Görüş Bildir
Haberler
İnsanların İnternetin Yaygınlaşmasından Önce Yaptığı 14 "Hadi Canım" Şey

İnsanların İnternetin Yaygınlaşmasından Önce Yaptığı 14 "Hadi Canım" Şey

Vakur Barut
20.01.2018 - 15:14

Zaman o kadar hızlı geçiyor mu ya? Cidden internet öncesi zamanlarımızı artık unutmaya mı başladık? Gerçi 2000 doğumluların bile reşit olduğu bu günlerde internet öncesi zamanları hatırlayan insanların sayısı da git gide azalıyor. Hatırlayanlar da bilgisayar çağına uyum sağlamayı başarmış kimseler.

Ama internet öncesi zamanlarda yaptığımız, üzerinden yüzyıllar geçmese de yavaştan unutmaya başladığımız şeyler var. İnternet çağında, internetten istifade ederek bunları hatırlamaya ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ansiklopedi satın almak.

1. Ansiklopedi satın almak.

Evet, koca koca, 10-15 ciltlik ansiklopediler alırdı insanlar. Hatta gazetelerin ana Britanica verme yarışı hala aklında bazılarımızın. Bilgiye ulaşmanın yolu o zamanlarda ansiklopedilerden geçerdi. Şimdi sadece sahaflarda meraklılarını bekliyorlar.

2. Sora sora Faruk Eczanesi’ni bulmak.

2. Sora sora Faruk Eczanesi’ni bulmak.

Hala soranlar vardır illaki, ama akıllı telefonlarla birlikte adres sormak uzun zamandır bir nostalji objesi oldu. Konum at diyorsun, tek tıkla gideceğin yeri kapı numarasına kadar buluyorsun. Faruk Eczanesi’nin aramak artık eskilerde kaldı.

3. Buluşma yerine gidip dakikalarca beklemek.

Ne oldu, nerede kaldı diye meraklanmaya gerek yok, hatta buluşma yerine gitmeye bile gerek yok. Whatsapp’tan geldin mi diye sormak, gelmediyse kendini kitapçıda, kafede, herhangi bir yerde oyalamak gayet de mümkün.

4. İstediğin müziğe ulaşmak için yer altına inmek.

Akmar pasajı nostaljisi yapmayacağız, ama istediğin müziği dinlemek için neler yaptığını bir düşün. Şimdi Premium üye olmana bile gerek yok, Spotify ile istediğinden fazlası elinin altında.

5. Kütüphaneye gidip kitap okumak.

Kütüphaneler yine var elbette, ama daha çok ders çalışmak için kullanılıyorlar. Kitap okumak istiyorsan binlerce elektronik kitap telefonunda, tabletinde seni bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kağıt kalem kullanıp bir şeyler yazmak, not almak.

Çoğu insan el yazısını unuttu yahu ne diyorsun sen? Artık her şeyi elektronik ortamda saklıyoruz. Notlarımızı telefonumuza alıyoruz, ödevleri bilgisayarda hazırlıyoruz, iletişimimiz mail, whatsapp üzerinden yürüyor. Sosyal medyada yazıp çiziyoruz duygularımızı.

7. Beğendiğin dizinin bir sonraki bölümünü izlemek için bir hafta beklemek.

Şimdi bir gecede 3 sezon bitiren var düşün.

8. Haberleri günde bir defa okumak.

Gazete alırdın haberleri okur hayatına devam ederdin. Şimdi gündemi saniye saniye takip ediyoruz. İyi mi oldu? Olmadı sanki, kafalar yandı.

9. Hata yapmak.

Önceden böyle bir özgürlüğümüz vardı, hata yapardık, yaptığımız kişiden özür dilerdik hallolurdu. Şimdi sosyal medyada bir hata yap bakalım, linç is coming.

10. Dışarıda oynamak.

Evet, bu durum internet öncesi nesille birlikte bitti. Artık dışarıda oyun oynuyormuş hissi veren bir teknoloji bile var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bilgisayarı internet harici işler için kullanmak.

Ne bileyim ödev hazırlamak, mayın tarlası oynamak, fal açmak, vs. Şimdi bilgisayarı açıp internet haricinde başka bir şey yapan var mı? Belki oyun ama onların da online olanları makbul.

12. Bir kucak dolusu defter ve dosya ile gezmek.

Çünkü ihtiyacınız olan her şey oradaydı. Şimdi laptop, bilemedin tablet her şeye yetiyor.

13. Yüz yüze konuşmak.

E facetime bu değil mi işte? E yani hadi öyle olsun.

14. Kendi planlarını yapmak.

Şimdi trend olan ne? İnsanlar ne yapıyor? Hangi konserlere gidiyor? Hangi filmi izliyor? vs. bunları bilip ona göre davranmak gerek. Yoksa whatsapp’ta grup konuşmalarına nasıl dahil olabilirsin ki?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
109
76
19
17
8
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın