Görüş Bildir
Haberler
'3. Dalga' Bilmecesi

'3. Dalga' Bilmecesi

yelda kahveci
16.01.2014 - 11:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da Yeni Operasyon İddiası

İstanbul'da yeni bir yolsuzluk operasyonu başlatıldığı ancak emniyetin talimatı uygulamadığı iddia edildi.

İstanbul’da yeni bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun başlatığıldı, savcılığın talimatının İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanmadığı iddia ediliyor.

Soruşturmayı memur suçlarına bakan savcı İbrahim Baytekin’in yürüttüğü, itfaiye teşkilatı ağırlıklı olduğu öne sürüldü.

SAVCI BAŞSAVCIYA YAZI GÖNDERDİ

Soruşturma savcısı Baytemir’in emniyetin bu tutumu üzerine talimatının yerine getirilmediği için gereğinin yapılması amacıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı gönderdiği de iddialar arasında.

EMNİYETTEN SUÇ DUYURUSU İDDİASI

Star'ın haberine göre ise Emniyet, operasyonun yasadışı olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Milliyet

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/istanbu...

'Üçüncü dalga' operasyonu, polis uygulamıyor

İstanbul'da yeni bir yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başlatıldığı ancak savcılık talimatının İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanmadığı iddia edildi.

 Savcılık operasyon için İstanbul Organize SuçlarlaMücadele Şube'sine operasyon talimatı verdi. Ancak gelen bilgilere göre Organize Şube polisleri, savcılığın talimatına direndi ve operasyon için harekete geçmedi. 

Operasyonun Beyoğlu Belediyesi'ne ilişkin imar yolsuzlukları iddialarını ve İtfaiye teşkilatına ilişkin bazı iddiaları kapsadığı belirtiliyor.

Soruşturmayı memur suçlarına bakan savcı İbrahim Baytekin’in yürüttüğü öğrenildi. Soruşturmanın itfaiye teşkilatı ağırlıklı olduğu, ihalede yolsuzluk suçlamasıyla İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan üst düzey bir yetkilinin de şüpheliler arasında yer aldığı ileri sürüldü. 

radikal.com.tr 

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/turkiye/ist...

'Operasyon Ankara'nın Talimatıyla Durduruldu'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı 17 Aralık ve 25 Aralık tarihli iki operasyondan sonra üçüncüsü için düğmeye basıldığı iddia ediliyor. Ancak polis harekete geçmedi. Operasyonun durdurulması talimatının Ankara'dan verildiği öne sürülüyor.

Savcılık operasyon için İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube'sine operasyon talimatı verdi. Ancak gelen bilgilere göre Organize Şube polisleri, savcılığın talimatına direndi ve operasyon için harekete geçmedi. Operasyonun Beyoğlu Belediyesi imar yolsuzlukları ile ilgili olduğu iddia ediliyor.

Operasyon için adli kolluk görevi yerine getirmedi. Görevi yerine getirmeme sebebi olarak emniyet birimlerine üstlerinden gelen talimat gösteriliyor. Operasyonun konusunun, Beyoğlu Belediyesi kapsamında yapıldığı iddia edilen imar yolsuzlukları olduğu öne sürülüyor.

ANKARA'NIN TALİMATIYLA DURDURULDU

Yurt gazetesinden Ali Cemal Karabudak'ın ulaştığı bilgilere göre; operasyonu başsavcı vekili Ali Cengiz Hacıosmanoğlu'nun bilgisi ve talimatı ile yürütülüyor.

Savcının talimatıyla Organize Şube'deki polislerin gece hazırlıklarını yaptığı ancak bu sabaha karşı 03.00'da gelen talimat üzerine operasyon durduruldu. Mahkemeden alınan arama ve gözaltı kararlarına rağmen savcılık talimatı İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından uygulanmadı. Operasyonun Ankara'dan gelen talimatla durdurulduğu öne sürülüyor.

Yurt

Kaynak: http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0