Görüş Bildir
Haberler
Kaçırılan Askerler İçin 'Kalekol' Şartı

Kaçırılan Askerler İçin 'Kalekol' Şartı

Caner
30.04.2014 - 21:39
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaçırılan Askerler İçin 'Kalekol' Şartı

HDP'li Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kaçırılan iki uzman çavuşun serbest bırakılması için Lice'ye gitti. Partiden gelen açıklamaya göre askerleri alıkoyan silahlı grup bölgede 'kalekol' yapımının durdurulmasını şart koştu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol yapımını protesto eden bir grubun yol keserek kaçırdığı iki uzman çavuşun serbest bırakılması için Halkların Demokratik Partisi (HDP) devreye girdi. HDP'nin grup başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır'ın Lice ilçesine gitti.

Güneydoğu Anadolu'daki askeri birlikler için geliştirilen yeni karakol sistemine denilen 'kalekol' personel için yüksek güvenlik sağlıyor. Duvarları 80 santimetre kalınlığında olan karakol binalarında çelik kapılar ve kurşun geçirmez camlar var. Dış saldırılardan korunmak için binalarının etrafında koruyucu betonarme perde duvarlar yer alıyor. 12 metre yüksekliğindeki nöbetçi kulelerine yer altındaki tünellerle güvenli bir şekilde ulaşılabiliyor.

Vekillerin bölgedeki temaslarının ardından partiden bir açıklama geldi. BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt'ün yaptığı açıklamaya göre, askerleri kaçıran grup Lice'de devam eden kalekol inşaatının durdurulmasını istiyor. Bu talepleri Valilik, Bölge Jandarma Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na ilettiklerini belirten Zümrüt, 'Talepler yerine gelirse çadır eylemi de sona erer, biz de alıkonanların bırakılması için üzerimize düşeni yaparız. Ne zaman sonuç alınır bilmiyorum, olumlu gelişmeler var. Nasıl bir sonuç alınacağını hep beraber göreceğiz' dedi.

Al Jazeera Türk'e konuşan Pervin Buldan ise 'Lice’de kalekol ve karakol yapımı konusunda bölgede direniş ve artan bir gerilim var. İki uzman çavuş kaçırıldı. Biz iki uzman çavuşu geri almaya çalışacağız' diye konuştu.

Lice ilçesinde Abalı Jandarma Karakolu'ndaki inşaatı protesto eden bir grup cumartesi gecesi Diyarbakır - Bingöl karayolunu trafiğe kapatmış, bu sırada mahsur kalan yolcu otobüsündeki iki uzman çavuş silahlı kişilerce kaçırılmıştı.

Diyarbakır Valiliği olayın ardından yaptığı açıklamada yolu trafiğe kapatan 10-15 kişilik grubun PKK destekçisi olduğunu belirtmişti.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/kaciril...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0