnun kalmadık ne yazık ki.Önceki yıllarda bu sorun olmamıştı.Ama Deniz burada her zaman harika ..”

Kaş’a Gidince Turla Gidebileceğiniz Yerler

Kaş’a Gidince Turla Gidebileceğiniz Yerler

Antalya Kaş’a gittiğiniz de bir turla ulaşabileceğiniz Kaş’a yakın olan eşsiz güzelliğe sahip yerleri sizler için derledik.

İşte, Kaş'ta turla gidebileceğiniz yerler...

14. Myra Antik Kenti

14. Myra Antik Kenti

Likya medeniyetinin en merkezi şehri olan Demre’de yer alan Myra Antik Kenti, 1922 senesinde arkeoloji müzesi olarak kurulmuştur. Burası Likya Uygarlığı'na ait bir yerleşimdir ve M.Ö. 5. yüzyılda kurulduğu düşünülmektedir. Kent, Roma İmparatorluğu döneminde de önemli bir merkez haline gelmiştir.

Adres: Alakent, Myra Örenyeri, 07570 Demre/Antalya

Telefon: (0242) 871 68 21

Çalışma saatleri: 08.00-20.00

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Saatlerce inceleyerek,resimleyerek ve gezerek Antik Kent ziyareti yaparım benim Antik Kent gezi anlayışım bu derseniz burası öyle bir yer değil.Ama Antik Kent sevdalısı iseniz Demre'ye yolunuz düştüyse gezi planınıza ekleyin derim.Otoparklar ücretsiz.Girişte cafeler,marketler,alışveriş mağazaları bulunmakta.Giriş ücretli 60 tl müze kartınız varsa bedava.Turnikelerden geçtiğinizde hemen sizi tiyatro karşılıyor.Her ne kadar tiyatroyu gezmek isteseniz de kaya mezarlarını görünce oraya doğru yönleniyorsunuz ☺️ Kayaya yapılmış muhteşem işçilik şöleni sunan bu mezarlar oyma figürleri ile adeta sizi selamlıyor. Bu muazzam yapıları görünce saatlerce kent içinde inceleme yaparak gezerim diye düşünmüştüm ama tiyatroyu gezdikten sonra kent gezim bitti. Antik Kentin büyük bir kısmı Demre Çayı'nın getirmiş olduğu alüvyonlar altında kalmış.Eğer düzgün bir çalışma ile ilçe altında kazı yapılırsa bir çok şaheser ve yapı ortaya çıkacaktır. Dediğim gibi kısa süreyle gezinizin biteceği bu Antik Kent navigasyonla kolayca bulabileceğiniz bir yerde.Ama yol boyunca tabela aradım göremedim bilginize.”

“Muhteşem bir yer. Resmen büyülendim. Bu küçücük alanı saatlerce gezdik. Ören yerleri arasında en bakımlı olanlarından. O dönemin inceliklerini taşlara nasıl işlediklerini çok güzel görebilirsiniz. Doğayla tamamen bütünleşmiş şekilde ki siz gezerken sincap, kertenkele ve mekanın asıl sahipleri dağ keçilerini her yerde görebilirsiniz :) oldukça keyifli ve büyülü bir yolculuktu. Sonunda insan kendini biz nerede yanlış yaptık da bu kadar geriye düştük diye sorgulamıyor değil :))) giriş ücretli ama son kurula kdr değiyor. Keyifli gezmeler :)”

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Noel Baba Kilisesi

15. Noel Baba Kilisesi

Kaş ilçesi ile Demre ilçesi arasında bulunan bu kilise Aziz Nikolos’ın ölümünün ardından onun hatırasına yapılmıştır. Bizans sanatına dair dokunuşları bulunan bu kilise Noel Baba'nın ölümünün ardından bir süre burada yattığı sonra da kemiklerinin İtalyan denizcilerce Bari'ye götürüldüğüne dair bir inanış vardır.

