Görüş Bildir
Haberler
İleride Pişman Olmamak İçin 40 Yaşına Gelmeden Önce Yapmanız Gereken Yatırımlar

İleride Pişman Olmamak İçin 40 Yaşına Gelmeden Önce Yapmanız Gereken Yatırımlar

Metehan Bozkurt
27.05.2022 - 09:08 Son Güncelleme: 11.06.2022 - 17:19

Yirmili yaşlarımıza geldiğimizde belki bir DJ belki de bir striptiz dansçısı olmayı istedik. Ama hayat bu kadar basit değil. Çünkü hayat dediğimiz şey tamamen zevklerimize göre yaşamak değil. Ne Feriha gibi zengin koca avcısı olmak ne de Sadakatsiz Derin gibi ev kuşu olmak. Bu tür kalıplaşmış vasat karakterlere bürünmek istemiyorsanız ve kırklı yaşlarınızda refah içinde bir hayat yaşamak istiyorsanız kendinize yapmanız gereken yatırımları bu yazımızda detaylarıyla anlattık!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Kendine yatırım yap.

1. Kendine yatırım yap.

Biraz tuhaf gelebilir ama kendimizi bir banka olarak görmeliyiz. Bu banka bizim mental sağlığımız olsun diyelim ve bu bankaya her gün yatırım yapalım. Eğer bu bankaya yatırım yapılmazsa iflas eder. Bazen gerçeklik algımızı bile yitirebiliriz. Bu gerçeklik algısı 20 yaşında bir amca mantalitesine sebep olabilir. Bu bireyler için çok yorucu bir süreç. O nedenle bu tür bireyler profesyonel destek almalı, iyi beslenmeli ve sağlıksız yiyecekler tüketmemeli. Birçok insan çocukluk travmalarından kendine yatırım yaparak kurtulabiliyor.

Lütfen bunu yap:

Psikolojik destek al, spor yap, sağlıklı beslen, uykunu iyi al ve kitap oku. İlk başlarda zor gelebilir ama sonrasında çok büyük dönüm noktaları yaşayabilirsin.

2. Zaman geriye aksın!

2. Zaman geriye aksın!

40'lı ve 50'li yaşlarınız, eğer gençken yatırım yapmadıysanız sizin için çok zorlu geçecektir.

İnsanlar emeklilikle çok rahat olacaklarını düşünüp parayı çarçur ederler. Sağlam bir yatırım alışkanlığı edinmek yerine, bu parayı gereksiz harcamaya alışmışlardır.

Aldıkları her promosyonu, her primi ve her yeni eşyayı diğer insanlara hava atmak için kullandıkları bir araç olarak görürler.

Boş verin hava atmayı falan! 

Statü hayatı mükemmel kılmaz. Eğer zamanınız yoksa bu statü size asla mutluluk getirmeyecektir. Asıl mutluluk zaman yönetimindedir.

Lütfen bunu yap:

Nasıl yatırım yapacağınızı öğrenin, ve enflasyon oranına göre kazandığınız paranın %20'sini bir kenara atın. Eğer bunu yaparsanız, hem sağlıklı bir birikim yapmış olursunuz hem de paranız enflasyon karşısında erimez.

3. Çevrene yatırım yap.

3. Çevrene yatırım yap.

LinkedIn mesajlarınıza girin ve bakın. Birçok iş teklifi sizi kapitalizmin bir parçası yapacak türden. Bu nedenle çevreniz kalıcı olmuyor ve sürekli bir değişim döngüsünden geçiyor. Çünkü insanları ister istemez bir para kaynağı olarak görüyorsunuz. Çoğu insan bu insanlarla kariyerleri boyunca beraber olamıyorlar.

Unutmayın ki, 'İlişki dediğimiz şey sorularla değil konuşmalarla başlar.'

İlgini çeken insanlarla iyi bir iletişim kur. Örneğin sessiz insanlarla konuş, belki seni şaşırtabilirler.

Lütfen bunu yap:

Örneğin asansörde biri varsa rastgele bir konuşma başlat. Hayatını etkileyen insanlardan ve hobilerinden bahset.

Randevularla uğraşmayı bırak, akışına bırak. Yoksa birçok fırsatı kaçırabilirsin.

4. Ailene yatırım yap.

4. Ailene yatırım yap.

Bazı insanlar ailelerini yıllarca görmezden geliyor.

