Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu ve Yavaş 'Korona Rakamları Gerçeği Yansıtmıyor' Dedi: 'Şu Anda İstanbul Eşittir Türkiye'

etiket İmamoğlu ve Yavaş 'Korona Rakamları Gerçeği Yansıtmıyor' Dedi: 'Şu Anda İstanbul Eşittir Türkiye'

Sağlık Bakanlığı'nın günlük açıkladığı koronavirüs verilerini değerlendiren İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, sürecin şeffaf yönetilmediğini, açıklanan rakamların gerçekleri yansıtmadığını söyledi. İmamoğlu, 'Şu anda neredeyse İstanbul eşittir Türkiye' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de 1 Haziran’da başlayan normalleşme süreciyle birlikte koronavirüs vakaları her geçen gün artarken Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan rakamların gerçekliği de tartışma konusu oldu.

Türk Tabipleri Birliği başta olmak üzere birçok kuruluş tarafından sıklıkla gündeme getirilen bu iddia, bugün Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanları tarafından da dillendirildi.

"Bizde bu sayılar var"

"Bizde bu sayılar var"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti’nin online düzenlediği webinar paneli sonrası yöneltilen soruları yanıtladı. 

Sözcü'den Latif Sansür'ün aktardığı bilgiye göre, Türkiye'deki sayı kadar, İstanbul'da bulaşıcı hastalıktan ölenler olduğunu söylemesi halinde kıyamet kopacağını dile getiren İmamoğlu, şunları kaydetti:

'Bizde bu sayılar var. Bir dönem kamuya açıktı, e-devlet üzerinden görülebiliyordu. Bunlar kısıtlandı. Ama insanlar istatistikleri okuyabiliyorlar. Yani bir önceki sene ile bu sene arasındaki farkı okuyabiliyorlar. Şu anda neredeyse İstanbul eşittir Türkiye. 

Peki üstü ne olacak. Türkiye rakamları neredeyse Ankara'dakiler kadar, açıklanmıyor. Aynı şey İstanbul için geçerli.'

"Bunu konuşan siyasiler neredeyse hain ilan edildi"

"Bunu konuşan siyasiler neredeyse hain ilan edildi"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dertlerinin tartışma açmak olmadığını, ancak bu konunun ele alınmasının şart olduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Şimdi yeniden tartışma açmış olacağız. Bizim derdimiz tartışma açmak değil ki. Bizim derdimiz şeffaflık. Ben görüyorum. Bu rakamları bunu bir kısım siyasilere verdik. Bunu konuşan siyasiler neredeyse hain ilan edildi.

Ölüm raporunu paylaşmak işin vahametini tedbir boyutunu arttırır. O bakımdan söylüyorum, ne yazık ki şu anda İstanbul eşittir Türkiye.'

"Ankara'da toplam 563 kişi öldü"

"Ankara'da toplam 563 kişi öldü"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'da, pandemi sürecinde yapmak istedikleri çalışmaların engellendiğini anlattı. 

Açıklanan rakamların gerçekten uzak olduğunu anlatan Yavaş, şunları kaydetti:

'Ankara'da toplam 563 kişi öldü. Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulsun. Adana, İstanbul, İzmir, Ankara belediye başkanlarından bir günlük rakamları istesinler. Sonra açıklanan rakamlara baksınlar.

Rakamları az açıklamanın kime ne faydası var. Bence tam tersi olmalı. 30 vefat varsa 100 demeli. Yoksa vatandaşlarımız ne düğünden, ne sünnetten vazgeçer.

Biraz ikna ile biraz korkutarak, biraz zorlamayla bu tedbirlere ağırlık vermek zorundayız yoksa gerçekten altından kalkamayacağız.'

"Belediyeler olmazsa hükümetin hali ne olacaktı?"

"Belediyeler olmazsa hükümetin hali ne olacaktı?"

Mansur Yavaş, birilerinin kara propoganda yaparak kendilerini kötülediğini anımsatarak şunları söyledi:

'Biz olmazsak bunlar üç koyun güdemez, ortalık çöp dağlarıyla dolar diyorlardı. Hükümet değişikliğinde Türkiye'de kara bir tablo çıkacağını söylüyorlardı. Tam tersi çıktı. Hatta bu belediyeler olmazsa pandemi sürecinde hükümetin hali nice olacaktı. Maske bile dağıtmakta zorlandılar.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
521
161
41
21
19
15
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yavaş ı cumhurbaşkanı olarak göreceğimiz aydınlık günlere az kaldı 👊

Pelinsu

Aday olmayacakmış 😢

Erhan Demir

Kayseri pandemi hastanesindeyim. Anne ve babamda korona şüphesi, kardeşim ve onun çocuğuda korona pozitif. Sabah anne babam için ambulans istedim. 5 buçuk da... Devamını Gör

Bozkurt

AKP iktidarı çizdiği pembe tabloya karşı olanı direkt vatan haini ilân ediyor zaten. Herkes ölüm döşeğinde de olsa biat edecek!