onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Kefirin Vücuda Yararları Nelerdir? Kefirin Faydaları ve Zararları

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Kefirin Vücuda Yararları Nelerdir? Kefirin Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
24.02.2022 - 10:12

Ana vatanı Kuzey Kafkasya olan kefir, dünyada pek çok kişi tarafından tüketilmektedir. Kefir, probiyotik özelliği ile bilinir. Bu nedenle hem bağışıklık hem de sindirim sistemi üzerinden birçok olumlu etkisi bulunur. Birçok hastalığın tedavisinde destekleyici besin ürünü olarak kullanılır. Kefir hazır olarak satıldığı gibi evde de kolaylıkla yapılır. Evde yapılan kefirin içerisinde insan sağlığını koruyan 77 tane probiyotik bulunduğu tespit edilmiştir. Peki kefirin vücuda yararları nelerdir? Kefirin faydaları ve zararları nelerdir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Çok eski yıllardan beri kullanılan kefir, koyun, keçi ya da inek sütü ve özel bir maya mantarı ile yapılır. Aynı zamanda fermente bir süt ürünüdür. Ekşimsi bir tadı vardır ve içimi ayrana benzer. Vitamin yönünden oldukça zengin olan kefir, yüksek miktarda B2, B12, K2 vitamini içerir. Aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, biotin, folik asit, aminoasit, çeşitli enzimlerde kefirin içerisinde yer alır. İnsan sağlığı için önemli bir besin kaynağı olsa da bazı kişilerde olumsuz durumlara yol açar. Kefirin faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Kefirin Vücuda Yararları Nelerdir? Kefirin Faydaları ve Zararları

Kefirin Vücuda Yararları Nelerdir? Kefirin Faydaları ve Zararları

En çok tüketilen süt ürünlerinden biri kefirdir. Fermente yoluyla elde edilen kefir, biyokoruyucu bir özelliğe sahiptir. Bun özelliği ile tifo, koli basil gibi hastalıklara yol açan bakterilerin vücutta gelişmesini önler. Aynı zamanda mantar oluşumuna karşı vücudu korur. Yapılan araştırmalarda kefirin kolesterol düşürücü bir etkisi de bulunmaktadır. Yapısında bulunan kalsiyum minerali ile kemiklerin gelişmesini ve güçlenmesini sağlar. Özellikle kemik erimesi olarak da bilinen osteoporoz hastalığında kefir tüketilmesi gerekilir.

Probiyotik ve prebiyotik özelliğinden kaynaklı bağırsaklardaki bakteri dengesini korur. İshal, kabızlık, huzursuz bağırsak sendromu, ülser gibi durumlarda sıklıkla kullanılır. Birçok cilt rahatsızlığını azaltmada da etkili bir doğal üründür. Akne, egzama, kızarıklık, kaşıntı gibi cilt rahatsızlıkları üzerinde olumlu bir etkisi bulunur. Hücre yenileyici özelliği ile yaraların kolayca iyileşmesini sağlar. Diyabet hastalarına da düzenli miktarda kefir tüketimi önerilir. Kefir, kan şekerini dengeler.

Kefir, bazı durumlarda yan etkilere yol açabilir. Özellikle süte alerjisi bulunan kişilere kefir önerilmez. Kalori oranı düşük olmadığından dolayı aşırı tüketildiğinde kilo alımlarına sebep olabilir. Bağışıklık sistemini etkileyen AIDS gibi hastalıklara sahip olan kişilere çeşitli zararlar verebilir. Kefirin içerisinde bulunan maya ve bakteriler bu hastaların vücutlarında ciddi enfeksiyonlara açar. Hamilelerin, emzirenlerin ve 1 yaşından küçük çocukların kefir tüketmesi sakıncalıdır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın