Görüş Bildir
Haberler
Milyon Dolarları Ellerinin Tersiyle İterek Bütün Kaderlerini Değiştiren Ünlüler

Milyon Dolarları Ellerinin Tersiyle İterek Bütün Kaderlerini Değiştiren Ünlüler

Aybk Y.
18.05.2022 - 08:00

John Travolta, Forrest Gump'daki rolü reddetmişti. Jack Nicholson gerçek bir Sicilyalı olmadan filmin çekilmesinin imkanı olmadığını düşünüyordu. Bu yüzden Michael Corleone rolünü Al Pacino aldı. Yine de, bu aktörler onlara başarı ve şöhret getiren birçok filmde rol almayı başardı. Çünkü bazen bir rolün geri çevrilmesi daha iyi bir kariyer fırsatını yakalamak için başka bir kapının açılması anlamına gelir.

Sizlere aktörlerin hangi rolleri reddettiklerini ve kaderlerini nasıl değiştirdiklerini anlattığımız bir liste hazırladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Emily Browning - Bella Swan, Alacakaranlık

1. Emily Browning - Bella Swan, Alacakaranlık

Alacakaranlık efsanesi denilince hepimizin aklına gelen Kristen Stewart'tan başkası olamaz. Ancak, başlangıçta rol için düşünülen Emily Browning' miş. Browning rolü kabul etseydi Bella Swan'ı tamamen farklı görecektik. Ama Browning rolü geri çevirmiş. Daha sonra da bu kararı vermekten pişman olmadığını, çünkü filmde oynayan aktörlerin son derece başarılı ve ünlü olduğunu ayrıca kendisinin bu rol için hazır olmadığını söylemiş.

2. Josh Hartnett - Süpermen ve Batman

2. Josh Hartnett - Süpermen ve Batman

Josh Hartnett, Batman ve Süpermen rollerini reddetmiş. Oyuncu bu kararın doğru olduğunu ve belki de verdiği tek doğru karar olduğunu söylemiş. Josh klişe rollerin rehinesi olmak istemediğini ve bu yüzden de bu işbirliğini düşünmediğini de söylemiş.

Oyuncu 2006 yılında Lucky Number Slevin filminde ana rolü almasına rağmen, önümüzdeki 10 yıl içinde sadece düşük bütçeli filmlerde küçük roller aldı. 2017'de Josh'u Sıfırın Altında: Dağdaki Mucize adlı filmde gördük, ancak film eleştirmenlerden çoğunlukla olumsuz eleştiriler aldı. Çürük Domatesler' de film değerlendirme derecesi sadece% 22'ydi.

3. Matthew Broderick — Walter White, Breaking Bad

3. Matthew Broderick — Walter White, Breaking Bad

Breaking Bad serisinin yaratıcıları, Matthew Broderick'in projelerinde ana rolü oynamayı kabul edeceğini düşünüyorlardı. Ama Matthew Broderick teklifi geri çevirdi ve yaratıcılar pozisyonu doldurmak için başka birini aramak zorunda kaldı. Bryan Cranston şansını kaçırmadı ve rolde elinden geleni yaptı.

Sonrasında, Broderick birçok filmde rol aldı, ama maalesef ki başarılı olamadı. Bugün Broderick'i izlemekten çok duyuyoruz çünkü animasyon karakterleri için seslendirme yapıyor. Hepimizin bildiği Aslan Kral'daki Simba karakterini Matthew seslendiriyor.

4. Laurence Fishburne — Jules Winnfield, Ucuz Roman

4. Laurence Fishburne — Jules Winnfield, Ucuz Roman

Hayranları için Laurence Fishburne, uzun yıllar boyunca Matrix'deki Morpheus olarak hatırlandı, ancak oyuncu bu duruma izin vermemek için her türlü şansa sahipti. Quentin Tarantino Ucuz Roman filmi üzerinde çalışırken, Laurence'a Jules Winnfield rolünü oynamasını teklif etti ancak Laurence teklifi geri çevirdi.

Samuel L. Jackson Jules rolünü kabul etti ve En iyi film oyuncusu için Britanya Film ve Televizyon Sanatları Akademisi ödülüne layık görüldü.

5. Jennifer Love Hewitt — Prue Halliwell, Charmed

5. Jennifer Love Hewitt — Prue Halliwell, Charmed

Aktris Shannen Doherty, Charmed projesinden 3. sezonun sonunda ayrıldığında, yaratıcılar Doherty' in karakteri Prue Halliwell'in geleceğini nasıl kurgulayacaklarına dair düşünmeye başladı. Jennifer Love Hewitt'e rolu teklif ettiler. Ancak oyuncu dizide oynamayı reddetti. Aynı öneriyi Tiffani Thiessen'e de yaptılar fakat o da rolü reddetti. Sonunda, Prue Halliwell'in diziden çıkarılmasına karar verildi.

Jennifer Love Hewitt, uzun metrajlı filmlerde oynamak yerine dizi serilerinde oynamaya başladı. Böylece Criminal Minds ve Hot in Cleveland gibi projelerde rol amaya başladı. Bugün ise oyuncuyu 9-1-1 adlı bir drama dizisinde görebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ja Rule - Tej Parker, Hızlı ve Öfkeli

6. Ja Rule - Tej Parker, Hızlı ve Öfkeli

Ja Rule aslında bir rapçiydi, Hızlı ve Öfkeli'nin ilk bölümünde küçük bir rol oynadı. Hızlı ve Öfkeli 2 filminin çekimleri sırasında yönetmen John Singleton ekran süresini arttırdı ve Ja Rule'u oyuncu kadrosuna dahil etmeye çalıştı ancak Rule reddetti. Bu bir çatışma yarattı. Yönetmen şarkıcının iletişimsiz olduğunu ve bir cevap almak için Ja'nın peşinden koşması gerektiğini söyledi. Sonunda, Ja yarım milyon dolarlık maaşı reddetti ama oyunculuk hırslarından vazgeçmedi.

Ja Rule diğer yönetmenlerle işbirliği yapmayı denedi, ancak fazla başarı elde edemedi. Ölümüne Savaş filmi 4.6 IMDb puanı alırken, Don't Fade Away filmi 4.9 puan aldı. Aynı zamanda, Rule'un rolü reddetmesinden sonra Ludacris Tej rolünü üstlendi, Hızlı ve Öfkeli 9 da dahil olmak üzere filmin hemen hemen her bölümünde sahne aldı.

7. Nicolas Cage - Aragorn, Yüzüklerin Efendisi

7. Nicolas Cage - Aragorn, Yüzüklerin Efendisi

Nicolas Cage, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Aragorn'u oynama şansına sahipti, ancak evini bu kadar uzun bir süre terk etmek istemediği için rolü reddetti. Bu yüzden Viggo Mortensen, Yeniden Bir Araya Gelen Krallığın ilk Yüksek Kralı oldu ve bu rol sayesinde dünya çapında ün kazandı.

Bugün Nicolas'ı medyada sık sık görüyoruz: bir yıl içinde birçok filmde rol aldı, ancak rolleri çoğunlukla nefret edenlerin öfkeli yorumlarına neden oldu ve eski hayranlarının kafasını karıştırdı.

8. Molly Ringwald — Vivian Ward, Pretty Woman

8. Molly Ringwald — Vivian Ward, Pretty Woman

Julia Roberts, Vivian'ın Pretty Woman'daki rolü kabul etmeden önce, birçok aktrisin bu karakteri oynamayı reddettiği ortaya çıktı. Bunlar arasında Molly Ringwald, Meg Ryan, Michelle Pfeiffer ve Valeria Golino da olduğu söylentileri yayıldı. Daha sonra Molly Ringwald bir röportajda bu kararı verdiği için pişman olduğunu söyledi.

90larda aktrisler küçük rollerde ya da az bilinen filmlerde oynayarak ünlerini kaybederken Julia Roberts Hollywood'un tanınan yıldızlarından biri oldu.

9. Michael Madsen — Vincent Vega, Ucuz Roman

9. Michael Madsen — Vincent Vega, Ucuz Roman

Vincent'ın rolü Michael Madsen'e gitmiş olsaydı Uma Thurman ve John Travolta'nın Ucuz Roman'daki efsanevi dansı, farklı görünebilirdi. Fakat aktör rolü reddetti çünkü o sırada bir batı filmi olan Wyatt Earp'ı çekiyordu. Ancak bu film 5 kez Altın Ahududu'ya aday gösterildi ve 2 adaylığını kazandı yani Quentin Tarantino'nun kara komedisi kadar başarılı olamadı. Yine de filmin En İyi Sinematografi dalında Oscar adaylığı olduğunu söylemeden geçmeyelim. 

Michael, bu rolü reddettiği zamanı gülerek hatırlıyor ve izleyicilerin Travolta yerine onu görmekten mutlu olma ihtimallerinin daha düşük olduğunu söylüyor. Madsen uzun süredir düşük bütçeli filmlerde oynuyordu, ancak son zamanlarda Rus sinematografisinde karşımıza çıkmaya başladı. Kadife Devrim, The Way, The 5th Execution gibi projelerde yer almaya başladı. Ayrıca, oyuncu yeni bir alana merak saldı ve kendi şiiriyle birkaç kitap yayınladı.

10. Oliver Hudson — Jack Pearson, This Is Us

10. Oliver Hudson — Jack Pearson, This Is Us

Oliver Hudson, This Is Us dizisinde Jack Pearson rolünü almak için her türlü şansa sahipti, ancak oyuncu sete gitmek yerine 10 günlük bir balık tutma turuna çıkmayı tercih etti. Bu yüzden Milo Ventimiglia baş rolü oynadı ve birkaç Emmy adaylığı aldı. Oliver da Angajman Kuralları sitcomundaki rolünde 7 sezon boyunca rol aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Claire Danes — Rose DeWitt Bukater, Titanik

11. Claire Danes — Rose DeWitt Bukater, Titanik

22 yaşındaki Kate Winslet'e Rose rolü dünya şöhreti ve Oscar adaylığı getirdi. Genç kadın Hollywood'da bir yıldız oldu. Ancak, başlangıçta, bu rol Claire Danes'e teklif edildi fakat Danes rolü reddetti. Ayrıca DiCaprio ile birlikte oynamak istemedi, çünkü Titanik'ten kısa bir süre önce ikisini de William Shakespeare'in Romeo ve Juliet'inde izlemiştik.

Oyunculuk kariyerinin sonraki yıllarında Claire, dizi sona erene kadar yani yaklaşık 10 yıl boyunca yayınlanan Homeland dizisinde rol aldı. Uzun metrajlı filmler neredeyse hiç Kadın Oyuncu ödülü ya da güzel yorumlar getirmiyor. Son yıllardan beri oyuncunun içinde bulunduğu filmlerin izleyiciler tarafından sevildiğini söyleyemeyiz. Örneğin, Çok Havalıyım filmi 5.8 IMDb derecesine sahipken, A Kid Like Jake filmi 5.4 IMDb derecesine sahip.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

photoshopu yapan çocuk kör oldu. adamların resimlerini koysanız daha iyi olurmuş.

Can_Can

Nicolas Cage'i Aragorn yapmayı aklından geçiren kimse onun nöronları s..m

kirim

Viggo Mortensen yüzüklerin efendisi rolü ile mi dünya çapında tanınır oldu??? Bu arada görselleri ezel’in annesi Meliha’mı hazırladı?