Sadece bir aileniz var. Onlarla zaman geçirin. 

Dünyayı dolaşırken ve müşterilerle tanışırken aptal bir müdürü mutlu etmek için kutu kadar bir yerde yaşarken annesiyle sadece Zoom üzerinden görüşen biri olmayın. Eğer böyle olursanız işinizin sizi adeta sömürdüğünü göreceksiniz.

Lütfen bunu yap:

Ailenle vakit geçir ve hazır hayattayken anneannenin ya da babaannenin zilini çal. Çünkü zaman ne kadar hızlı geçerse onları kaybetme olasılığın da bir hayli artıyor.

5. Ek gelir kaynağı oluştur.

5. Ek gelir kaynağı oluştur.

Ek gelir kaynağı oluşturmak ne kadar havalı gözükmese de çok iyi bir strateji. Eğer bu ek gelir kaynağı kendi mesleğinden daha fazla para getiriyorsa kendi işini bırakıp bu işi yapmaya devam edebilirsin. En kötü ihtimal küçük bir yan gelirin olacak, ama işler yaver giderse kendini keşfedip sevdiğin mesleğe yönelebilirsin. Birçok insanın bu yatırımı gerçekten işe yarıyor.

Lütfen bunu yap:

Saat akşam 6 ile 10 arasında ek gelirini oluşturan işini yap. Bunu en az 1 sene sürdür. Online para kazanma yollarına yatırım yap ve öğren. Tecrübe her zaman iyidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Kısa formatta olan içeriklere yatırım yap!

7. İnsanların hayatını öğrenmeye yatırım yap!

7. İnsanların hayatını öğrenmeye yatırım yap!

%99'umuz tarihin büyükleriyle asla tanışamayacak.

Ya ölmüşlerdir ya da evlerinin önünde yabancı tehlikeleri uzak tutan devasa demir kapıları vardır. Yine de çok başarılı insanları tanımanıza gerek yok. Kaliteli bir kitap beyninizi bir başkasının hayatına ışınlayabilir.

Örneğin Victor Frankl. 2. Dünya Savaşı sırasında bir toplama kampına kaçırıldı Diğerleri gibi gaz odalarına götürülebilirdi. Birkaç kez neredeyse yaklaşmıştı.

Hikayeyi anlatmak için zorlu koşullarda her şeye rağmen hayatta kaldı. Asıl önemli nokta ise ölenler ve yaşayanlar arasındaki farkı anlatmasıydı...

Ona göre her şey şuna bağlıydı: Yaşayanlar pozitif bir tutum sergilediler. Zihinlerinin onları yenmesine izin vermediler.

Bu yazı sayesinde bir Holokost gazisini adeta damarlarımda hissettim. Günlük hayatta bu kadar güçlü hikayeler neredeyse yok gibi.

Lütfen bunu yap:

Bol bol biyografi oku. Kapağa Elon Musk'ı koysak da siz lütfen okumayın. Daha yararlı içerikler var, emin olun.

Kastettiğimiz şey, garip insanları okuyun. Klişe olmayan türden. Takıntılı ve psikopat olanlara da bir göz atın. Sandalyeye balon bağlayıp uçmaya çalışan insanların da hikayelerini okuyun.

8. Size girişimcilik ve para haricinde bir şeyler katan kitaplara yatırım yapın.

8. Size girişimcilik ve para haricinde bir şeyler katan kitaplara yatırım yapın.

Parayla ilgili çok kitap okudum ama evsizlere yatırım yapmanızı söyleyen tek bir tane bile okumadım.

Parayı boş verin, zamana yatırım yapın.

Toplum tarafından hor görülmüş insanlarla vakit geçirmeye çalışın. Gerçek sorunları anlamanıza yardımcı olacaktır. Her an kendimizi evimizden olup sokaklarda yatıp kalkabiliriz. Çoğu insan bunu fark edemiyor.

2008 ekonomik kriziyle gelen geçim kaynakları ellerinden alınan insanlara bir sorun. Belki de Corona pandemisinin ardından ortaya çıkan bir başka krizde evsizlerin yerini alabiliriz!

Lütfen bunu yap:

Evsizler barınağında yemek dağıtın. Zihninizi kontrol edin!

Bunlar da ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
23
10
10
8
4
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın