Görüş Bildir
Haberler
Kentsel Dönüşümün Sorunlu Bölgesi Fikirtepe'de Ruhsatlar Verilmeye Başlandı

Kentsel Dönüşümün Sorunlu Bölgesi Fikirtepe'de Ruhsatlar Verilmeye Başlandı

madmax
18.02.2014 - 20:39 Son Güncelleme: 18.02.2014 - 20:44

Kentsel Dönüşümün Sorunlu Bölgesi Fikirtepe'de Ruhsatlar Verilmeye Başlandı

İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarında en çok tartışılan bölgesi olan Fikirtepe’de firmalara ruhsatlar verilmeye başlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce geçen günlerde yaptığı açıklamada 14 Şubat günü harçlarını ödeyen müteahhitlerin ruhsatlarını alabileceğini ifade etmişti.

Avan projesi onay alan şirketlerden Teknik Yapı, Anka Yapı ve Emay İnşaat harçlarını yatırarak ruhsatlarını aldı.

Otomasyon sistemleri kitlenince şirketler uzun bir süre bekledi. Bakanın söz vermesi sebebi ile başka bir tarihe erteleme yapamayan yetkililer belgelerin birazını elle doldurmak zorunda kaldı.

Fikirtepe’de 55 bin 500 metrekare alanda toplam 4 proje yapmaya hazırlanan Teknik Yapı 11 bin 504 metrekarelik alan için ruhsat onayını aldı.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, ilk etapta 650 konut inşa edeceklerini belirtti ve toplamda 3 bin ev hayata geçireceklerini belirtti. Fikritepe’de 50 bin m2 alanda 2 bin ev yapacaklarını söyleyen Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, 19 Şubat’ta temel atacaklarını belirtti. Emay İnşaat ise 30 bin metrekare alanda 1750 konut inşaatı yapacak.

Fikirtepe’de toplamda 50 bin yeni konut yapılması öngörülüyor ve şu anda yıkılan evler ile içi boş binalarıyla adeta bir savaş bölgesini andırıyor. Fikirtepe şu günlerde bu özellik sayesinde film platosu...

Etiketler: fikirtepe, kentsel dönüşüm, konut projeleri, teknik yapı

Kaynak: http://www.emlakhabercisi.org/2014/02...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın