Görüş Bildir
Haberler
Niğde Saldırısında El Bombası da Atmışlar

Niğde Saldırısında El Bombası da Atmışlar

adem kara
20.03.2014 - 13:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Niğde’de saldırı: Polis memuru, astsubay ve kamyon şoförü yaşamını yitirdi

Niğde'de, şoförünü öldürüp bir kamyoneti gasbeden saldırganlar güvenlik güçlerine ateş açtı; 1 asker ve 1 polis memuru şehit oldu. Saldırganlardan ikisi yakalandı, biri kaçtı. Başbakan Erdoğan, saldırı için 'terör eylemi' ifadesini kullandı.

Olay saat 11.00 sıralarında Niğde Ulukışla-Adana otoyolunda, Gedelli viyadüğünde meydana geldi. Doğan Haber Ajansı 'nın (DHA) haberine göre otoyolun Gedelli Viyadüğü tünel çıkışında bir grup silahlı saldırgan, durdurdukları 55 K 0988 plakalı kamyonetin sürücüsünü öldürüp gasp etti. Saldırganlar Ulukışla istikametine giderken, görgü tanıkları, olayla ilgili polise ihbarda bulundu.

DHA 'nın haberine göre en yakın bölgedeki polis ve jandarma timleri, otoyolda önlem alarak saldırganların bulunduğu kamyoneti takibe aldı. İddiaya göre, Gedelli viyadüğünde fark edilen kamyonet durdurulmak istenince çatışma çıktı. Kamyonetten uzun namlulu silahlarla ateş açan saldırganlar, İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre 1 asker ile 1 polis memurunu şehit etti. 5 asker de yaralandı. Olay yerinden geçen ve o anda güvenlik ekibinin içinde arama yaptığı bir otobüs de kurşunlara hedef olup camları kırıldı. Yolcular yere yatarak canlarını korumaya çalıştı.

Yaralı askerler, Niğde Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Saldırganlar Sağlık Ocağı'nda rehin aldı

Kamyonetle kaçan saldırganlar, içlerinden yararlanan birini Eminlik köyündeki Sağlık Ocağı'na getirdi. Saldırganlar, sağlık çalışanlarını rehin alıp, arkadaşlarının tedavi edilmesini istedi. Bu bilgi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve asker sevk edildi, olay bölgesi çembere alındı. Anadolu Ajansı 'na göre saldırganlardan ikisi burada bir saat süren operasyonda yakalandı. Bir saldırgan ise kaçtı.

Başbakan: Terör eylemi

Başbakan Tayyip Erdoğan da Adapazarı mitinginde konuya değindi, 'Ulukışla ilçesinde jandarma ve polisimize alçakça bir terör eylemi yapıldı' ifadesini kullandı. Erdoğan, 3 saldırgandan 2'sinin sağ olarak yakalandı, birinin de arandığını söyledi, 'Saldırganların ağır durumda olduklarını az önce söylediler' dedi.

Yaralı asker: El bombası da attılar

Anadolu Ajansı'na konuşan yaralı askerlerden biri, 'Biz otobanda trafik ve asayiş uygulaması yapıyorduk. Bir araçtan 3 kişi indi ve uzun namlulu silahlarla üzerimize ateş açarak, el bombası attılar. Ben de şarapnel parçasıyla başımdan yaralandım. Başka bir şey hatırlamıyorum'

Görgü tanığı: Astsubay kamyonete gidiyordu

Açılan ateş sonucu isabet alan otobüsteki görgü tanıklarından Gazi Sever gazetecilere olay anını anlattı. Ekiplerin, otobüsü de durdurduğunu ifade eden Sever, şöyle konuştu:

'Otobüsün yanında beyaz brandalı bir araç vardı. Onun yanında durduk. Askerler aracın içine bakıyorlardı. Bagajı açtılar yanılmıyorsam. Hatta eşim de rahatsız oldu, ne yapıyorlar diye. O arada bir astsubay gördüm. Kamyonete doğru gidiyordu. O ara zaten patladı ve makineli silahlar ateşlenmeye başladı. Çocuğum ve eşimi yere yatırdım. Arkamızdaki arkadaş merak edip yerinden kalkınca vuruldu. Büyük panik yaşandı. Şoförümüz aracı olay yerinden uzaklaştırdı.'

Kaynak: DHA ve AA | Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/nig...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0