Görüş Bildir
Haberler
Kendisinden Önce Albümü Geldi

Kendisinden Önce Albümü Geldi

Ulaş
29.05.2014 - 19:04

Kendisinden Önce Albümü Geldi

Rock müziğin büyük ismi ve unutulmaz şarkıların sahibi Kanadalı müzisyen Neil Young’ın İstanbul’da vereceği ilk konsere sayılı günler kaldı.

Rock müziğin büyük ismi ve unutulmaz şarkıların sahibi Kanadalı müzisyen Neil Young’ın İstanbul’da vereceği ilk konsere sayılı günler kaldı. Sanatçının konser öncesinde, uzun süredir beklenen albümü A Letter Home’u yayınladı. 15 Temmuz Salı akşamı KüçükÇiftlik Park’ta konser verecek olan müzisyen Neil Young, albümünde Willie Nelson, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Don Everly gibi isimlerin klasikleşmiş şarkılarını yepyeni bir “sound”la dinleyicilerine sunuyor. Jack White’ın Third Man Records’undan çıkan A Letter Home adlı albüm, Türkiye’de EMI Müzik Türkiye etiketiyle yayınlanıyor.

The Guardian’ın dört yıldız verdiği albümün kayıtları Third Man Records’un Nashville’deki merkezinde, 1947'ye ait bir 'Voice-O-Grapgh' kayıt odasında gerçekleştirildi. Neil Young ve Jack White’ın birlikte çalıştığı albüm, telefon kulübesinden büyük olmayan bu basit stüdyoda mono ve canlı olarak kaydedildi. Bob Dylan’dan “Girl from the North Country”, Willie Nelson’dan “Crazy”, Don Everly’den “I Wonder If I Care as Much”, Bruce Springsteen’den “My Home Town” gibi şarkıların yer aldığı albüm, kayıt yöntemi ve “sound”uyla antik bir hava taşıyor.  

A Letter Home, dinleyicilerin beğenisine ilk defa 19 Mayıs'ta, dünyada sınırlı sayıda ülkeyle birlikte Türkiye’de sunuldu. İKSV’nin web sitesinden dijital olarak gerçekleştirilen yayın, Neil Young’ın ilk İstanbul konserine kadar devam edecek.

Neil Young ve ekibi Crazy Horse, 15 Temmuz İstanbul konserinde sadece, “Only Love Can Break Your Heart”, “Rockin' In The Free World”, “Heart Of Gold”, “Old Man”, “Hey Hey, My My”, “Harvest Moon” gibi kendi klasiklerine değil, A Letter Home’da yer alan yorumlara da yer verecek.

  • Birgün
Kaynak: http://birgun.net/haber/kendisinden-o...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0