Görüş Bildir
Haberler
İlk Üç Günde 750 Milyon Dolar Kazanan 'Read Dead Redemption 2' Hakkında Bilmeniz Gerekenler

İlk Üç Günde 750 Milyon Dolar Kazanan 'Read Dead Redemption 2' Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Uzun zamandır videoları ve haberleriyle oyun dünyasını meşgul eden bir isim Red Dead Redemption. Aksiyon türünün en önde gelen örneklerinden GTA’yı hazırlayan yetenekli parmaklar, bu kez kendilerine Vahşi Batı‘yı mesken tuttu. Böylelikle ortaya GTA tadında bir kovboyculuk hikayesi olan Red Dead Redemption çıktı. İlk üç günde 750 milyon dolar gelir elde eden oyun rekor üzerine rekor kırdı. Dünyanın en büyük açık dünya oyunlarından birisi olan Red Dead Redemption ile ilgili bilgileri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Read Dead ilk oyununda büyük bir başarı elde etmişti.

Read Dead ilk oyununda büyük bir başarı elde etmişti.

Xbox 360 ve PlayStation 3 platformları için Kuzey Amerika'da 18 Mayıs 2010'da, geri kalan bölgelerde ise 21 Mayıs 2010'da yayımlandı. RDR 2, 2004'te piyasaya sürülen Red Dead Revolver'ın konu bakımından olmasa da isim olarak devamı niteliğindedir. İlk oyun çıktığı tarihten bu yana çok büyük ilgi topladı ve insanlar tarafından bu oyunun devamı istendi. 'Rockstar Games' ise bu ilgiyi hissedip Red Dead Redemption 2' yi çıkardı.

Peki bu oyunun hikayesi nedir?

Peki bu oyunun hikayesi nedir?

Yapımın hikayesine göre ihanete uğrayan John Marston adlı bir kovboyu yönetiyoruz. Daha oyunun başlarında kurşunların hedefi olup, tam bu dünyadan göçerken, yardımsever vatandaşlar tarafından kurtarılan karakterimiz, iyileştikten sonra yeni düşmanına ulaşmak için yola koyuluyor.

2. oyunda neler olacak?

2. oyunda neler olacak?

2. oyunda 7 atlı kovboyun olduğunu biliyoruz. Resmi olarak kovboylar açıklanmadı fakat bu ekibin ilk oyundan ana kahramanımız John Marston'ın eski çetesi olduğunu tahmin ediyoruz. Rockstar'ın şu ana kadar bıraktığı ipuçları hep bu yönde oldu. Ekipte yer alan isimlerden bazılarını da posterleri inceleyerek bulduk. Çetenin lideri Dutch van der Linde'yi aslında tanıyoruz. Döneminin en korkulan isimlerinden biriyken zaman içerisinde kendi felsefesine yenik düştü, çıldırdı. İlk oyunu oynayanlar kendisiyle olan karşılaşmamızı net şekilde hatırlayacaktır.

Posterden çıkarabildiğimiz bir diğer isim de Bill Williamson'a benziyor. Bill'i de ilk oyundan net bir şekilde hatırlıyoruz. Neticede ilk oyunun merkezinde Bill Williamson'ın peşinde koşturmak vardı. Diğerlerinin silüetlerine bakarak %100 bir şey demek zor ancak teoriler geri kalan isimlerin Jack Swift, Red Harlow, Landon Ricketts ve Shadow Wolf olduğu yönünde.

GTA'dan sonraki en hızlı satılan oyun olma ünvanını elde etti!

GTA'dan sonraki en hızlı satılan oyun olma ünvanını elde etti!

2018'in en iyi oyunu olma konusunda ilk 3 adaydan biri. Bununla birlikte RDR2, eğlence ürünleri tarihinde, bir hafta sonunda en çok satan ürün olma listesinde 2. sıraya yerleşmeyi başardı.Listenin ilk sırasında da bir Rockstar yapımı olan GTA V mevcut. GTA V, ilk hafta sonunda tam 1 milyar dolarlık hasılat elde ederek ulaşılması güç bir rekora imza atmıştı. Geçtiğimiz hafta piyasaya çıkan Red Dead Redemption 2 ise tam 725 milyon dolarlık hasılat elde etti. Avengers: Infinity War'ın ilk üç günde 640 milyon dolarlık hasılatını göz önüne alırsak oyun dünyasının artık ne derece devasa bir sektör olduğu da gözler önüne serilmiş oluyor.

Merakla beklenen oyunların çıkması ya da çıkış tarihinin yaklaşması biz oyun severler için iyi bir gelişme. Fakat Sonbahar zamlarla birlikte geldi.

Merakla beklenen oyunların çıkması ya da çıkış tarihinin yaklaşması biz oyun severler için iyi bir gelişme. Fakat Sonbahar zamlarla birlikte geldi.

Özellikle Sony, PS Store üzerinden sattığı oyunların fiyatlarını kademeli olarak arttırdı. Arttırmaya da devam ediyor.

FIFA 19, God of War, Spider-Man derken sıra şimdi de Red Dead Redemption 2’ye geldi. Sony, Red Dead Redemption 2 Türkiye fiyatı için yeni bir güncelleme yaptı. Bu güncelleme sonucu oyunun fiyatı 469TL’ye yükseldi.

Oyunun standart versiyonu şimdiye kadar 299TL’den satılıyordu. Gelen 170TL’lik zam bizler için pek de şaşırtıcı olmadı. Zira Sony artık yeni çıkan tüm oyunları 469TL seviyesinden satışa sunmaya başladı. 

Muhtemelen önümüzdeki günlerde 299TL sınırında kalan diğer oyunlar da 469TL seviyesine yükselecektir.

Bu haber de oyuncuları biraz üzecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Read Dead Redemption 2 sistem gereksinimleri neler?

Read Dead Redemption 2 sistem gereksinimleri neler?

Minimum Sistem Gereksinimleri:

  • Intel için Core i3 işlemci, AMD için E2 CPU işlemci.

  • Ekran kartı olarak Nvidia için GeForce 1GB, AMD için Ati Radeon HD 5450 GPU.

  • Ram için minimum 6 GB

  • Sistem Windows 7/8/10 için 64 bitlik işletim sistemi.

  • En az 40 GB sistem alanı.

İdeal Sistem Gereksinimleri:

  • İntel için Core i5 işlemci, AMD için FX 8320 GPU.

  • Ekran kartı olarak Nvidia GeForce GTX 750 Ti, AMD için ATI FirePro 2GB GPU olmalı.

  • RAM 8 GB.

  • Windows 8/8.1/10 64 Bit.

  • En az 40 GB sistem alanı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
14
9
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ItsTook20Min

pc için çıkmadı ki sistem özelliklerini neye göre verdiniz.

Ozan Çuvalcıoğlu

yani sistem ozelliklerini kafaniza gore mi yapiyorsunuz ? Abi boyle bos ve yanlis postlar yapmayin yaaa