Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de Katliamı Önleyip Şehit Olan Kahraman Polis: Fethi Sekin...

etiket İzmir'de Katliamı Önleyip Şehit Olan Kahraman Polis: Fethi Sekin...

Emre Ordu
05.01.2017 - 18:32 Son Güncelleme: 06.01.2017 - 11:54

İzmir Adliyesi C Kapısı yakınlarındaki hâkim ve savcı otoparkında bomba yüklü bir araç infilak ettirildi. Bombalı araçtan şüphelenerek adliye binasına almayıp büyük bir katliamı önleyen polis memuru Fethi Sekin teröristlerle son kurşunu bitene kadar çatıştı ve şehit düştü...

İzmir'de düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in canı pahasına büyük bir katliamı önlediği anlaşıldı.

Adliye girişindeki trafik noktasında görevli olan polis memuru Sekin, teröristlerin arkasına saklandığı aracın yakınına kadar gitti. Sekin, bu sırada uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlerden birini yakın mesafeden vurdu.

Mermisi bitince bölgeden uzaklaşmaya çalışan Sekin, diğer terörist tarafından vurularak şehit edildi. Terörist daha sonra olay yerine gelen diğer polisler tarafından öldürüldü.

İzmir Valisi şehit polisin kahramanlığı anlattı

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da, şehit polis memurunun kahramanlığını şöyle anlattı:

“Teröristlerin üzerinde iki adet kalaşnikof, 8 el bombası ve RPG7 roketatar ele geçirildi. Alınan tedbirlerin ve cefakar ve vefakar, şehit olmayı göze alarak durumu atlatan emniyet görevlilerimizden Allah'tan razı olsun. Şehit polisimizin dikkati sayesinde asıl saldırı önlendi.”

Annesini 55 gün önce kaybetmiş

Annesini 55 gün önce kaybetmiş

Fethi Sekin’in Elazığ’ın Baskil İlçesine bağlı Doğancık Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Şehit polis Sekin’in 62 yaşındaki annesi Hatun Sekin’i 55 gün önce kanserden dolayı kaybettiği ve 66 yaşındaki babası Mehmet Zeki Sekin’in de eşini kaybetmesinden sonra İzmir’deki oğlunun yanına gittiği aktarıldı.

6 kardeşi olan ve 8 yıldır İzmir’de bulunan şehit polis memuru Fethi Sekin’in cenazesinin de Baskil İlçesine bağlı Doğancık Köyüne getirilip toprağa verileceği öğrenildi.

3 yıl önce ölümden dönmüş

İzmir Bayraklı Adliye binası önünde bombalı araçla saldırıda şehit olan polis memuru Fethi Sekin 'in 2014 yılı Mayıs ayında geçirdiği kazada ölümden döndüğü bildirildi.

Şehidin eşi gözyaşlarına boğuldu

Şehidin eşi gözyaşlarına boğuldu

Fethi Sekin'in eşi Rabia Sekin ve şehidin kardeşi, haberi alır almaz şehidin kaldırıldığı Ege Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi.

Burada bir süre kalan Rabia Sekin ve şehidin kardeşi daha sonra gözyaşları içinde polislerle birlikte hastaneden ayrılarak evine geçti.

Şehit polisin çocukları: "Babamız evde yok, kapıyı açamayız"

Şehit polisin çocukları: "Babamız evde yok, kapıyı açamayız"

İzmir Adliyesi'ndeki patlamada şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in acı haberini Bayraklı Osmangazi Mahallesi'ndeki evine gelerek haber vermek isteyen polislere şehidin çocukları kapıyı açmadı. Dairenin kapısını çalan polis memurlarına, şehidin çocukları Tolunay (16), Dila (15) ve Nisa (8), 'Babamız evde yok kapıyı açamayız' yanıtını verdi. Bu sırada şehit polisin eşi Rabia Sekin'in evde olmadığı belirtildi. Polis memurları, çocukları, 'Biz zaten babanız için geldik, onun arkadaşlarıyız' diyerek ikna etti ve eve girdi. Polisler acı haberi, şehidin eşi Rabia Sekin eve gelince verdi.

Elazığ Polis Okulu'nda Fethi Sekin bu sözlerle tarif edilmişti 👇

Elazığ Polis Okulu'nda Fethi Sekin bu sözlerle tarif edilmişti 👇

Şehit Fethi Sekin sosyal medyanın gündeminde...

Şehit Fethi Sekin sosyal medyanın gündeminde...

Kahraman polisten geriye sosyal medya hesabından paylaştığı bu kareler kaldı...

Kahraman polisten geriye sosyal medya hesabından paylaştığı bu kareler kaldı...

"Sana bir şey olursa ilk ben koşarım..."

"Sana bir şey olursa ilk ben koşarım..."
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
theCENK

Ömer Astsubayım, Fethi Polisim hakkınızı helal edin, bizi affedin!..

seelym

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Kim bilir belki onlarca, yüzlerce hayatı kurtardı.

haylaz adam

sen bu günkü hain saldırıda şehit düştün. aslında can verdin. 10larca insana can verdin. evlerine ailelerine kavuşma imkanı verdin :( Nur içinde yat