Adres: Gökyazı, 07570 Demre/Antalya

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Pazartesi günü gittiğimizde vaftiz törenine denk geldik ve çok ilgimizi çekti açıkçası. Oraya giden insanların yüzde doksanı yabancı sanırım keşke biz Türkler de tarihe bu kadar ilgili olsak. Geçmişi bizim tarihimiz ve onların tarihi diye ayırmasak.”

“Gördüğüm en güzel mekanlardan biriydi. Noel babanın burada ikamet ettiğine inanılıyormuş :) Antalya dünyanın en güzel ve en kadim bölgesi. Buna kalıbımı basarım”

16. Likya Uygarlıkları Müzesi

16. Likya Uygarlıkları Müzesi

Demre’de bulunan Likya Uygarlıkları Müzesi yolunuz düşerse mutlaka uğramanız gereken bir yer. Andriake Örenyeri’nde bulunan Likya Uygarlıkları Müzesi, Agorası, sarnıcı, hamamları, kiliseleri, sinagogları restore edilerek 2015’te hizmete açılmıştır. İçerisinde Likya kentlerine dair eserler bulunduran bu müze M.S. 7. yüzyıla kadar bir liman kenti olarak işlevselliğini korumuştur.

Adres: Büyükkum, 07570 Demre/Antalya

Çalışma saatleri: 08.30-17.30

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“İlk girişinde güzel çiçekli bölüm var tam fotoğraflık🙂 sonra eski yapılara ilerleyince biraz üzüldük çünkü yerlerde çöpler vardı. Burası tarihi bir yer birde yani bizim tarihimiz sahip çıkmamız gerekiyor. Topladık tabi çöpleri ve yetkililere söyledik umarım dikkat ederler. Tarihi birçok yapıyı inceledik eski motifler ve yazılar duruyordu kenarlarında köşelerinde.Sonra müzenin önüne geldik. Daha ilerisinde de kalıntılar vardi ama kazı çalışması varmış o yüzden bakamadık. Müzeye girdik ve muhteşem eserler muhteşem tarih ile karşılaştık. Tabi müzenin eksik yanları ışıklandırma az ve flaş ışık vs. yasak. Yani o zaman ışıklandırmayı düzgün yapın. Yani kısacası biraz bu sıkıntılıydı. Ama cidden görmeniz gereken bir müze eseleri fotoğraflarımda paylaştım. Aynı zamanda burası kuş cenneti olarakta geçiyor gezerken çok güzel kuş 🐦 ötüşleri duyup mest olabilirsiniz 🤩✨”

“Çok güzel planlanmış, tertemiz ve her şeyin yerli yerinde konumlandırıldığı güzel bir müze. Otopark mevcut ve ücretsiz. Tuvaletler temiz, ancak havlu kağıt yerine el kurutma makinesi sıcak hava üflüyor. Tabi 32 derecelik hava sıcaklığı varken bu hoş olmuyor. İçerisinde bir de kafesi var. Ancak fiyatlar biraz yüksek, çay 16 ₺, Türk kahvesi 30 ₺ (Haziran/2022) Yaklaşık 500 metrelik bir açık hava müzesi yürüyüşü ile kapalı alandaki 6 bölümden oluşan müze bölümü serin ve kolay gezilebilecek şekilde konumlandırılmış…”

17. Batıkşehir ve Kekova

17. Batıkşehir ve Kekova

Kaleköy’ün tam karşı kıyısında yer alan Kekova, çevresinde 2. yüzyılda gerçekleşen depremlerle yok olan Dolkisthe Antik Kenti’nden kalma kalıntılarla doludur. Tekne ve yatların durduğu, meşhur tersane koyu da bu ada da kendini belli ediyor. Bizans Devri’ne ait bir kilisenin apsisi, denize inen merdivenler, dükkan ve evlerin planları günümüzde hala gözle görülür şekilde.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

Kaş merkezden 1.30 saat sonra üçağız limanına varıyorsunuz. Buradan tekne turlarına katılıp muhteşem kekova adasının güzelliklerine şahit olabilirsiniz”

“Hikayesi batık şehri kalesi dondurması mükemmel olan bir yer. Mitolojik öyküsü ile de ayrı bir bağ kuruyorsunuz. Kaş tatilinde mutlaka gidilip görülmesi gereken bir yer.”

