Görüş Bildir
Haberler
Oran: 'Kaçak Saray’ın Elektriği de mi Kaçak?'

Oran: 'Kaçak Saray’ın Elektriği de mi Kaçak?'

13.11.2014 - 09:48 Son Güncelleme: 13.11.2014 - 10:29

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın elektrik abonesi olup olmadığının açıklanmasını istedi. Oran Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde 'Ruhsatı olmayan Cumhurbaşkanlığı Sarayı elektrik abonesi olmadan, kaçak olarak mı elektrik kullanıyor? Aylık 700 bin TL’lik fatura “kayıp kaçak bedeli” olarak Ankaralılara mı fatura edilecek?' diye sordu...

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, yasalar karşısında kaçak konumda olan ve doğal olarak ruhsatı bulunmayan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın elektrik abonesi olup olmadığının açıklanmasını istedi. Umut Oran, Enerji Bakanı Taner Yıldız’a, “Ruhsatı olmayan Cumhurbaşkanlığı Sarayı elektrik abonesi olmadan, kaçak olarak mı elektrik kullanıyor? Sarayın aylık tahmini 700 bin TL’lik elektrik faturası, ‘kayıp kaçak bedeli’ olarak Ankaralılara, İçanadolu Bölgesi abonelerine mi fatura edilecek?” diye sordu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı elektrik abonesi mi?

Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesini TBMM’ye sunan CHP’li Umut Oran, şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

- Yasalar karşısında halen kaçak ve ruhsatsız yapı olan Alparslan Türkeş Bulvarı üzerindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayının elektrik aboneliği var mıdır? Abonelik gerçekleşti ise dosyasına göre kim talepte bulunmuş abonelik işlemini kim gerçekleştirmiştir?

Ruhsatı olmadan nasıl abone oldu?

- AOÇ’de bulunan kaçak konumundaki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın imar ve iskân ruhsatı olmadan elektrik abonesi olduğu doğru mudur?

Sarayda kaçak elektrik mi kullanılıyor?

- 29 Ekim 2014 tarihinden bu yana kullanılmaya başlanılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı, abone olmadan mı elektrik harcamaktadır, Cumhurbaşkanlığı Sarayı kaçak elektrik mi kullanmaktadır?

Ankaralı, Kaçak Saray için kayıp kaçak bedeli mi ödeyecek?

- Cumhurbaşkanlığı Sarayında kaçak elektrik kullanılmaya devam edilecekse, aylık 700 bin TL’lik fatura bedeli İç Anadolu Bölgesindeki, Ankara’daki tüm elektrik abonelerine “kayıp kaçak bedeli” olarak mı paylaştırılacaktır? Bu durumda İç Anadolu Bölgesindeki elektrik abonelerine aylık kaçar TL’lik kayıp kaçak bedeli yansıtılmış olacak?

Elektrik için ceza kesildi mi?

- Kurulu elektrik gücünün 10 bin kVA (Kilovolt amper), aylık elektrik tüketiminin ise yaklaşık 1 milyon 800 bin kilovat saat olacağı belirtilen bu yapı için herhangi bir kaçak elektrik cezai işlemi uygulandı mı, uygulanacak mı?

TCK’ya göre işlem yapıldı mı?

- Kaçak elektrik kullananlar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 163. Maddesi uyarınca “karşılıksız yararlanma” suçundan dava açılmıyor mu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı için bu konuda ihbar veya suç duyurusunda bulunan oldu mu?

- Ayrıca TCK’nın 1-5 yıl arasında hapis cezası öngören 184.maddesi kapsamında ruhsat olmadan elektrik abonesi olunması söz konusu mudur? Bu suç kapsamında hakkında işlem yapılanlar var mıdır, varsa isimleri nedir?

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0