Görüş Bildir
Haberler
Kaybolan Mars İnceleme Aracı Beagle 2 Bulundu

Kaybolan Mars İnceleme Aracı Beagle 2 Bulundu

Teknolojik.Net
17.01.2015 - 15:55 Son Güncelleme: 17.01.2015 - 20:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

Nasa ve Avrupa Uzay Ajansı ESA, 2003'te kaybolan Mars inceleme aracı Beagle 2'nin bulunduğunu açıkladı.

2003 yılında NASA'nın Mars aracı Oppurtunity'nin gezegene inişinden tam bir ay önce İngiltere yapımı Beagle 2 sondası Mars Express keşif görevi kapsamında Mars atmosferine ulaştı. Mars'a gönderilen Beagle 2 sondası üzerinde bir dizi bilimsel cihaz ile Mars'a iniş yaptıktan sonra bağlantı kaybedildi. O zamandan beri haber alınamayan Beagle 2 sondası gezegenin atmosferinde bulunan NASA'nın Mars Keşif Uzay aracı tarafından tespit edildi.

Alınan görüntülere göre Beagle 2 başarı ile inmesi gereken Isidis Planita bölgesine iniş yapmış ancak henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı üzerindeki güneş panellerinden sadece 2 tanesini açabilmiş. Üzerinde bir dizi dolar panel bulunan Beagle 2'nin anteni panellerin en alt kısmında bulunduğu için sinyal göndermeyi başaramamış. 

Üzerinde güneş panellerinin bir çift sterio kamera 6 mikrometre çözünürlükte bir mikroskop, bir spektometre, bir x-ray spektometresi, kaya örnekleri çıkarmak ve analiz etmek için bir kazı aleti, atmosferik karbon ve metan gazını analiz etmek için bir ölçüm ekipmanı ve PLUTO isminde gezegen yeraltı inceleme cihazı bulunmaktaydı. Gezegenin yer altını analiz etmek amacıyla gönderilmiş olan Beagle 2 ile Mars Express keşif görevi 150 milyon Euro'ya bütçe ile üretilmişti.

MilliyetTeknoloji.com

Kaynak: http://www.milliyetteknoloji.com/kayb...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0