18. Saklıkent Kanyonu

18. Saklıkent Kanyonu

Deprem sonucunda oluştuğu söylenen Saklıkent Kanyonu, 14 kilometre uzunluğa sahiptir. Bu güzel doğa oluşumu Muğla Antalya sınırını belli etmektedir. Saklıkent Kanyonu’na uğrayacaksanız deniz ayakabbası almayı unutmamanızda ve suyun aşırı soğuk olduğunu aklınızdan çıkarmamanızda fayda var.

Adres: Kayadibi, Saklıkent Sokak No : 26, 48300 Seydikemer/Muğla

Telefon: (0252) 659 01 01

Çalışma saatleri: 09.00-19.30

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Gezgin Yorumları

“Güzel bir yer ama içindeki işletmeler pahalı. Gelmeden önce yürüyebilceğiniz sandalet tarzında yada şeffaf deniz ayakkabısi ile gelin eğer unutursanız girişte hem satin alabiliyorsunuz hemde kiralıyabiliyorsunuz. Biz 60 TL ye şeffaf ayakkabı aldik grimeden önce kiralık fiyatı ise içerde sorduk 30 TL kiralama yapıyorlar ama fiyatları her zaman aynı olur mu bilmiyorum. Biz kanyonda belli bir yere kadar ilerledik ama belli bir yerden sonra kocaman bir kaya yüzünden çıkamadık çıkamadığımız yerde birkaç tane kişi bekliyor çıkmanız için para karşılığında yardım ediyorlar fiyatları ne kadar bilmiyorum daha çok yabancı turistlere yardım teklifi sundular 😅 biz iki yaşında çocukla rahatlıkla ilerledik ilk girişteki su biraz fazla soğuk ama gözünüz korkmasın kanyonun diğer yerleri sığ ve ılık su. Herkesin gezip görmesini tavsiye ederim. Kanyon girişinde hediyelik eşyalar satan ilk dükkanda işletmecisi Duru adında çok tatlı bir kadın var içten birisi mutlaka oraya uğramanızı tavsiye ederim. Kanyondan çıktıktan 5 km sonra batmazoğulları adında gözlemeci yeri var oraya kesinlikle uğrayın gözlemeleri şahane 🤩bize Duru hanım tavsiye etti kendi yerleriymiş ikramları güzel.”

“Milli Park’tan Belediye tarafından kiralanarak işletiliyor.Çalışanlar çok bezgin ama konuşunca çok içtenler. Giderken mutlaka deniz ayakkabısı götürün. Terlik kayıyor çıplak ayakta çok zorlanırsınız. Dondurmanın topu 15 tl. Çay ve soda 10 tl. Dondurmanın topu 10 olmalıydı cidden hep aynı sorun her yerde çok abartılmış fiyat yine. Mutlaka gidin görün biz çok beğendik. Denizden daha önemli olarak pek çok gezilecek yer var bursa ve Fethiye’ye 40 km uzaklıktaki Saklıkent’te bunların başında geliyor. Tuvaletler otoparkın sonunda ve 3 tl. Otopark sabit girişte ödeme yapıyorsunuz ve sadece nakit kabul ediyorlar 39 tl. Bunun dışında her noktada kredi kartı mevcut.”

19. Kalkan

19. Kalkan

Kaş’a kadar gelip Kalkan’a uğramamak olmaz. Kalkan Kaş arasında yaklaşık olarak 25 kilometrelik bir yol bulunmaktadır. Bir rivayete göre Kalkan’ı Yunanlı denizciler 200 yıl önce kurmuştur. Kalkan günümüzde hala Likya uygarlığının izlerini taşıyan yerlerden birisidir. 

Kalkanda gezebileceğiniz yerler;

  • Kaputaş Plajı,

  • Patara Plajı.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın