Görüş Bildir
Haberler
İhmal Zinciri ve Göz Göre Göre Gelen Bir Kadın Cinayeti Daha...

etiket İhmal Zinciri ve Göz Göre Göre Gelen Bir Kadın Cinayeti Daha...

Ulaş
23.10.2022 - 21:32

İzmir'de yaşayan 52 yaşındaki Hülya Şevvalcı Y., iş yerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetin baş şüphelisi olarak boşanma aşamasında Kaffar Y. emniyet birimlerince aranmaya başlandı. 

Öte yandan gazeteci Alican Uludağ, cinayetteki ihmaller zincirini Twitter'dan yaptığı paylaşımlar ile duyurdu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hülya Şevvalcı'nın cansız bedeni iş yerinde bulundu.

Hülya Şevvalcı'nın cansız bedeni iş yerinde bulundu.

İki çocuk annesi Hülya Şevvalcı'dan haber alamayan yakınları iş yerine gitti. Şevvalcı'nın yerde hareketsiz şekilde yattığını gören arkadaşları 112'ye durumu bildirdi. Olay yerine sağlık görevlileri 52 yaşındaki kadının başından tabanca ile vurularak hayatını kaybettiğini tespit etti. 

Şevvalcı'nın naaşı otopsi yapılmak için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Gazeteci Alican Uludağ, cinayetin ihmaller sonucunda nasıl geldiğini Twitter'dan açıkladı.

Gazeteci Alican Uludağ, cinayetin ihmaller sonucunda nasıl geldiğini Twitter'dan açıkladı.

Hülya Şevvalcı'nın boşanma sürecinin başlamasıyla aldığı tehditleri anlatan Uludağ, şüpheli eşin her şeye rağmen dışarıda elini kolunu sallayarak gezdiğini aktardı.

Uludağ, Şevvalcı'nın avukatının, şüpheli eş için tazyik hapsi talep ettiğini ve talebini AYM'nin emsal kararına dayandırdığını aktardı.

Uludağ, Şevvalcı'nın avukatının, şüpheli eş için tazyik hapsi talep ettiğini ve talebini AYM'nin emsal kararına dayandırdığını aktardı.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Alican Uludağ sonrasında yaşanan gelişmeleri ise şu ifadelerle anlattı: 

'Ancak İzmir 16. Aile Mahkemesi; “Kaffar Yeğen’in savunmasını almadan hürriyeti bağlayıcı ceza veremeyiz” gerekçesiyle tazyik hapsi talebini reddetti. Yetmedi; mahkeme, iki buçuk ay sonraya, yani olan 15 Aralık’a duruşma günü verdi. Yani, ölmezsen talebine bakarız dedi.

Bundan cesaret alan sanık 15 Ekim’de mahkemenin tedbir kararını 4. Kez ihlal etti. Hülya Şellavcı, umutsuzca yine emniyete şikâyet etti. Ancak polis merkezi, 3. ve 4 ihlallere ilişkin karşı tarafın ifadesi alınmadığı savıyla olayı savcılığa ve Aile Mahkemesi’ne iletmedi.

Ve Hülya Şellavcı, boşanma davası açmasının üzerinden 1 ay geçmeden, mahkeme kararını 5. kez ihlal eden Kaffar Yeğin tarafından 22 Ekim akşamı işyerinde alnından vurularak katledildi. Katili halen yakalanamadı.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
189
68
22
8
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
k4dir

mükemmel türk adalet sistemi..

k4dir

bireysel silahlanma olayının ülkemizde kolaylaştırılması lazım. bu şekilde hukuktan kanundan anlamayan psikopatların tacizinin devamı halinde birey kendini s... Devamını Gör

Citizen Cane

Mahkeme açıkça tehdit, darp, taciz gibi olaylarla gelen sanığa aslında senin niyetin kötü değil serbestsin. Git işini tamamla artık vurur musun, dilim dilim ... Devamını Gör

Ceyda uysal

Bi yerde okumuştum. “ Medeni kanun ile verilen cezaların yetersiz olduğu kanısına varılması için CEZA VERİLMİYOR ki İslami hukuk kurallarına uygun cezalar v... Devamını Gör

moonlight

evet bende biliyorum bu dediğini kadın cinayetleri ve idam kararı tamam birbirine bağlı ve politiktir...