onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Silifke'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Silifke'de Nereye Gidilir?

Silifke'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Silifke'de Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
20.01.2022 - 11:12

Akdeniz bölgesinde Göksu Irmağı deltasının başlangıcı olan bölgede kurulu olan Silifke, Mersin iline bağlı içinde birçok doğal güzellikler ve tarihi yapılar barındıran bir ilçedir. Bu nedenle Silifke’yi gezmeye az bir zaman ayıran ziyaretçilere, tarihi mekanları gezmeye en az üç dört gün ayırmalarını öneririz. Sakin koyları, masmavi renkteki denizi ve küçük adaları ile deniz turizmine de hitap etmekte olan Silifke ve çevresinde deniz ve sahil sevenlerin beğeneceği bolca alan bulunur. Birçok gezgin Silifke'de gezilecek yerleri merak ediyor. Silifke'de gezilecek yerler nerelerdir? Silifke'de nereye gidilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Tarihte bu yöreye ilk yerleşenlerin Orta Asya’dan kalkıp önce Mezopotamya’ya ardından da buralara göç ederek yerleşen Sümerlerin bir kolu olan Türk kökenli Luviler olduğu söylenir. M.Ö. 4. yüzyılda İyonlar Silifke sahillerinde koloniler kurduktan sonra sırasıyla, Klikya Krallığı, Pesler, Makedonlar, Romalılar, Bizanslılar ve irili ufaklı birçok uygarlıklar bu topraklarda hüküm sürmüşlerdir. Daha sonra Selçuklular ve Anadolu’ya akın akın gelen Türk boyları Silifke ve çevresine egemen olmuşlardır. Tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış Silifke'de gezilecek yerler internet üzerinden araştırılıyor. Silifke'de gezilecek yerlere ve görülmesi gereken tarihi yapılara dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Silifke'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Silifke'de Nereye Gidilir?

Silifke'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Silifke'de Nereye Gidilir?

İlçe merkezine 2 km mesafede olan ve kente hâkim bir tepede konumlanan Silifke Kalesi, Makedon komutanlardan biri tarafından inşa ettirilmiştir. Gezilmesi gereken yerler listesinde olan bu tarihi yapı daha sonra bölgeye yerleşen uygarlıkların yönetimine girmiştir. İlçeye 30 km uzaklıkta olan ve Yunan döneminde bir ticaret merkezi olan Olba Antik Kenti, Hristiyanlığın yayılması ile günümüzde içinde kilise ve manastır gibi dini kalıntılar bırakılmış alan olarak ziyarete açıktır. Silifke gezilerinde en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen ve doğal oluşum olan Cennet ve Cehennem Mağaralarıdır. Narlıkuyu Mahallesi’ndeki yan yana iki mağaradan Cennet Mağarası 400 basamaklı merdiven ile inilen 70 m derinliğinde altında dere ve merdivenlerin sonunda Zeus Tapınağı denilen kısım yer alır.

Cehennem Mağarası ise ancak dağcıların inebileceği daha dar bir alana sahiptir. Yine Narlıkuyu mahallesi sınırları içinde kalan ve Romalılar tarafından inşa edilen Poimenios Hamamı içinde sanatsal değeri çok yüksek olan bir mozaik yer almaktadır. Silifke’ye ortalama 8 km mesafede olan İmbriogion Antik kenti Hristiyanlık döneminden kalma yedi ev, tapınak mezarlar, Roma hamamları ve Yunanca yazıtlar gibi tarihi kalıntılar bulunmaktadır. Taşucu limanı yanında yer alan Arslan Eyce Özel Amfora Müzesi’nde Mersin’den Antalya’ya uzanan deniz şeridinden toplanan ticari amforalar sergilenir. Hz. İsa’nın havarilerinden St.Paul ‘un vaazlarından etkilenen Aya Tekla’nın kendine dine adadıktan sonra öldürüleceğini öğrendikten sonra kaçıp saklandığı bir mağara olduğu belirtilen Aya Tekla Kilisesi Taşucu yolu üzerinde yer alır.

Silifke'de Ne Yenir?

Silifke'de Ne Yenir?

Daha çok deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için de Silifke’de harika sahiller ve tertemiz kumsalların bulunduğu birçok seçenek vardır. Taşucu Sahilleri ve çevredeki koylar denize girmek isteyenler için iyi birer seçenektirler. Yeşilovacık Mahallesi sahilindeki Boğsak Koyu ve Adası mavi bayraklı bir denize sahip olmanın yanında ıssız ve sakin kumsalı, turkuaz denizi ve büyüleyici doğası ile çadır ve karavancılar için favori mekanlardandır. Silifke-Mersin yolu üzerinde bulunan Narlıkuyu beldesi denize sıfır balık restoranları ile bilinir ayrıca deniz kıyısında günümüzde bir müze olarak gezilen tarihi hamamın tabanındaki Üç Güzeller Mozaiği mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. 

Halk türküsüne konu olan yoğurdu ile de bilinen Silifke’de yöresel lezzetlere ait birçok örnek verilebilir. Bunlardan bulgur ile yapılan batırık, arabaşı, kulak çorbası, topalak, oklava çekmesi ve sıkma adıyla bilinen yiyecekler yörede çokça bulunan kaliteli restoranlarda yöresel lezzet olarak ziyaretçilere sunulmaktadır.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın