Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da 37 Senedir Her Ramazan Düzenlenen Kitap Fuarı Bu Yıl İptal

etiket İstanbul'da 37 Senedir Her Ramazan Düzenlenen Kitap Fuarı Bu Yıl İptal

İstanbul'da 37 yıldır aralıksız düzenlenen kitap fuarının bu yıl düzenlenmeyeceği bildirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski yönetimden bu konuda görüş aldıklarını ve onlardan gelen yanıt doğrultusunda iptal ettiklerini ifade etti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kitapseverlerin yıl boyunca beklediği birkaç kitap fuarından biri de her yıl ramazan ayında İstanbul’da kurulan Dini Yayınlar Fuarı.

Her ne kadar bu fuarın ismi 'Dini Yayınlar Fuarı' olsa da farklı eserler basan yayınevleri de bu fuara katılıyor.

1982'den beri düzenleniyordu

1982'den beri düzenleniyordu

İndependent Türkçe'den Cihat Arpacık'ın aktardığına göre, 1982 yılından bu yana İstanbul’da kurulan bu fuar 2010 yılına kadar Sultanahmet Camii’nin avlusunda düzenleniyordu. Fuar, 26 yıl boyunca diğer ramazan etkinlikleriyle birlikte Sultanahmet’teki varlığını korudu. 2010 yılında ise Beyazıt Meydanı’na taşındı. Sultanahmet’teki Ramazan alanında sucuk ekmek, şeker, kahve, hediyelik eşya gibi stantlar ise faaliyetine devam etti. 

2010 ile 2017 arasında Beyazıt’ta faaliyet gösteren fuar yine ilgi odağı olsa da eski canlılığını hiçbir zaman kazanmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl fuara Ayasofya’da bir alanı tahsis etti. Birçok yayıncıya göre Ayasofya’da kurulan 2018 fuarı oldukça başarısız oldu.

Ramazanın yaklaştığı bu günlerde kitap fuarını bekleyen binlerce İstanbullu açısından şaşırtıcı bir gelişme yaşandı. Her yıl Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde düzenlenen bu fuarın bu yıl yapılmayacağı öğrenildi.

İmamoğlu: "Benim bir dahlim yok"

İmamoğlu: "Benim bir dahlim yok"
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Belediye Başkanları Toplantısı için Ankara'ya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamaoğlu, Hacı Bayram Veli Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fuarın bu yıl düzenlenmemesine ilişkin soruya yanıt veren İmamoğlu, konuyu eski yönetim ile konuştuklarını ve onlardan gelen görüş doğrultusunda iptal kararı aldıklarını ifade etti:

'Kimse bu anlamda bizim yol haritamıza siyaset karıştırmaya, manevralar yapmaya kalkışmasın, bizde geçmez. Geçmiş dönemden gelen yönetim, itfaiyenin, emniyetin Sultanahmet Meydanı'nda bu tarz fuar alanı kurulmasına karşı olduğunu söylediler. Özellikle oradaki esnafın bu tür kurulumların işlerine zarar verdiğini ilettiğini, toplumun orada sağlıklı bir şekilde buluşamadığı konusunda geniş tespitleri olduğunu söylediler. 'Ne öngörüyorsunuz?' dedim. 'Kurulması yanlış' dediler. 'O zaman kurmayın.' dedim. Ben o anlamda hiç irade koymadım. 'Esnaf rahatsızsa, emniyet rahatsızsa, itfaiye rahatsızsa kurmayın' dedim. Ne diyorlarsa kabul ettim. Artı orada kurulacak olan, Diyanet Vakfı diye adlandırılıyor ama, orada yazan özel bir fuar şirketidir. Bana da yazısı gösterildi. Ben de 'Yönetime gönderin, yönetimin gerekli ve lüzumlu cevapları var, onlar versinler' dedim. Biz Diyanet Vakfıyla her türlü iş birliği yaparız. Diyanet kurumuyla da her türlü iş birliği yaparız. Aradaki özel şirkettir ve söylediğim gerekçelerden dolayı önceki yönetim, burada kurulmasının kesinlikle yanlış olduğu hakkında bize brifing verdi. Sebebi budur.'

Diyanet Vakfı'na ait fuar şirketi: "Sorunu çözmeyi umuyoruz"

Diyanet Vakfı'na ait fuar şirketi: "Sorunu çözmeyi umuyoruz"

Fuarı, Türkiye Diyanet Vakfı’na bağlı Vakıf Fuarcılık organize ediyor. Independent Türkçe'ye konuşan yetkililer internet sitelerinden fuarın 15 Mayıs’ta Ayasofya’da yapılacağı ilan edilse de net bir takvimin olmadığını belirten fuar yetkilileri sorunu belediye ile görüştüklerini ve haftaya kadar çözmeyi umduklarını ifade etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
427
256
168
47
30
18
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sercan Aslan

her tarafımız cami dolu giden yok herkes kütüphane bilim merkezi ister yapan yok diyanete milyonlarca para akar bilime ise akan para durur. Amaç şudur insan... Devamını Gör

M.L KİNG

Konuşmanın sonu olmamış.

denemecelersss

bir kere gittim sürekli aynı kitaplar. sadece dini kipta ve kendi cemaatlerinin kitapları. saçma bulmuştum kaldırılmasını iyi buldum.

Walter oDim

Malzeme olsun diye bunlar yakında iftar çadırı kurdurmazlar . İmamoğlu istemedi diye aktrollere haber yaptırırlar . Kuduruyorlar hala