Görüş Bildir
Haberler
İskenderun'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? İskenderun'da Nereye Gidilir?

İskenderun'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? İskenderun'da Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
26.01.2022 - 11:06

Kendi adını taşıyan körfezin kıyısında bir yerleşime sahip olan İskenderun, Doğu Akdeniz’i Ortadoğu’ya bağlayan bir kapı özelliğinde olan bir liman kentidir. Hatay ilinin en büyük ilçesi olması yanında tarihi ve doğal güzellikler açısından da önemli yerler arasındadır. Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış İskenderun'da görülmesi gereken pek çok yer bulunmaktadır. Birçok kişi İskenderun'da gezilecek yerleri internet üzerinden araştırıyor. Peki, İskenderun'da gezilecek yerler nerelerdir? İskenderun'da nereye gidilir?  İskenderun'da ne yenir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İskenderun'da yerleşimin milattan önce 2000'lerden başlayıp birçok krallık idaresinde kaldıktan sonra kentin asıl kurulumu milattan önce 333 yılında Büyük İskender tarafından olduğu bilinmektedir. Daha sonraki yıllarda bu bölgeyi Romalılar, Persler, Bizanslılar, Eyyubiler ve Selçuklular egemenlikleri altına almış ve Osmanlı hakimiyetine geçtikten sonra Doğu Akdeniz’de önemli bir liman kenti olmuştur. Hala daha Türkiye'nin en büyük limanlarından birine sahip olan İskenderun'da gezilecek görülecek yerler merak ediliyor. İskenderun'da gezilecek yerlere ve İskenderun'da yenilecek yöresel lezzetlere dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

İskenderun'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? İskenderun'da Nereye Gidilir?

İskenderun'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? İskenderun'da Nereye Gidilir?

Bu bölgeyi gezip görmek isteyen ziyaretçiler için İskenderun, birçok uygarlığın izlerini taşıyan tarihi yapılar ve doğal güzelliklerle dolu alanlarla bezenmiş bir ilçedir. Bu yerlerden bahsedecek olursak İskenderun Deniz Müzesi, Türkiye’nin üç deniz müzesinden biridir. İlçe merkezinde bulunan ve geniş bir eser koleksiyonuna sahip müzede denizcilik ile ilgili araç gereçler sergilenmektedir. Yine ilçe merkezinde sahilde yer alan Alexanretta Antik Kenti farklı uygarlıkların işgaline uğrayarak zarar görmüş olmasına rağmen İskenderun tarihi için önemli bir yerdir. 

Doğal güzelliğiyle ünlü Soğukoluk Yaylası İskenderun’u panoramik açıyla tepeden gören eşsiz manzaraya sahip bir doğa harikasıdır. Burada konaklama amacıyla gelenler için pansiyonlar ve kamp alanları, doğa yürüyüşleri yapılacak parkurlar ve piknik alanları yer almaktadır. Merkeze en yakın plaj olan Karaağaç Plajı altın sarısı kumsalı ile sıcak ve temiz denizi ile ve doğal dalgakıran oluşumu sayesinde dalgasız olması ile tercih edilen bir plajdır.

İskenderun yakınlarındaki Payas ilçesinde ziyarete açık önemli yerlerden biri olan Damlataş Mağarası sarkıt ve dikitlerden oluşmuş doğal bir oluşumdur. Aynı bölgede yer alan önemli tarihi yapılardan biri de Payas Kalesi’dir. Tarihi çok eskilere dayanan ve Osmanlı idaresine girdikten sonra yenilenen kalede Osmanlı mimarisini yansıtan eserlere rastlanır. İlçe merkezinde 1585 yılında yapılan Marcircos Rum Ortodoks Kilisesi ile 1885 yılında yapılan ve içinde paha biçilmez tablolar bulunduğu söylenen Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi günümüzde ibadete açıktırlar.

Amanos Dağlarının eteklerinde deniz kıyısı ovasında kurulu modern bir yerleşim yeri olan İskenderun özellikle palmiyelerin sıra sıra süslediği kordonu ile motor gezintileri ile yöresel lezzetlerini tadacağınız restoranları ile de görülmeye değer bir kenttir. Özellikle yaz akşamları insanların akın ettiği bu uzun sahil şeridinde yürüyüş yapabilir ve birçok yerde yemek yiyebilirsiniz. Buranın meşhur yiyeceklerinden bahsedecek olursak fırında pişirilen bir et yemeği olan Belen tava ilk akla gelendir. Adana kebabından daha ince yapılan İskenderun Kebabı, hamur işi çörek çeşidi olan Kömbe ve yöredeki tatlı çeşitlerinden olan Müşebbek Tatlısı ile Çıtır Kabak Tatlısı İskenderun mutfağının önde gelen lezzetlerindendir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
9
4
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın