Görüş Bildir
Haberler
IŞİD ve THKP-C İngiltere'nin Terör Listesinde

IŞİD ve THKP-C İngiltere'nin Terör Listesinde

Onedio Medya
17.06.2014 - 15:28 Son Güncelleme: 17.06.2014 - 17:16

İngiltere, IŞİD'i (Irak Şam İslam Devleti) terör örgütleri listesine aldı. Suriye'deki faaliyetleri nedeniyle listeye alınan beş örgüt arasında THKP-C de (Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi) bulunuyor.

İngiltere İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada IŞİD'le ilişkili olmanın veya örgüte mali destekte bulunmanın ceza gerektiren suç olacağı belirtildi.

Londra hükümeti, Irak'ta olası bir askeri operasyonda rol almayacağını ancak Irak hükümetini destekleyeceğini duyurdu.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague bugün parlamentoda yaptığı konuşmada, İngiltere olarak herhangi bir askeri müdahale planları olmadığını vurguladı.

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı ise Suriye'deki faaliyetleri nedeniyşe IŞİD ve dört ayrı örgütü yasaklı terör örgütleri listesine aldı.

Yasaklanan örgütlerin Suriye ile bağlantılı olduğu belirtildi.

Listeye alınan örgütler Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (THKP-C) Kateeba el-Kawthar (Kak) Abdullah Azzam Tugayları (Ziyad al-Jarrah Taburları dahil) Filistin Halk Kurtuluş Cephesi - Genel Komutanlık (PFLP-GC)

Aylık konuşmasında Hague, Suriye ve Irak'taki çatışmaların net olarak birbiriyle bağlantılı olduğunu söyledi.

Hague, İngiltere vatandaşı olup Suriye ve Irak'ta savaşan kişilerin sayısının 400'e kadar vardığını söyledi.

İngiliz Bakan, hükümetin karşı karşıya olduğu en büyük güvenlik sorununun, Suriye'de eğitim gören 'cihatçı' militanların İngiltere'ye dönüp şiddet eylemleri gerçekleştirmeye niyetlenmesi riski olduğunu söyledi.

Hague son yaşanan krizle ilgili olarak İngiltere'nin odağının, karşıya karşıya olduğu tehditlere direnmek ve terörizmin Irak'ta ve bölgede yayılmasını durdurmak amacıyla demokratik ve egemen Irak'ı desteklemek olduğunu ifade etti.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0