Görüş Bildir
Haberler
Okullara Kar Tatili

Okullara Kar Tatili

Ulaş
05.01.2015 - 18:52 Son Güncelleme: 06.01.2015 - 13:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkenin büyük bir kısmını etkisi altına alan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitine ara verildi. 

İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokullar ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime bugün bir gün süreyle ara verildi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, meteoroloji yetkililerince İstanbul'da bu geceden itibaren başlayacak kar yağışının bugün öğle saatlerine kadar aralıklarla hafif, öğleden sonra ise etkisini arttırarak yer yer yoğun olacağının tahmin edildiği kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

'Bilhassa, öğleden sonra etkisini arttırması beklenen kar yağışının ve buna bağlı olarak mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, kuvvetli poyraz fırtınası ve akşam saatlerinden itibaren görülecek buzlanma ve don olayının ara cadde ve sokaklar başta olmak üzere araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul'un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokullar ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 6 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.'

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin ise idari izinli sayılacakları bildirildi.

İstanbullulara uyarılar

İstanbul Valiliği, kar yağışı, don ve buzlanma ve ani sıcaklık düşüşü nedeniyle İstanbulluların günlük yaşantısını olumsuz yönde etkilememesi için, gerekli tedbirlerin uygulamaya konulmasının kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada ' kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde zorunlu olmadıkça vatandaşların özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkanların mutlakakar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı vb. kullanmaları/bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları' gerektiği ifade edildi.

Kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınılması, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması uyarısında bulunulan açıklamada olası trafik yoğunluğu düşünülerek araçların akaryakıt ikmallerinin yapılması, acil yardım araçlarının, engellenmeden rahatça seyrü seferlerinin yapılabilmesi için, sürücülerin emniyet şeritlerini kullanmamaları ve bu hususta hassasiyet göstermeleri istendi.

Açıklamada ayrıca, trafiğin yoğun olduğu zamanlarda alternatif güzergahların kullanılması, arıza hallerinde araçların sürücüler tarafından terk edilmemesinin önem arz ettiği dile getirilirken, acil çağrı için 155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma, 159 Karayolları telefon numaralarının aranabileceği belirtildi.

Elektrik kesintisi ve buna bağlı olarak oluşacak su kesintisi, ısınma ve aydınlatma gibi günlük ihtiyaçların karşılanması hususunda tedbirli ve dikkatli olunması, elektrik enerjisinin sağlıklı verilemediği hallerde oluşabilecek düzensiz voltaj durumlarında, elektrikli ev aletlerinin kontrollü bir şekilde kullanılması ve görevli ekiplerin çalışmalarını kolaylaştırma yönünde destekleyici anlayışla site, apartman ve işyeri sorumlu yönetici ve sahiplerinin mevcut alanlarını, giriş ve çıkış yollarını kar ve buzdan temizlemelerinin önem arz ettiği kaydedildi.

Ani sıcaklık düşüşlerinin yaşandığı ve olumsuz hava şartlarının hüküm sürdüğü günlerde yaşlı, çocuk, hamileler ile kalp ve akciğer hastalığı olanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması konusunda uyarıda bulunulan açıklamada 'Hava koşullarına uygun giysilerin giyilmesi, zorunlu olmadıkça av, gezi, piknik amaçlı açık araziye çıkılmaması, kapalı alanlarda mangal gibi aparatların kullanılmaması, baca zehirlenmelerine karşı sobaların dikkatli kullanılması, tamirhane ve benzeri kapalı mekanlarda ısınma amacıyla otomobil çalıştırılmaması vatandaşlarımızın sağlığı ile can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir' denildi.

İhtiyaç duyulan durumlarda İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün (İstanbul AFAD) 0212 455 70 00 ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) 0212 444 25 66 numaralı telefonların aranabileceği vurgulandı.

Bitlis

Bitlis'teki olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, il merkezi ile bağlı köylerde okulların bugün ve çarşamba günleritatil edildiği belirtildi.

Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime ara verildiği kaydedilen açıklamada, ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının kaymakamlıklar tarafından alınacağı ifade edildi.

Tunceli

Tunceli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Ocak'tan itibaren Pülümür, Hozat ve Nazımiye ilçelerinde 2, Ovacık ve Mazgirt ilçelerinde 1 gün eğitime ara verildiği bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Ocak'tan itibaren Pülümür, Hozat ve Nazımiye ilçe merkezleri ve köylerindeki tüm okullarda 2, Ovacık ve Mazgirt ilçe merkezleri ve köylerindeki tüm okullarda 1 gün eğitime ara verildiği belirtildi.

Tunceli il merkezi ve Çemişgezek ilçesinde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği kaydedilen açıklamada, merkezde ve Pertek ilçesinde eğitime devam edildiği kaydedildi.

Ordu

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi.

İl Mili Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede devam edem kar yağışı sonucu Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin tamamında, Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi ve Derinçay, İkizce ilçesinin Özpınar, Devecik, Yoğunoluk, Kaynartaş, Şenbolluk mahallelerinde, Çaybaşı ilçesinin merkez hariç tüm mahalleleri ile Akkuş ilçesinde Akkuş Yatılı Bölge Ortaokulu hariç merkez ve tüm mahallelerde eğitime 6 Ocak Salı günü ara verildiği belirtildi.

Bingöl

Bingöl'de, kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların bugüntatil edildiği bildirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların 06 Ocak Salı tatil edildiği belirtildi.

Öte yandan, Bingöl'de dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı kent merkezi ile yüksek kesimlerde etkili oldu.

Kastamonu

Şenpazar ilçesinde kar yağışı nedeniyle köylerdeki ilkokul ve ortaokullarda eğitime iki gün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün geceden beri devam eden etkili kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı köylerdeki ilkokul ve ortaokullarda eğitime 06-07 Ocak 2015 tarihlerinde ara verildi.

Malatya

Arapgir ve Arguvan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Arapgir ve Arguvan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 06 Ocak Salı ara verilmesi kararlaştırıldı.

Arapgir'de yatılı bölge okullarının tatil edilmediği öğrenildi.

Balıkesir

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarıları doğrultusunda ilçe ve çevresinde bu akşamdan itibaren yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi.

Olumsuz hava şartlarının etkili olacağının tahmin edildiği ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 06 Ocak Salı ara verildiği bildirildi.

Bitlis

Bitlis'in Tatvan ve Hizan ilçelerinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime iki gün ara verildiği bildirildi.

Tatvan Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve hava şartlarının hayatı olumsuz etkilemesi nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki ilkokul, orta okul ve lise düzeyindeki okullar ile eğitim kurslarının iki gün süreyletatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engellilerin iki gün süreyle idari izinli sayılacağının kararlaştırıldığı kaydedildi.

Hizan Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise ilçedeki yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesinden dolayı ilkokul, ortaokul ve liselerin iki gün süreyletatil edildiği, engelli ve hamile çalışanların iki gün idari izinli sayılmasına karar verildiği bildirildi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı kent merkezi il merkeze bağlı köy ve beldelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda 06 Ocak Salı eğitime ara verildiği belirtildi.

Denizli

Denizli'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı sebebiyle Çameli, Kale ve Güney ilçelerinde okulların 6-7 Ocak, Sarayköy dışındaki diğer ilçelerde ise 6 Ocak'ta tatil edildiği kaydedildi.

Öte yandan, Pamukkale Üniversitesi'nde de ilçeler dahil eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Manisa

Manisa’nın Kula ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları bir gün tatil edildi.

Kula Kaymakamı Murat Güven, yaptığı açıklamada, Kula merkez ve bağlı mahallelerde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle, ilköğretim okullarında eğitim ve öğretime 6 Ocak Salı günü ara verildiğini bildirdi.

Kütahya

Kütahya il merkezi ve bazı ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta öğretim kapsamındaki öğrenciler ile birleştirilmiş sınıflı köy okullarında eğitime 06 Ocak Salı ara verildi.

Öte yandan Tavşanlı ve Gediz ilçelerinde ise tüm ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

Kocaeli

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 'Yoğun kar yağışı ile mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretime 06 Ocak Salı günü ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacak' denildi.

Ayrıca, Kocaeli Üniversitesinin (KOÜ) internet sitesinden yapılan açıklamada da üniversitede eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Burdur

Burdur'da olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Konya

Konya'da kar yağışı dolayısıyla Ereğli, Karapınar, Emirgazi ve Halkapınar dışındaki ilçelerde ilkokul, orta okul ve liselerin 1 güntatil edildiği bildirildi.

Tatil olan yerlerde hamileler ve engelliler de 1 gün süre ile idari izinli sayılacak.

Kastamonu

Kastamonu'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve bağlı köylerdeki tüm okulların 2 güntatil edildiği, engelli ve hamile olan çalışanların da 2 gün izinli sayılacağı bildirildi.

Çankırı

Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentteki kar yağışının etkisini yoğun şekilde sürdürmesi dolayısıyla il genelindeki tüm okulların bugüntatil edildiği kaydedildi.

Erzurum

Erzurum'un Karayazı ilçesinde kar yağışı ve fırtına nedeniyle ilçe genelinde ve bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi.

Sakarya

Sakarya'da olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitim verilen okullar bugün tatil edildi.

Samsun

Samsun Valiliği, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Vezirköprü, Ayvacık, Canik ve Salıpazarı ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Tekkeköy ilçesindeki Akbaşlar, Yenidoğan, Yeşildere, Gökçedere ve Yazılar ilkokullarında eğitime 2 gün ara verildiği kaydedildi.

Isparta

Isparta'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve ilçelerde anaokulu, ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime bir gün süre ile ara verildiği bildirildi.

Çorum

Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ile 13 ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Açıklamada, hamile ve engelli personelin de bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Düzce

Düzce'nin Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Kırıkkale

Kırıkkale'nin Balışeyh ve Sulakyurt ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Keskin ve Bahşılı ilçelerinde ise taşımalı eğitime bugün ara verildiği öğrenildi.

Yozgat

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilçedeki tüm okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Amasya

Amasya'nın Merzifon ve Hamamözü ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Bilecik

Bozüyük ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle anaokulu, ilkokul ve taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi.

ANKARA'DA 6 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Ankara Valiliği, kar yağışı nedeniyle Ayaş, Bala, Çamlıdere, Güdül, Haymana ve Polatlı'da ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bugün bir gün süre ile ara verildiğini açıkladı.

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle; 'İlimizin soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girmesi ile birlikte Ayaş, Bala, Çamlıdere, Güdül, Haymana ve Polatlı ilçelerimizde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 6 Ocak 2015 Salı günü bir gün süre ile ara verilmiştir. Kar yağışının merkez ve diğer ilçelerimizde, eğitim ve öğretimde aksaklığa yol açacak bir durum oluşturmaması nedeniyle, eğitim ve öğretime devam edilmektedir. Gün içerisinde alınacak meteorolojik bilgiler doğrultusunda; merkez ve diğer ilçeler ile ilgili olarak gerekli değerlendirme yapılacaktır. 06-07 Ocak 2015 tarihlerinde hamile ve engelli kamu personelinin idari izinli sayılmaları, Ankara Valiliği'nce uygun görülmüştür. '

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
1
0
0
0