İntihar Oyunu 'Momo' YouTube'a Sızdı İddiası: 'Çocuğunuzun Ne İzlediğine Dikkat Edin'
BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Ulusal İnternet Güvenliği Dairesi tarafından ailelere gönderilen uyarılarda Momo'nun çizgi filmlerin yanı sıra sürpriz yumurta, oyun ve ürün tanıtımı ve Minecraft videolarında görüldüğüne dair haberlere dikkat çekilerek, 'YouTube'un zararlı içeriği izlemesine rağmen, silininceye kadar bunlar binlerce kişiye ulaşılabilir ve silindikten sonra tekrar yüklenebilir' ifadeleri yer aldı.
Ulusal İnternet Güvenliği Dairesi tarafından yapılan uyarılar şu şekilde:
Çocuklarınıza Momo'nun bir insan olmadığını ve onlara doğrudan zarar veremeyeceğini anlatın.
İnternetteyken çocuklarınızı yalnız bırakmayın, ne izlediklerine dikkat edin.
Çocuklarınızdaki davranış değişikliklerini gözleyin, onlara sürekli konuşun.
Güvenlik ayarlarında çocuklarınızın erişebileceği içeriği sınırlayın. Şüphelendiğiniz hesapları engelleyin. YouTube'da bir sonraki videoyu otomatik olarak oynatma seçeneğini kaldırın.
YouTube ise Momo'nun sitedeki videolarda belirdiğine işaret eden hiçbir bulgu olmadığını açıkladı
Arjantin'de 12 yaşındaki bir çocuğun geçen Ağustos'taki intiharı Momo'yla ilişkilendirilmişti
İngiltere'de ise geçtiğimiz salı günü beş yaşındaki bir çocuğun çizgi film izlerken beliren Momo'nun talimatıyla saçlarını kestiği iddia edilmişti.
Cheltenham kentinde yaşayan Sam Barr adlı bir anne, kızı Jemma'nın saçlarını neden kestiği sorusuna 'Momo istedi. Momo bana bundan sonra ne yapmam gerektiğini söyleyecek. Uyurken bir gözünü açık tut' dediğini anlattı. Barr, ayrıca 'Tanrı'ya şükürler olsun sadece saçlarını kesti. Daha kötüsü olabilirdi' dedi.
'Bizi arayan medya mensuplarının sayısı, çocukları için endişelenen ailelerin sayısından fazla'
İngiltere'de Momo'yla ilgili endişeler, Facebook'ta son 24 saat içinde en çok paylaşılan içeriklerden biri oldu. Ancak internet güvenliği ve çocuklara yardım örgütü uzmanları Momo konusunda gereksiz bir panik havasının yaratıldığını öne sürüyor.
Samaritans ve NSPCC adlı yardım kuruluşları, İngiltere'de Momo yüzünden zarar gören kimsenin olmadığını belirterek 'çocukları kendilerine zarar vermeyi düşünmeye sevkedebileceği' için bu haberlerin daha riskli olabileceğine dikkat çekti. İnternet Güvenliği Merkezi medyaya 'sahte haber' yaymakla suçlarken çocuklara yardım örgütü NSPCC'nin açıklamasında 'Bizi arayan medya mensuplarının sayısı, çocukları için endişelenen ailelerin sayısından fazla' dedi.
Yorum Yazın
çocuk doğar doğmaz instagrama 289518258 foto canım BERKEM canım sudem , 3-4 sene sonra heves bitiş tablet telefon verip hayata dönüş .. ozeti bu arkadaslar
hepinize katılıyorum ciddi anlamda soruyorm bunu düğünün hayalini instagrama atacağı fotoğraflar olan kadın, yanliz kalmayayim diye evlenenen cevre baskisind... Devamını Gör
Bizde yeni nesil anne baba modeli var ..ver eline tableti,tefonu hadi çocuğum git ötede oyna ..He birde şey var " ayy benim çocuğum zehir gibi okuma yazma öğ... Devamını Gör
" Çocuklarınıza Momo'nun bir insan olmadığını anlatın. " iyice altlarına sıçsınlar diye mi :d